ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/7/21

Βρισκόμαστε σε τροχιά τέταρτου και ισχυρότερου κύματος κορωνοϊού


Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Βρισκόμαστε σε τροχιά τέταρτου και ισχυρότερου κύματος κορωνοϊού

healthpharma.gr

05/07/2021


Βρισκόμαστε σε τροχιά ενός τέταρτου και ισχυρότερου κύματος κορωνοϊού, είπε ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, σχολιάζοντας την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Mάλιστα, πρόσθεσε ότι το ιικό φορτίο είναι υψηλό.

Βρισκόμαστε σε τροχιά ενός τέταρτου και ισχυρότερου κύματος κορωνοϊού, είπε ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσακρής τόνισε πως υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που βαραίνει αυτή τη στιγμή όλη την Ευρώπη. Όπως εξήγησε, το πρόβλημα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και τη χαλάρωση των μέτρων πανευρωπαϊκά, όσο και με το γεγονός πως το ιικό φορτίο είναι ήδη πιο υψηλό σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι.

«Το ιικό φορτίο είναι υψηλό φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, σημαντικά υψηλότερο από ό,τι ήταν πέρυσι», είπε ο κ. Τσακρής, συμπληρώνοντας πάντως πως αυτό ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.

Επιστροφή μέτρων σε τοπικό επίπεδο

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η παραλλαγή Δέλτα, είπε ο καθηγητής, καθώς μεταδίδεται πιο εύκολα, όπως έχει αποδειχθεί. Για τυχόν επιστροφή κάποιων μέτρων απαγόρευσης, ο κ. Τσακρής είπε πως αυτό πιθανότατα εφεξής θα γίνεται σε τοπικό επίπεδο, όπου εντοπίζονται εστίες υπερμετάδοσης.

Όσο για την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι παρατηρείται πρόβλημα στην επιτάχυνση των εμβολιασμών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η μόνη λύση για ανάσχεση της πανδημίας είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Πηγή: healthpharma.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Το λέμε ενημερωτικά για όσους νομίζουν ότι μας εκβιάζουν... Δε μας νοιάζουν καθόλου τα μέτρα σας... Σε αυτόν τον κόσμο που δοκιμάζετε να φτιάξετε εμείς δεν θα συμμετέχουμε...
  Δεν θα μπαίνουμε πουθενά που θα χρειάζεται να επιδεικνύουμε το παραμικρό... Ούτε χαρτιά, ούτε ταυτότητες, ούτε πιστοποιητικά, ούτε τεστ, ούτε QR code και λοιπές αηδίες..
  Πάντα θα βρίσκουμε τα δικά μας στέκια, με ωραίους ελεύθερους ανθρώπους και θα γελάμε με την κατάντια του κόσμου.
  Αν χρειαστεί έχουμε και ωραιότατες βεράντες να μαζευόμαστε.
  Δε θα μας αφήνετε να αλλάξουμε νομό;
  Θα μένουμε στον ίδιο...ή θα βρίσκουμε παραδρόμους και θα σας ξεγελάμε...
  Δε θα μας αφήνετε να πάμε σε νησιά;;;
  Δεν πειράζει... Εχουμε ξαναπάει....
  Και θα ξαναπάμε όταν μπείτε φυλακή...
  Γενικώς, σας έχουμε παντελώς γραμμένους!
  Δεν βάζουμε ΤΙΠΟΤΑ πάνω απ την ελευθερία μας και ΔΕ ΦΟΒΌΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!
  Η διαφορά είναι ότι εμείς έχουμε ΖΩΉ.
  Εχουμε μια ΩΡΑΊΑ ΖΩΉ.
  Η ζωή μας δεν εξαρτάται από αυτά τα εξωτερικά τόσο πολύ όσο νομίζετε...
  Δεν είμαστε σαν κι εσάς!
  Εσείς έχετε μόνο εξουσία και χρήμα...
  Εμεις εχουμε φίλους. Έχουμε παιδιά. Έχουμε τα βιβλία μας. Έχουμε μουσική. Έχουμε ο ένας τον άλλο. Έχουμε αγάπη. Εχουμε Θεό.
  Εσείς είστε περαστικοί....
  Πάντα ήσασταν...
  Καλή Κυριακή όμορφοι ελεύθεροι άνθρωποι!
  Μη φοβάστε τίποτα!!!!!
  Μόλις σταματήσετε να φοβάστε αμεσως τους στερείτε το μοναδικό όπλο που έχουν απέναντι σας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews