ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/7/21

ΠΟΕΔΗΝ: Έγγραφο προς τους Υπουργούς για την μισθολογική και εκπαιδευτική αναβάθμιση του Νοσηλευτικού Προσωπικού

 

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

 

ΘΕΜΑ: Μισθολογική και εκπαιδευτική αναβάθμιση του Νοσηλευτικού προσωπικού

Κυρία – Κύριοι Υπουργοί,

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την κατάφωρη αδικία σε βάρος του Δ.Ε. Νοσηλευτικού προσωπικού που αναδείχτηκε περισσότερο από ποτέ τώρα με τη διαχείριση της πανδημίας.

Το Δ.Ε. Νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και οι άλλοι υγειονομικοί, προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες σε όλα τα τμήματα των Νοσοκομείων, σε κλινικές κορωνοϊού καθώς επίσης στις ΜΕΘ κορωνοϊού εκτελώντας καθήκοντα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν τα καθήκοντα του κλάδου τους. Όμως μισθολογικά είναι αντιμέτωποι με μια μεγάλη αδικία.

Το εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο της ΔΕ κατηγορίας είναι 858 ευρώ κατά 179 ευρώ λιγότερα από την ΤΕ κατηγορία. Η διαφορά του εισαγωγικού κλιμακίου της ΤΕ κατηγορίας (1037 ευρώ) με την ΠΕ κατηγορίας (1092 ευρώ) είναι 55 ευρώ. Τέτοια διαφορά στα εισαγωγικά κλιμάκια συμβαίνει για πρώτη φορά σε μισθολόγια του Δημοσίου με το Ν. 4354/2015. Η εν λόγω ρύθμιση ισοπεδώνει και την ΥΕ κατηγορία που έχει εισαγωγικό κλιμάκιο 780 ευρώ κατά 88 ευρώ λιγότερα από την ΔΕ κατηγορία. Επίσης η αδικία σε βάρος της ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας συνεχίζεται με την μισθολογική εξέλιξη από κλιμάκιο σε κλιμάκιο να είναι ανά τριετία και όχι ανά διετία όπως είναι στις ΠΕ και ΤΕ κατηγορία.

Θα πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί όλων των υγειονομικών, ειδικά των ΔΕ που υφίσταται την εν λόγω επιπλέον αδικία.

Ταυτόχρονα ανεδείχθη η αναγκαιότητα σύστασης ενιαίου κλάδου καθώς επίσης και η εκπαιδευτική αναβάθμιση του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού με διέξοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Να υπενθυμίσουμε την αυτονόητη ένταξη των υπηρετούντων ΤΕ Νοσηλευτών σε οργανική θέση ΠΕ Νοσηλευτών με την τροποποίηση των οργανισμών των Νοσοκομείων των Πρωτοβάθμιων Μονάδων, του ΕΚΑΒ λόγω ισοτίμησης των σπουδών σε Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews