ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/7/21

Μετάλλαξη Δέλτα: Πόσο κοντά είμαστε στο τέταρτο κύμα- Πότε θα επικρατήσει στην Ελλάδα

 

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021

EKABNews


Μετάλλαξη Δέλτα: Πόσο κοντά είμαστε στο τέταρτο κύμα- Πότε θα επικρατήσει στην Ελλάδα

healthreport.gr

11/07/2021

 

Προειδοποιήσεις των ειδικών για σφοδρό τέταρτο κύμα

Δυσοίωνες προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες ημέρες με ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που μπορεί να φτάσει και τις 3.000 λόγω κυρίως της σταδιακής επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα κάνουν οι επιστήμονες.

Πλέον οι ειδικοί εκτιμούν ότι βρισκόμαστε μια ανάσα από το τέταρτο κύμα της πανδημίας το οποίο βάση των επιστημόνων θα είναι πιο επιθετικό από τα προηγούμενα και θα απειλήσει άμεσα όσους έχουν αποφύγει έως τώρα να εμβολιαστούν.

Ο αριθμός των 2.327  νέων κρουσμάτων χθες με την Αττική, την Κρήτη αλλά και νησιωτικές περιοχές να εμφανίζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα αποκαλύπτει στους ειδικούς την σημαντική έξαρση της επιδημίας καθώς και την επίπτωση της στους ανεμβολίαστους.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται και  τα περιστατικά υπερμετάδοσης του ιού από εκδηλώσεις και δραστηριότητες στις οποίες δεν τηρούνται τα μέτρα.

Μετάλλαξη Δέλτα: “Χτυπά” νέες ηλικίες

«Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων μειώθηκε ακόμα περισσότερο, στα 23 έτη… σχεδόν κατά μία δεκαετία μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βάνα Παπευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η καθηγήτρια, το 70% των περιστατικών που ανιχνεύθηκε η μετάλλαξη Δέλτα είναι μικρότεροι των 40 ετών, το 84% είναι Έλληνες και το 5-6% Ρώσοι επισκέπτες.

Επίσης, από τα στοιχεία για τα δείγματα του μεταλλαγμένου ινδικού στελέχους που αναλύθηκαν, προέκυψε ότι το 13% των περιστατικών που νόσησαν και είχαν Δέλτα χρειάστηκε νοσηλεία, αλλά κανείς εξ αυτών δεν είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

 

Μετάλλαξη Δέλτα: 3.000 κρούσματα COVID ημερησίως

Χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, τον Αύγουστο ενδέχεται να έχουμε 3.000 κρούσματα COVID ημερησίως στο πιο ευμενές σενάριο, 4.000 κρούσματα στο πιθανότερο, αλλά ακόμα και 6.000 στο χειρότερο σενάριο.

«Οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν σχεδόν όλοι. Ένα παιδάκι που θα επιστρέψει σπίτι του από την κατασκήνωση είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα κολλήσουν όλοι οι οικείοι του με τους οποίους θα έρθει σε επαφή έστω μερικά λεπτά αυτό το παιδάκι» σημείωσε.

Μετάλλαξη Δέλτα: Πότε θα επικρατήσει στην Ελλάδα

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι είναι πολύ γρήγορη στη μετάδοση και δύσκολα τη γλιτώνει κανείς. Τόνισε, μάλιστα, ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει επικρατήσει.

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews