ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/7/21

Σε πλήρη ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή το ΕΚΑΒ Σητείας, λόγω καλοκαιριού και πανδημίας

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Σε πλήρη ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή το ΕΚΑΒ Σητείας, λόγω καλοκαιριού και πανδημίας

anatolh.com

11/07/2021 12:03

 

Σε πλήρη ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή βρίσκεται ο Τομέας ΕΚΑΒ Σητείας στο πλαίσιο της θερινής περιόδου, αλλά και της εξέλιξης της πανδημίας. Επί του παρόντος ο Τομέας διατηρείται σε ένα καλό επίπεδο στελέχωσης, αλλά και εξοπλισμού.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα κ. Ηλίας Ξυπόλιτος σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή το έμψυχο δυναμικό του Τομέα αριθμεί 18 Διασώστες κι ως εκ τούτου υπάρχει 24ωρη κάλυψη και σχεδόν σε όλες τις βάρδιες με διπλά ασθενοφόρα.

Η μόνη ιδιαιτερότητα έγκειται στο ότι, έπειτα από εννέα μήνες αναστολής των αδειών λόγω της πανδημίας, πλέον δύναται το προσωπικό  να λαμβάνει άδεια, οπότε προβλέπονται κάποιες ανακατατάξεις. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει 24ωρη κάλυψη, ωστόσο θεωρείται  δύσκολη η κάλυψη του συνόλου των βαρδιών με διπλά ασθενοφόρα.

Όμως από την πλευρά της υπηρεσίας, υπάρχει σχεδιασμός ώστε να καλυφθούν τα όποια κενά και με ασθενοφόρα από άλλους τομείς που διαθέτουν περισσότερο προσωπικό. Επειδή δεν έχουμε στην περιοχή μας κάποιο άμεσο και μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την πανδημία, θεωρούμε ότι καλύπτεται επαρκώς από ασθενοφόρα. Πρέπει δε να επισημάνω ότι έχουμε κάνει κι έναν έκτακτο σχεδιασμό, σε περίπτωση που οι ανάγκες αυξηθούν είτε λόγω της πανδημίας, είτε στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιόδου, όπου αυξάνεται η επισκεψιμότητα και τα περιστατικά, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτές οι καταστάσεις. Ευχόμαστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις».

Επάρκεια

Επίσης σε ότι αφορά γενικότερα ζητήματα εξοπλισμού, αλλά και οχημάτων, η Υπηρεσία είναι σε καλό επίπεδο. Υπάρχει επάρκεια οχημάτων, τρία ασθενοφόρα, καθώς και πρόβλεψη εφεδρικού ανά πάσα στιγμή ώστε εάν προκύψει βλάβη να καλυφθούν οι ανάγκες. Σε επάρκεια είναι αυτή την στιγμή και τα μέσα ατομικής προστασίας για τον covid  καθώς και γενικότερα τα υλικά σε ασθενοφόρα. «Έχουμε μία καλή λειτουργία αυτή την στιγμή», εξήγησε ο κ. Ξυπόλιτος.

Η αναμενόμενη αύξηση των αναγκών

Την δεδομένη χρονική περίοδο καταγράφεται μία μικρή αύξηση περιστατικών- ευτυχώς όχι ιδιαίτερα σοβαρών- στο πλαίσιο της θερινής περιόδου, όπως είθισται κάθε τέτοια εποχή. Η κίνηση έχει αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε φυσιολογικά όμως για την εποχή επίπεδα, και λόγω επισκεψιμότητας. Αλλά και της άρσης σε μεγάλο βαθμό των περιοριστικών μέτρων λόγω covid με φυσικό επακόλουθο την αύξηση της κίνησης.

Από τις 10 Ιουλίου και έπειτα και μέχρι τέλη Αυγούστου αναμένεται, όπως κάθε χρόνο, να αυξηθούν οι ανάγκες άρα και η δράση της Υπηρεσίας.

«Πάντα γίνεται ένας σχεδιασμός, κάθε καλοκαίρι, ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε ο,τιδήποτε χρειαστεί.

Μακάρι να κυλήσουν όσο το δυνατόν πιο ήρεμα τα πράγματα φέτος και στο πλαίσιο της θερινής περιόδου και της κατάστασης λόγω της πανδημίας. Μακάρι να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα λόγω κρουσμάτων, όμως θεωρείται αναπόφευκτη η ύπαρξη κρουσμάτων δεδομένου ότι ήδη καταγράφονται (μετάλλαξης) στην Κρήτη. Υπάρχει κίνηση, μετακίνηση πληθυσμού άρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Και φυσικά να προσέχουμε. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Ως Υπηρεσία είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Επίσης είναι σημαντική η διαδικασία του εμβολιασμού έτσι ώστε να περιοριστεί ο ιός και να μην οδηγηθούμε και πάλι σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, που ήδη έχουμε βιώσει.

Στον Τομέα του ΕΚΑΒ Σητείας αυτή την στιγμή έχει εμβολιαστεί περίπου το 90% του ανθρώπινου δυναμικού και άμεσα έχει προγραμματιστεί και θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του συνόλου των εργαζομένων», κατέληξε ο κ. Ξυπόλιτος.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή: anatolh.comAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews