ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/7/21

Κικίλιας: Έτοιμοι για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της νέας εποχής


Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021

EKABNewsΒ. Κικίλιας: Έτοιμοι για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της νέας εποχής
kathimerini.gr
2/7/2021

Τους βασικούς άξονες δράσεων με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής, στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, συζήτησαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου, οι Υγειονομικές Περιφέρειες και οι δομές Υγείας σε όλα τα επίπεδα, έχουν δουλέψει και έχουν συλλέξει ανά Μονάδα Υγείας τις ανάγκες τις οποίες υπάρχουν, και που θα επεξεργαστεί και η Περιφέρεια, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ.
«Θέλουμε να είμαστε οργανωμένοι και έτοιμοι με βάση τα πλάνα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της νέας εποχής και με βάση τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην τεράστια υγειονομική κρίση της πανδημίας, με “αιχμή του δόρατος” την πρόληψη και τις πολιτικές της δημόσιας υγείας. Φυσικά η ισχύς είναι εν τη ενώσει και η συνεργασία είναι δεδομένη», πρόσθεσε ο υπουργός.
Ο κ. Πατούλης ανέπτυξε στον υπουργό Υγείας το σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη νέα προγραμματική περίοδο στον τομέα της υγείας, με έμφαση στην ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας σε υποδομές και εξοπλισμό, τη δημιουργία νέων κέντρων Υγείας αστικού τύπου στα πρότυπα του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, την ενίσχυση των δομών πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, αλλά και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ηλικιωμένους και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών. Επίσης στο σχέδιο του ΠΕΠ Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ, περιλαμβάνονται και δράσεις που σχετίζονται με την προστασία της ψυχικής υγείας, αλλά και τις εξαρτήσεις.
Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, η Περιφέρεια Αττικής έχοντας εξασφαλίσει σημαντικά κονδύλια μέσω του στόχου πολιτικής 4 του νέου ΕΣΠΑ, θα συνδράμει στο πλαίσιο και στο βαθμό που της αναλογεί στη χρηματοδότηση των σχετικών έργων, καθώς και στην υλοποίησή τους, όπου αυτό συμφωνηθεί με το Υπουργείο Υγείας.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ παρουσίασε στον κ. Κικίλια την πρόοδο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγκεκριμένα έγινε αναφορά στο κέντρο υγείας Κερατσινίου, το οποίο έχει ολοκληρωθεί, καθώς επίσης και στους εξοπλισμούς των Μονάδων Υγείας, οι οποίοι χρηματοδοτούνται, είτε από πόρους της Περιφέρειας, είτε από πόρους του ΕΣΠΑ.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε κατά τη συζήτηση, ο κ. Πατούλης, στην ανάγκη δημιουργίας νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική – ένα πάγιο αίτημα πολιτών και των τοπικών αρχών της περιοχής όπως τόνισε, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου, έχει τη βούληση να εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και να βοηθήσει στην ωρίμανσή του με την υλοποίηση μελετών και την χρηματοδότησή τους.
Τέλος ο κ. Πατούλης εστίασε στη σημασία ενίσχυσης των πολιτικών πρόληψης, κάνοντας αναφορά στο ρόλο των ΚΕΠ υγείας προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως υπογράμμισε αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο στον τομέα του προσυμπτωματικού ελέγχου και μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τις σχετικές δράσεις του υπουργείου Υγείας.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΙΣΑ επεσήμανε πως «στόχος μας είναι, να δρομολογήσουμε τη χρηματοδότηση σειράς δράσεων, έργων και υποδομών που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη στρατηγική του υπουργείου Υγείας», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες εργάζονται πάνω σε αυτό το σχέδιο και υπάρχουν, όπως είπε, σημαντικές προοπτικές, προκειμένου στο μέλλον το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να αναβαθμιστεί τεχνολογικά και να εκσυγχρονιστεί.

Πηγή: kathimerini.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. Το εμβ#λιο για την Γριπη των χοίρων το σταμάτησαν για 25 θανατους ..Στην Ε.Ε έχουμε 15.000 θανάτους!!!

  Μεταλλάξεις ΔΕΛΤΑ ΧΙ ΨΙ…και ξανα ΜΑΝΤΡΩΜΑ….
  Στοχος οι νεαρές ηλικίες κυρίως τα παιδιά μας.Ολοι για το ΤΡΥΠΗΜΑ!! Για την σκλαβοποίηση μας για τον πλήρη ελεγχο μας και την ΜΕΙΩΣΗ πληθυσμού..
  Είναι το τελευταίο Καλοκαίρι με Ελευθερία..Μετά μόνο με αγώνα θα μπορέσεις να ελευθερωθείς..Οι μάσκες θα επανέλθουν.Είναι το σήμα του Σκλάβου είναι το αξεσουάρ της Υποταγής…
  Αξιοσημείωτο ειναι ότι ανέκαθεν όταν υπήρχαν κάποιες σοβαρές παρενέργειες ενός φαρμάκου γινόταν αμέσως η διακοπή χορήγησης του Παγκοσμίως!
  Εδώ με 15.000 θανάτους ΕΠΙΣΗΜΑ στην Ευρώπη εξαιτίας των παρενεργειών (1.350.000) των εμβ@λίων ούτε λόγος! Στο εμβ@λιο για την γρίπη των Χοίρων με 25 νεκρούς απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του εδώ κάνουν Τουμπεκί;;
  Πως εξηγείται αυτή η υποχρεωτικότητα με 15 χιλιάδες Θανάτους στην Ευρώπη;
  Ανεπίσημα οι Θάνατοι και οι Παρενέργειες προσεγγίζουν Χ 8 φορές την Βάση Δεδομένων..
  Καθημερινά μας αποκρύπτουν τα περιστατικά και ελάχιστα στέλνουν σε αυτή.
  Το ότι τα σκευάσματα φυλάσσονται από Αστυνομία και Στρατό και δεν είναι στα ραφεία των φαρμακείων με τις λεπτομέρειες για τα συστατικά που περιέχουν ειναι ξεκάθαρο οτι πρόκειται για ΒΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ Μαζικης εξολόθρευσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. H Λυσσα που τους διακατέχει να σε τρυπήσουν και το ολο σκηνικό βρωμάει από παντού ..Οπου εχει χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων απειλούν με Φυλάκιση -lockdown…και εμφανίζεται η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ ΧΙ ΨΙ!!

  Moνο ΨΥΧΙΚΑ ανώμαλοι μπορούν να εφαρμόζουν αυτα τα Παρανοϊκά σχέδια Γενετικής Τροποποίησης του ανθρώπου..

  Σχεδιάζουν και εκτελουν τα πειθήνια οργανα της Παγκόσμιας Ελιτ οπως και η ΚΟΥΛΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μια άλλη Ζωή ενα άλλο μέλλον για την ανθρωπότητα και παρεμβαίνουν στο Εργο του Δημιουργού..
  Ξεκίνησαν με την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος..Με τις τοξίνες τους μαγνητικούς κρυστάλλους τα χημικά τους στα σκευάσματα που τα παρουσιάζουν ως φάρμακα θέλουν να μας υποτάξουν να γίνουμε εργαλεία-σκλάβοι στα χερια τους..
  Διεξάγεται Παγκόσμιος Πόλεμος ..
  ΟΧΙ με ΟΠΛΑ που ξεραμε αλλα με ΟΠΛΑ την Πληρωμένη Τηλεόραση και τους Εμβ#λιασμούς..
  Δεν ακούγονται πυροβολισμοί τους έχουν αντικαταστήσει με τις αθόρυβες σύριγγες και τα δηλητηριώδη σκευάσματα τους και ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ μέσα σε ένα μήνα έως και τρία χρόνια…ανάλογα με τις δοσολογίες που έχουν καθορίσει οι εντολοδόχοι Πολιτικοί οι πληρωμένοι Ψευδοεπιστήμονες, τα πληρωμένα Μέσα Τρομοκράτησης και τα Δημοσιογραφικά στηρίγματα σε αυτά.
  Μαζί με όλους τους Τηλεπαπαγάλους και τα Ψυχο-ανώμαλα μυαλά τους.
  Ο ιός και οι μεταλλάξεις τους ειναι τα νεα μεσα Διακυβέρνησης των Ψυχοπαθών της Κουλο-Κυβερνησης!!
  Ειναι τα μεσα για να σου κλέψουν τη Ζωη που ειχες και να στην κάνει ανω κατω σε Οικονομικό Πολιτικό Κοινωνικό επιπεδο και να σε μετατρέψουν σε Σκλάβο που θα σε πεθαίνουν με ενα κουμπί οταν αυτα τα Καθάρματα θέλουν.
  Έχουμε πόλεμο Μαζικού ελέγχου και εξόντωσης πληθυσμού..
  Η εξολόθρευση γίνεται για πρώτη φορά Παγκόσμια με αυτο το τρόπο που παρουσιάζεται ως “ελευθερία” ως Σωτηρία και οι Εγκληματίες ως Σωτήρες…Η “ελευθερία” δεν χαρίστηκε ποτέ οπως εδω με δωρεάν δηθεν εμβ*λια..Η Ελευθέρια κατακτιέται με αγώνες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews