ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/7/21

Ενστάσεις για την τροπολογία που αφορά υποχρεωτικούς εμβολιασμούς


Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

EKABNews


Ενστάσεις για την τροπολογία που αφορά υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

efsyn.gr

21/07/2021


Στη Βουλή κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να τονίζει πως «η ρύθμιση αυτή αποδεικνύει ότι η νεοφιλελεύθερη και αυταρχική κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να διασφαλίσει κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις απέναντι σε μια φονική πανδημία».

Οι ρυθμίσεις αφορούν σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων:

Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και

Σε μονάδες φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από 16 Αυγούστου

Σε υγειονομικές δομές (γιατροί και νοσηλευτές), με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία, εξαιρούνται από την υποχρέωση να εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει, για διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

Στις υποχρεώσεις του εργαζομένου είναι να ενημερώνει για τον εμβολιασμό του ή μη, ενώ θα υπάρχουν τρίμηνες συμβάσεις για αναπλήρωση μη εμβολιασμένων.

Επίσης, δεν υπάρχει χρόνος στην αναστολή. Ο ανεμβολίαστος εργαζόμενος τίθεται σε υποχρεωτική άδεια, άνευ αποδοχών, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Σε κοινή δήλωσή τους οι Ξανθός - Ξενογιαννακοπούλου επικρίνουν την κυβέρνηση γιατί «αγνόησε την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής (...) χωρίς να έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια εφαρμογής συναινετικών μέτρων  που προάγουν την ηθική  της ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης (…).

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πως «η ρύθμιση αυτή αποδεικνύει ότι η νεοφιλελεύθερη και αυταρχική κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να διασφαλίσει κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις απέναντι σε μια φονική πανδημία  , δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την υγειονομική ασφάλεια της κοινωνίας και τη ‘’θωράκιση’’ του   τουρισμού, ούτε τη στήριξη του ΕΣΥ και του Κοινωνικού Κράτους , ούτε το σεβασμό  των κανόνων του Κράτους Δικαίου» και καταλήγουν πως «η ανάγκη αλλαγής πορείας στα πολιτικά πράγματα της χώρας είναι πλέον προφανής και για λόγους Δημόσιας Υγείας».

► Το ΚΚΕ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «απορρίπτει την τροπολογία της κυβέρνησης - ψηφίζει κατά - διότι αποτελεί έναν ακόμα κρίκο της απαράδεκτης και επικίνδυνης πολιτικής της "ατομικής ευθύνης" στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η τροπολογία της κυβέρνησης αποτελεί ένα συνονθύλευμα αντιεπιστημονικών διατάξεων, αυταρχικών προβλέψεων, με δωράκια στους επιχειρηματίες και ψεμμάτων». 

► Το ΜέΡΑ 25 σημειώνει ότι με τη διάταξη αυτή, «η κυβέρνηση βάζει μπουρλότο στην κοινωνία, θεσπίζοντας την καθολική υποχρεωτικότητα εμβολιασμού με τρόπο έμμεσο, πολιτικά δειλό και κοινωνικά ολέθριο: οι εργοδότες θα έχουν το προνόμιο να απαιτούν από τους εργαζομένους να μοιραστούν μαζί τους ευαίσθητα ιατρικά προσωπικά δεδομένα, οι δε εργαζόμενοι θα έχουν την υποχρέωση να τα επιδεικνύουν».

Πηγή: efsyn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews