ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/7/21

Ποιοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου από Σεπτέμβριο

 

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Ποιοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου από Σεπτέμβριο

healthpharma.gr

23/07/2021

 

Απαντήσεις σχετικά με το ποιοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου (τη λεγόμενη «αναμνηστική») έδωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Απαντήσεις σχετικά με το ποιοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου (τη λεγόμενη «αναμνηστική») έδωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες, ότι από το φθινόπωρο θα σταλεί εκ νέου SMS για την τρίτη δόση του εμβολιασμού, η κυρία Παπαευαγγέλου απάντησε αρχικά ότι «τρέχουμε μπροστά από τις εξελίξεις». Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει κάποιες συζητήσεις στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναφορικά με την τρίτη δόση και «σε ποιους θα εισηγηθούμε να κάνουν την τρίτη δόση».

Οπως εξήγησε, «το σκεπτικό για την τρίτη δόση αφορά σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, που θεωρούμε ότι την έχουν ανάγκη, είτε γιατί έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, είτε λόγω ηλικίας, είτε γιατί έχουν μεγάλη έκθεση, όπως είναι οι γιατροί».

Η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών ανέφερε ότι η επιτροπή δεν έχει καταλήξει ακόμα στις οδηγίες, ως εκ τούτου δεν απάντησε στο αν θα υπάρξουν κυρώσεις γι’ αυτούς που δεν θα δεχτούν.

Τι θα γίνει με τα self test στους μαθητές

Σχολιάζοντας τη δήλωση της υπουργού Παιδείας ότι οι μαθητές που θα εμβολιαστούν δεν θα υποβάλλονται σε self test, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι επ’ αυτού έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις και τις επόμενες εβδομάδες θα συζητηθούν περισσότερα για τα πρωτόκολλα στα σχολεία.

«Δεν έχουμε καταλήξει με το τι θα γίνει με το self test, όμως νομίζω ότι η υπουργός είπε αυτή την οδηγία, ότι δεν θα κάνουν self test οι εμβολιασμένοι μαθητές, γιατί αυτό είναι που ισχύει και στις άλλες ηλικιακές ομάδες και στις άλλες ομάδες εργασίας. Και το σχολείο είναι η ”εργασία” των παιδιών μας, έτσι; Αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε αυτό ακόμα», κατέληξε.

Πηγή: healthpharma.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews