ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/7/21

Β. Κικίλιας: Είναι στο χέρι μας να νικήσουμε

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Β. Κικίλιας: Είναι στο χέρι μας να νικήσουμε

moh.gov.gr

11/07/2021

 

ΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «REAL NEWS»

Διανύουμε το δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι που ο πλανήτης ζει υπό τη σκιά της πανδημίας και η μάχη με τη νόσο της Covid-19 συνεχίζεται με σημαντικότερο από όλα τα όπλα μας, τον εμβολιασμό.

Από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο Υγείας δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός μας, για την ασφαλή και όσο το δυνατόν ταχύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, ήταν έτοιμος αρκετούς μήνες πριν. Όταν, λοιπόν, ήρθαν τα εμβόλια, είχαμε ήδη οργανώσει και αναπτύξει ένα άρτιο δίκτυο εμβολιαστικών κέντρων σε υγειονομικές δομές σε όλη τη χώρα. Περισσότεροι από 4.500 γιατροί και νοσηλευτές ξεκίνησαν και συνεχίζουν να εμβολιάζουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας, με επαγγελματισμό, συναίσθηση του καθήκοντος και σεβασμό.

Η Επιχείρηση Ελευθερία, εγκαινίασε ουσιαστικά ένα νέο, φιλικό τρόπο που θέλουμε να λειτουργεί το Δημόσιο σε σχέση με τους πολίτες. Αυτό το πετύχαμε, ενώνοντας δυνάμεις.

Σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, λειτουργήσαμε και τα Mega εμβολιαστικά κέντρα, με στόχο να μην πηγαίνει ούτε μια μέρα χαμένη και όλα τα διαθέσιμα εμβόλια να αξιοποιούνται πλήρως και άμεσα στις εμβολιαστικές γραμμές.

Κάθε φορά που άνοιγε η πλατφόρμα για μια ηλικιακή ομάδα, η πλειονότητα των συμπολιτών μας έσπευδε να κλείσει ραντεβού. Ένα ραντεβού με τη ζωή, για να επιστρέψουν στις μικρές χαρές της καθημερινότητας, να αγκαλιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να βγουν μια βόλτα με φίλους, να απολαύσουν ό,τι θεωρούσαν ανέκαθεν αυτονόητο και το είχαν στερηθεί τόσο πολύ όλους αυτούς τους μήνες. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να διασφαλίσουμε τη ζωή, με την πλήρη έννοιά της, όχι μόνο την απλή επιβίωση.

Από το αρχικό ξέσπασμα της πανδημίας γνωρίζαμε ότι αυτή η δοκιμασία δεν θα τελειώσει ούτε εύκολα, ούτε γρήγορα. Ως Υπουργός Υγείας επεσήμαινα διαρκώς, σε όλους τους τόνους, ότι χρειάζεται σύνεση και προσοχή, ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς ο ιός αυτός είναι απρόβλεπτος και επικίνδυνος. Χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας: Μάσκες όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους και πάντα σε εσωτερικούς, αποστάσεις και σχολαστική υγιεινή των χεριών.

Είναι ανάγκη επίσης να γίνονται τακτικά διαγνωστικά τεστ, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Για αυτό το σκοπό, έχουμε περισσότερες από 120 Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε κεντρικά σημεία όλης της χώρας, οι οποίες πραγματοποιούν δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Ο εμβολιασμός είναι η «ασπίδα» μας στην πανδημία.

Για αυτό ως Υπουργείο Υγείας προχωρήσαμε ένα βήμα παρακάτω. Από τις 6 Ιουλίου Κινητές Ομάδες μας, πηγαίνουν σε Κοινότητες, χωριά, απομακρυσμένες περιοχές ακόμα και Δήμους για να εμβολιάζουν συνανθρώπους μας, με λίστες που θα μας έχουν προσκομίσει οι τοπικοί άρχοντες.

Αυτή τη στιγμή ο κάθε πολίτης μπορεί να εμβολιαστεί γρήγορα με όποιο εμβόλιο επιθυμεί.

Καλώ όλους σας να εμβολιαστείτε άμεσα. Εμπιστευτείτε τη λογική, την Επιστήμη, την Ιατρική Κοινότητα.

Μην ξεχνάτε όσα προηγήθηκαν για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε.

Μην λησμονείτε ούτε στιγμή τις θυσίες που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα και οι οποίες μπορεί να πάνε στράφι αν δεν προσέξουμε.

Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία.

Προστατεύστε τον εαυτό σας, τους αγαπημένους και τις αγαπημένες σας, την κοινωνία, τη Δημόσια Υγεία, την Πατρίδα μας.

Προστατεύουμε τον τουρισμό μας, τη λαϊκή βάση της οικονομίας μας, τους συμπολίτες μας που προσδοκούν να δουν ξανά τον κόπο τους να αποδίδει καρπούς.

Και πάνω από όλα, δεν θέλουμε να δούμε πάλι συνανθρώπους μας να συρρέουν στα Νοσοκομεία και ορισμένοι από αυτούς να χάνουν τη μάχη.

Σκεφτείτε και τους υγειονομικούς μας: τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το προσωπικό στις δομές υγείας της χώρας.

Τους ανθρώπους αυτούς, που ξεπερνούν καθημερινά τα όρια των αντοχών τους, δίνοντας έναν τιτάνιο αγώνα για τις ζωές μας.

Στο Υπουργείο Υγείας προετοιμάσαμε εγκαίρως τα Νοσοκομεία μας, προχωρήσαμε σε πάνω από 10.000 προσλήψεις, παραλάβαμε 557 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις φτάσαμε στις 1500. Ο αγώνας εναντίον της πανδημίας δίνεται στις δομές υγείας. Και, παρά τις τραγικές απώλειες, κερδίζεται χάρη στον ανθρώπινο παράγοντα. Κανένα σχέδιο δεν ευοδώνεται δίχως την ακάματη ανθρώπινη προσπάθεια.

Το μήνυμά μου είναι πολύ ξεκάθαρο: πρέπει να εμβολιαστούμε τάχιστα όλοι για να αρχίσουμε να βγαίνουμε οριστικά από τον εφιάλτη της πανδημίας που εξακολουθεί να δοκιμάζει την ανθρωπότητα.

Μετά από τόσους μήνες άμυνας, είναι στο χέρι μας να εξαπολύσουμε μια ολομέτωπη τελική επίθεση στον ιό, ώστε να τον νικήσουμε οριστικά.

Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Πηγή: moh.gov.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. Είναι στο χέρι μας να μπούμε στα βαρέα είναι στο χέρι μας να ζούμε με αξιοπρέπεια είναι στο χέρι σου να μας βοηθήσεις κάνε κάτι επιτέλους μη γίνεσαι κ εσύ σαν τους αλλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ που τόλμησαν να αντιπαρατεθούν στη διαταγή του Αρχηγού της ΕΜΑΚ υφίστανται εργασιακό εκφοβισμό αλλά υπομένουν τις πιέσεις γιατί προκρίνουν πάνω από όλα την Ελευθερία τους.
  Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα καταγράψουν ότι από την 11-3-2020 βρισκόμαστε σε μια συνταγματική εκτροπή, σε ένα υγειονομικό πραξικόπημα. Οι παρενέργειες από τους εμβολιασμούς, σύμφωνα με τις αναφορές υγειονομικών εργαζομένων, δυστυχώς αυξάνονται.
  Αν δεν μιλήσουν οι γιατροί για τις παρενέργειες των εμβολίων δυστυχώς θα μιλήσουν οι νεκροί.
  Ο Κανονισμός 953/2021 της Ε.Ε. είναι σαφέστατος και απαγορεύει τις διακρίσεις και την πίεση προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Προκύπτουν αυθαιρεσίες από τις κυβερνητικές πράξεις σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
  Κάποιοι δημιουργούν προσχήματα για να δικαιολογήσουν την εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού ως προϋπόθεση στον Εκκλησιασμό. Κάτι τέτοιο συνιστά ύβρη και έρχεται σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα.
  Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Οι λαοί σε όλην την Ευρώπη αντιστέκονται και αργά η γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει. Οι πολίτες θα πρέπει να αντισταθούν και να αξιώσουν αποζημιώσεις για τις βλαπτικές Κυβερνητικές αποφάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews