ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/7/21

Δ.Σ. Βισαλτίας: Είμαστε αντίθετοι με την απόφαση της διοίκησης του ΕΚΑΒ-Να επιστρέψουν οι διασώστες στο ΕΚΑΒ Τερπνής

 

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Δ.Σ. Βισαλτίας: Είμαστε αντίθετοι με την απόφαση της διοίκησης του ΕΚΑΒ-Να επιστρέψουν οι διασώστες στο ΕΚΑΒ Τερπνής

infonews24.gr

18/07/2021

 

Δημοσιεύτηκε από Δημήτρης Κώττας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας προκειμένου να ξανά επιστρέψουν οι διασώστες στο ΕΚΑΒ της Τερπνής εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Βισαλτίας στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ομόφωνα αποφάσισαν στην σύνταξη του ψηφίσματος,, εκφράζοντας την αντίθεσή τους «στην απόφαση της Διοίκησης του ΕΚΑΒ για την μετακίνηση των υπαλλήλων εκτός Βισαλτίας, ειδικά σε μια περίοδο ιδιαίτερα επιβεβαρυμμένη, τόσο από την ύπαρξη της πανδημίας , όσο και από την αύξηση του πληθυσμού κατά τους θερινούς μήνες». Επιπλέον, ζητούν «την άμεση επιστροφή των διασωστών στην Τερπνή καθώς και την περαιτέρω στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού αυτού του σταθμού, αφού αποδεδειγμένα το υπάρχον δεν επαρκεί μετά από τις τελευταίες συνταξιοδοτήσεις».

 

Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Βισαλτίας

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συμβάλλουν μέχρι σήμερα τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών υγείας. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως σε Προσωπικό και Ασθενοφόρα οι Διασώστες του ΕΚΑΒ υπερβάλλουν εαυτό για να αντεπεξέλθουν σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπως εξελίσσεται. Η αναγνώριση του έργου τους από όλους τους φορείς και τους πολίτες είναι καθολική.Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη δύναμη και το κουράγιο τους.

Ο αγώνας που δίνουν καθημερινά είναι ακόμη πιο άνισος και βαρύτερος το τελευταίο έτος λόγω κορονοϊού. Εδώ και μερικές εβδομάδες, αντί να δοθούν άμεσες λύσεις σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να έχουν όλα τα αναγκαία εφόδια να ασκήσουν απερίσκεπτα και με ασφάλεια τα καθήκοντα τους για την στήριξη της υγείας των πολιτών, έχει ανασταλεί η κανονική λειτουργία του σταθμού ΕΚΑΒ που εδρεύει στην Τερπνή του Δήμου Βισαλτίας. Και είναι γνωστό σε όλους πως όταν δεν έχεις κοντά σου το ΕΚΑΒ, είναι σαν να καταρρέει όλο το σύστημα Υγείας.

Η ένταξη και η ύπαρξη του σταθμού ΕΚΑΒ Βισαλτίας στον γενικότερο σχεδιασμό ήταν και παραμένει επιβεβλημένη. Η στήριξη στους εργαζόμενους με δική τους ταυτόχρονη στήριξη στους πολίτες του Δήμου Βισαλτίας είναι δεδομένη.

Ο σταθμός του ΕΚΑΒ στην Τερπνή εξυπηρετεί 29 κοινότητες και οικισμούς μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και λόγω των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της. Στους οικισμούς του δήμου μας ζουν, κυρίως, ηλικιωμένοι και υπερήλικες αγρότες και συνταξιούχοι.

Επίσης εξυπηρετεί τους φιλοξενούμενους του Οίκου Ευγηρίας (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων) ΑΛΚΜΗΝΗ , τους εργαζομένους της Ελληνικής Πολυεθνικής Εταιρείας FIBRAN , τους κρατουμένους του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας ,και τους ασθενείς του ΚΕΦΙΑΠ Νιγρίτας ( πρώην ΚΑΦΚΑ) . Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, ότι η μετακίνησή του προσωπικού του ΕΚΑΒ ΤΕΡΠΝΗΣ σε γειτονικούς σταθμούς του ΕΚΑΒ κατ΄ αρχήν, μας υποτιμά ως πολίτες και κατά δεύτερον, υποβαθμίζει επικίνδυνα την παροχή πρώτων βοηθειών στους κατοίκους του δήμου μας.

Με το παρόν ψήφισμα θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και όλη η Βισαλτία είναι αντίθετη με την απόφαση της Διοίκησης του ΕΚΑΒ για την μετακίνηση των υπαλλήλων εκτός Βισαλτίας, ειδικά σε μια περίοδο ιδιαίτερα επιβεβαρυμμένη, τόσο από την ύπαρξη της πανδημίας , όσο και από την αύξηση του πληθυσμού κατά τους θερινούς μήνες.

Ζητάμε λοιπόν την άμεση επιστροφή των διασωστών στην Τερπνή καθώς και την περαιτέρω στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού αυτού του σταθμού, αφού αποδεδειγμένα το υπάρχον δεν επαρκεί μετά από τις τελευταίες συνταξιοδοτήσεις.

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΚΑΒ, καθώς και στους Υπουργούς και βουλευτές του Νομού Σερρών. Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Πηγή: infonews24.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Ότι νάνε...Μάλλον δεν ξέρουν πως λειτουργεί η υπηρεσία... Γιατί πότε έμεινε ακάλυπτη η περιοχή...μάλλον εκεί θέλουν οι ψευτοσυνδικαλιστες και πίτα ολόκληρη και το σκύλο χωρτατο....Νισαφι με την παραπληροφόρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να προβούν σε μια τέτοια κίνηση μεταφοράς του προσωπικού προς άλλους σταθμούς του Εκαβ θα τράβηξαν στοιχεία κλήσεων περιστατικών ανα μέρα βδομάδα μήνα και μάλλον θα ήταν απελπιστικά λιγοστά !!! Επομένως έκριναν ότι θα πρέπει να στελεχωθούν επανδρωθούν σταθμοί βάσεις με πολλά περισσότερα σήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews