ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/7/21

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Κεφαλονιάς: Ζητάμε ενίσχυση του ΕΚΑΒ με διασώστες και Κ.Υ. Σάμης & Νοσ. Ληξουρίου με πληρώματα ασθενοφόρων

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

EKABNews


Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Κεφαλονιάς: Ζητάμε ενίσχυση του ΕΚΑΒ με διασώστες και Κ.Υ. Σάμης & Νοσ. Ληξουρίου με πληρώματα ασθενοφόρων

inkefalonia.gr

22/07/2021 13:19

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ                                               

Με αφορμή την απώλεια της ζωής του 40χρονου Γάλλου τουρίστα στην Άσσο Κεφαλονιάς στις 16/7/21, επανερχόμαστε για να ζητήσουμε την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς με διασώστες και του Κ.Υ. Σάμης και του Νοσοκομείου-Κ.Υ. Ληξουρίου με πληρώματα ασθενοφόρων ώστε να καλύπτεται η Κεφαλονιά από άκρη σε άκρη.

Ο Γάλλος τουρίστας πιθανόν θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν υπήρχε πλήρωμα ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Σάμης την απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια ή δεύτερο πλήρωνα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ  τη νύχτα. 

Στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς όμως λειτουργούν δύο ασθενοφόρα το πρωί, δύο το απόγευμα και ένα τη νύχτα, ενώ  τις περισσότερες μέρες του μήνα απομένει μόνο ένα ασθενοφόρο το πρωί και ένα το απόγευμα επειδή το δεύτερο μεταβαίνει στα νοσοκομεία της Πάτρας για προγραμματισμένες διακομιδές, ενώ στο Κ.Υ. Σάμης λειτουργεί μόνο ένα ασθενοφόρο το πρωί λόγω έλλειψης οδηγών.

Ήδη το Σωματείο μας είχε αντιδράσει έντονα από το 2013 στην αποψίλωση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από οδηγούς ασθενοφόρων, όπου  τις συνέπειές της βλέπουμε να γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες, μέχρι  να χάνονται ενδεχομένως και  ανθρώπινες ζωές.

Είναι επιτακτική ανάγκη να προσληφθούν διασώστες στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς, ώστε να λειτουργούν τρία ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δύο τη νύχτα και πληρώματα ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Σάμης και στο Νοσοκομείο-Κ.Υ. Ληξουρίου για να λειτουργούν όλο το 24ωρο και να καλύπτεται ολόκληρο το νησί, δεδομένου και του κακού οδικού του δικτύου.

Επίσης επιτακτική είναι η ανάγκη πρόσληψης αναισθησιολόγων και  παθολόγων  στο Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς γιατί έχει απομείνει μόνο με ένα γιατρό στις αναφερόμενες ειδικότητες και κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ             ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΣΦΗΣ

Πηγή: inkefalonia.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews