ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/7/21

Εκπαίδευση σε χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από το ΕΚΑΒ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας

 

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Εκπαίδευση σε χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας

karditsalive.net

16/07/2021

 

Κατόπιν επιλογής από το Δήμο Καρδίτσας, να τοποθετήσει εξωτερικό απινιδωτή στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, από το ΕΚΑΒ, με θέμα:

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΣ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

Έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι η ύπαρξη απινιδωτή, σε έκτακτη ανάγκη, σώζει ζωές.

Για να μπορεί να είναι χρηστικός ο εξωτερικός απινιδωτής και για την καλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικού στο χώρο της υπηρεσίας μας, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των πυροσβεστικών υπαλλήλων από αρμόδια άτομα του ΕΚΑΒ.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων για προσφορά φροντίδας σε ένα έκτακτο περιστατικό μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

.Η εκπαίδευση περιελάμβανε χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή με χρήση διαφανειών (PowerPoint & videos), προσομοίωση επάνω σε ειδικά προπλάσματα και με τη χρήση ειδικών εκπαιδευτικών απινιδωτών (σενάρια καρδιακής ανακοπής, βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, θέση ανάνηψης, πνιγμονή κ.α.)

Ο Διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Τσιώλης δήλωσε: Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Τσιάκο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σπάνια για την επιλογή τοποθέτησης απινιδωτή στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, καθώς και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καρδίτσας κ. Γεώργιο Νταουτά για τις άμεσες ενέργειες του και την έγκριση τοποθέτησης του απινιδωτή στους χώρους της Υπηρεσίας μας.

Επιπλέον, ευχαριστώ τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Καρδίτσας, κ.κ Κρόκη Μιχάηλ και Βούζα Ιωάννη, καθώς και τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Λάρισας κ.κ Νέστωρα Ιωάννη και Σαμαρά Αναστασία, για τη συμμετοχή τους και την άρτια παρουσίαση και εκπαίδευση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας.

Τέλος, επεσήμανε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες και συνεργασίες, μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των πυροσβεστών σε θέματα πρώτων βοηθειών και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 
Πηγή: karditsalive.net

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

  1. Νεστωρας Ιωάννης !! Ο καλύτερος διασώστης εκπαίδευτης ! Εκαβ Βόλου Λάρισας τώρα και Θεσσαλίας! Ευχαριστούμε πολύ Γιάννη!! Ρουσοπουλος Νικος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι μιλάς; Ασχολησου με λιγότερο σοβαρά θέματα. Δεν είναι αυτά για σένα.
    Άντε δούλεψε, που πληρώνεσαι σε βάρος άλλων, χωρίς ντροπή.
    Νομίζεις πως κρύβεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews