ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/7/21

Τι κάνει μια Νοσοκόμα Ασθενοφόρων στην Ιταλία; Ορισμοί, Ικανότητες, Δεξιότητες

 

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Τι Κάνει Μια Νοσοκόμα Ασθενοφόρων Στην Ιταλία; Ορισμοί, Ικανότητες, Δεξιότητες

emergency-live.com

06/07/2021

 

By Κριστιάνο Αντωνίνο

Η νοσοκόμα ασθενοφόρων, ποια είναι τα καθήκοντα και οι ρόλοι του; Αυτό το θέμα είναι μια πηγή σύγχυσης μεταξύ των απλών πολιτών (και μερικές φορές όχι μόνο μεταξύ αυτών, για να είμαστε ειλικρινείς)

Γι 'αυτό αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα με ομαλό και μη τεχνικό τρόπο: να επιτρέψουμε ακόμη και στον αναγνώστη «μη διάσωσης» να έχει μια σαφέστερη ιδέα για τον ουσιαστικό ρόλο της νοσοκόμου ασθενοφόρου.

Ας ξεκινήσουμε περιγράφοντας τη σύνθεση ενός πληρώματος με βάση τον τύπο του ασθενοφόρο.

Τα ασθενοφόρα γενικά χωρίζονται σε τρεις τύπους: A, A1, A2 και B. Αυτό ακολουθείται από τις κατηγορίες MSB, MSI και MSA.

Οι τύποι αναφέρονται συχνά σε όλους τους σκοπούς του ίδιου του ασθενοφόρου:

  • Ο τύπος Α ορίζεται ως ασθενοφόρο διάσωσης, αφιερωμένο στη μεταφορά του ασθενούς για άφιξη στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης. Είναι ειδικά εξοπλισμένο ανάλογα με τον τύπο έκτακτης ανάγκης. Αυτά τα ασθενοφόρα χρησιμοποιούνται γενικά εάν δεν θεωρείται ότι ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει κρίσιμη κατάσταση.
  • Ο τύπος A1 / 2 ορίζεται ως ασθενοφόρο διάσωσης για ειδικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Προορίζεται να λειτουργεί σε ιστορικά κέντρα της πόλης ή έχει συγκεκριμένα διαστατικά χαρακτηριστικά. Στην περίπτωση του τύπου Α1 είναι εξοπλισμένο για να μεταφέρει έναν μόνο ασθενή. Ο τύπος Α2 είναι αφιερωμένος στη μεταφορά αρκετών ασθενών.
  • Ο τύπος Β ορίζεται ως ασθενοφόρο μεταφοράς, αν και ορισμένοι άνθρωποι το ορίζουν πάντα ως ασθενοφόρο διάσωσης. Είναι συχνά αφιερωμένο στη βασική παρακολούθηση και θεραπεία ασθενών, τίποτα συγκεκριμένο ή προχωρημένο.
  • Αν και υπάρχει ένας τύπος Γ (αφιερωμένος στην εντατική θεραπεία) αυτό δεν προσδιορίζεται επίσημα, αλλά για πληρότητα το συμπεριλαμβάνουμε στο θέμα.

Ας καθορίσουμε τώρα τις κατηγορίες, οι οποίες θα μας οδηγήσουν να διακρίνουμε καλύτερα τον σκοπό και την παρουσία της νοσοκόμας σε ένα συγκεκριμένο ασθενοφόρο

Οι κατηγορίες όχι μόνο υποδεικνύουν τον τύπο του πληρώματος μέσα σε ασθενοφόρο διάσωσης, αλλά μπορούν επίσης να προσδιορίσουν το εξοπλισμός.

  • Η κατηγορία MSB είναι ενδεικτική του βασικού εξοπλισμού διάσωσης. Συνήθως προορίζεται για πλήρωμα σωτών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εξακολουθούν να εκπαιδεύονται. Προφανώς, αυτό μπορεί επίσης να αλλάξει ανάλογα με την περιοχή και τους εν λόγω κανονισμούς.
  • Η κατηγορία MSI είναι ενδεικτική των ενδιάμεσων ή νοσηλευτικών διασώστες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διασώστες, ακόμη και ως οδηγοί, αλλά πάνω απ 'όλα περιλαμβάνει μια νοσοκόμα που έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα σε διάφορες κρίσεις. Μερικές φορές αναφέρεται επίσης ως MSAB.
  • Η κατηγορία MSA είναι ενδεικτική των προηγμένων οχημάτων διάσωσης. Αυτά μπορεί να έχουν διασώστες, νοσοκόμα και γιατρό. Αυτά εξειδικεύονται στην αναισθησία και την ανάνηψη, και το ασθενοφόρο είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Αυτό περιλαμβάνει επίσης όλα όσα απαιτούνται για διασωλήνωση.
  • Όπως και με τον τύπο Γ, υπάρχει επίσης μια «επιπλέον» κατηγορία όπως η κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας. Αυτό περιλαμβάνει δύο διασώστες που έχουν εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έναν γιατρό που ειδικεύεται στην ανάνηψη, μαζί με μια νοσοκόμα κρίσιμης περιοχής.

Τώρα που έχουμε καθορίσει τα διάφορα οχήματα και ορίσαμε μερικούς από τους βασικούς ρόλους του ποιος μπορεί να βρεθεί στο ασθενοφόρο, ας προχωρήσουμε στη φιγούρα της νοσοκόμας

Όπως διευκρινίζεται, μια νοσοκόμα είναι κάποιος που είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος για να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων.

Αυτός ή αυτή είναι και ο ρόλος υποστήριξης ενός ειδικού γιατρού, καθώς και ότι μπορεί ουσιαστικά να ενεργήσει μόνος του για να φροντίσει τον ασθενή ενώ φθάνουν στο τμήμα έκτακτης ανάγκης.

Ακριβώς όπως και οι διασώστες, μια νοσοκόμα πρέπει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να σταθεροποιήσει τον ασθενή, να προσδιορίσει τον τύπο θεραπείας που απαιτείται και τον επείγοντα χαρακτήρα της πάθησης.

Συγκεκριμένα, σε μερικές περιπτώσεις, οι νοσοκόμες που είναι γνωστοί ως «κρίσιμη περιοχή» χρησιμοποιούνται συχνά.

Αυτοί οι άνθρωποι εκπαιδεύονται πάντα για να καλύπτουν πολλούς ρόλους, αλλά σε έναν πολύ πιο εξειδικευμένο τομέα.

Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπείες εντατικής θεραπείας και ανάνηψης, ως χειρουργική υποστήριξη και σε όλες τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Περιττό να πούμε, μια νοσοκόμα πρέπει να είναι σε θέση να παρακολουθεί την κατάσταση του ασθενούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή χρειάζεται υπερσύγχρονες επεμβατικές τεχνικές (φλεβική πρόσβαση, μείωση κατάγματος ή χορήγηση φαρμάκου για να αναφέρουμε μόνο ένα παράδειγμα).

Αυτό ισχύει πάντα ιδιαίτερα για τη νοσοκόμα κρίσιμης περίθαλψης, η οποία συχνά απασχολείται σε ασθενοφόρα.

Για να είναι νοσοκόμα από κάθε άποψη, απαιτείται πολλή εκπαίδευση.

Υπάρχει ένα πανεπιστημιακό μάθημα για παρακολούθηση και προφανώς πολύ περισσότερα για να μάθουμε και να βιώσουμε, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη.

Για να κόψουμε μια μακρά ιστορία, αυτό που κάνουν οι νοσοκόμες στα ασθενοφόρα διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο στη φροντίδα των ασθενών.

Είναι ειδικευμένος στη χρήση εσωτερικών μηχανημάτων, πραγματοποιεί επεμβατικές τεχνικές και έχει κρίσιμο ρόλο για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του ασθενούς.

Είναι απαραίτητος να πάρει την πρώτη θεραπεία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, και στις πιο απαιτητικές καταστάσεις δεν είναι καθόλου απαραίτητος.

Το άρθρο γράφτηκε από τον Massimo Carlone

Πηγή: emergency-live.com 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews