ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/7/21

ΠΟΕΔΗΝ: Είσοδος αστυνομικών σε μονάδα του Ευαγγελισμού και αναίτια προσαγωγή συναδέλφου με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα.Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

EKABNews


ΑΘΗΝΑ    08/07/2021

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4653


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την είσοδο αστυνομικών σε μονάδα του Ευαγγελισμού και την αναίτια προσαγωγή συναδέλφου με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα

Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την είσοδο σε Μονάδα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μιας διμοιρίας αστυνομικών δυνάμεων και την αναίτια προσαγωγή με χειροπέδες εργαζόμενης του νοσοκομείου στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος για 5 ώρες.

Η εργαζόμενη προσήχθη παράνομα στο αστυνομικό τμήμα σιδηροδέσμια μετά από απαίτηση μιας πολίτου που δήλωνε ότι ήθελε να της υποβάλλει μήνυση παρά το γεγονός ότι η εργαζόμενη είχε προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εξυπηρέτηση του αιτήματος που η ίδια είχε καταθέσει.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν αντέδρασε να αποτρέψει την παράνομη προσαγωγή της συναδέλφου ούτε βεβαίως στην «εισβολή» μεγάλου αριθμού αστυνομικών μέσα στο νοσοκομείο και μάλιστα σε μονάδα γεγονός που παραβιάζει κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο.

Δυστυχώς τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας και προσπάθειας τρομοκράτησης των πολιτών και πρώτα από όλα όσων αγωνίζονται δεν είναι μεμονωμένα αλλά αποτελούν καθημερινή πρακτική έχοντας μάλιστα την ανοχή και την κάλυψη από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ως υγειονομικοί τα αντιμετωπίσαμε τόσο μέσα στα νοσοκομεία αλλά και στις κινητοποιήσεις μας διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση όχι μόνο άφησε αθωράκιστο το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά επιχειρεί με διάφορους τρόπους να μεταφέρει τις ευθύνες για τα προβλήματα που εμφανίζονται στις πλάτες των υγειονομικών.

Οι υγειονομικοί μάλιστα χρησιμοποιούνται ως «σάκος του μποξ» προκειμένου να συγκαλυφθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που λόγω του covid-19 αυτά έχουν γιγαντωθεί.

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στην συνάδελφο που προσήχθη παράνομα και στον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων που διεκδικεί να μπει φρένο στην αστυνομική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία μέσα στους νοσοκομειακούς χώρους και να μπουν αυστηροί κανόνες για την παρουσία των αστυνομικών οργάνων μέσα στις νοσοκομειακές μονάδες.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πατάξει τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα που δεν θα επιτρέπουν στα αστυνομικά όργανα να αυθαιρετούν μέσα στους χώρους των νοσοκομείων και των μονάδων υγείας.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα μέσα στις μονάδες υγείας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην τρομοκράτηση και σπίλωση των υγειονομικών.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews