ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/7/21

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οργή της ΠΟΕΔΗΝ για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός / Οργή της ΠΟΕΔΗΝ για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

avgi.gr

12.07.21 23:08


«Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη έγινε για λόγους πυγμής κι εντυπώσεων και όχι ουσίας λόγω της αποτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος»

 

Η πρώτη αντίδραση μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη που σε έκτακτο τηλεοπτικό μήνυμα ανακοίνωσε τις πρώτες κατηγορίες εργαζομένων όπου ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός, έρχεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και τον πρόεδρο της Μιχάλη Γιαννακό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου στο iEidiseis, o υποχρεωτικός εμβολιασμός περιορίζει τα συνταγματικά δικαιώματα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «δεν υπάρχει διασπορά του ιού στα νοσοκομεία, μικρή ή μεγάλη εστία, που να ευθύνεται εδώ και 2-3 μήνες το υγειονομικό προσωπικό».

Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο συμβαίνει επειδή οι υγειονομικοί τηρούν τα μέτρα και έχουν εμβολιαστεί σε υψηλότατα ποσοστά. Επισήμανε ότι οι υγειονομική διαφωνούν με την υποχωρητικότητα των εμβολιασμών, καθώς «θεωρούμε ότι περιορίζει τα συνταγματικά δικαιώματα, προκύπτει από την αποτυχημένη συνταγή του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας».

Όπως υποστήριξε ο Μιχάλης Γιαννακός, ο πρωθυπουργός έκανε τις ανακοινώσεις για λόγους πυγμής και εντυπώσεων και όχι ουσίας, δεν θα βοηθήσει επιδημιολογικά την κατάσταση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει νοσοκομειακή εστία διασποράς του ιού, μικρή ή μεγάλη, που να ευθύνεται το υγειονομικό προσωπικό, για δύο λόγους.

Ο πρώτος λόγος που επικαλέστηκε είναι ότι οι υγειονομικοί τηρούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας -τα τηρούν, άλλωστε, κι επειδή υπάρχουν και άλλα λοιμώδη νοσήματα. Αυτό, δηλαδή, εντάσσεται στο υπηρεσιακό του καθήκον- και ο δεύτερος λόγος είναι ότι καθολικά συμμετέχουν στους εμβολιασμούς κατά 90%.

Επισήμανε ότι αυτό προκύπτει εάν κανείς συνυπολογίσει το ποσοστό όσων διαθέτουν φυσική ανοσία και έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη ή τη δεύτερη δόση και αναμένεται να εμβολιαστούν και το ποσοστό όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί.

«Το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής δικαιολογεί υποχωρητικότητα μόνον σε έσχατη περίπτωση, για μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς πειθαρχικές κυρώσεις» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι οι υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί και «απορούμε πώς ανακοινώνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους, όταν άλλοι είναι εκτός υποχωρητικότητας, όπως οι ιερείς, που το ποσοστό εμβολιασμούς τους είναι χαμηλότατο και έρχονται σε άμεση επαφή με πολύ κόσμο, χωρίς να τηρούν τα μέτρα και μάλιστα, από άμβωνος, λένε στους πολίτες να μην εμβολιαστούν».

Πηγή: avgi.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews