ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/7/21

Κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων: Από Λασίθι, Βοιωτία, Ηλεία και Αργολίδα η αρχή! – Π.Τζανετής: Συνέπειες και στο ΕΚΑΒ

 

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων | Από Λασίθι, Βοιωτία, Ηλεία και Αργολίδα η αρχή!

cna.gr

08/07/2021 | 09:14

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα Τα Νέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο του Μαξίμου έχουν μπει όλα τα νοσοκομεία που έχουν απολέσει τη νομική τους αυτοτέλεια!

 

Τα νοσοκομεία των νομών Λασιθίου, Ηλείας, Βοιωτίας, και Αργολίδας αποτελούν μόνο την έναρξη ενός πλάνου που βάλλει κατά του αγαθού της δημόσιας Υγείας και θα δημιουργήσει δεδικασμένο για συγχωνεύσεις και κλεισίματα νοσοκομείων. Στο επίκεντρο αυτής της πολιτικής έχουν μπει όλα τα νοσοκομεία της χώρας που είναι κοντινά μεταξύ τους, διασυνδεόμενα και αποτελούν ένα νομικό πρόσωπο. Άλλωστε η κυβέρνηση δεν αποκρύπτει τις προθέσεις της, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά σχετικά.

Αντίθετη η ΟΕΝΓΕ

Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέντζιου τόνισε ότι η θέση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε συγχώνευση και κατάργηση νοσοκομείου και οποιασδήποτε μονάδας Υγείας, οι οποίες πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό, καθώς τίποτα δεν περισσεύει, ειδικά αυτή την περίοδο.

Συνέπειες και στο ΕΚΑΒ

Οι συγχωνεύσεις περιφερειακών νοσοκομείων θα έχουν συνέπειες και στο ΕΚΑΒ. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής, διευκρίνισε ότι και η παρούσα κατάσταση είναι προβληματική. Για παράδειγμα, δεν άλλαξαν ποτέ οι σταθμοί του ΕΚΑΒ με βάση τη νέα Αττική οδό. Επίσης, «οι τεράστιοι σε έκταση νομοί που βαυκαλίζονται ότι έχουν πολλές υγειονομικές δομές, οι οποίες είναι ακάλυπτες», δημιουργούν πρόβλημα, καθώς η υποστελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων και οι ελλείψεις αυξάνουν τα δρομολόγια του ΕΚΑΒ σε μεγάλα νοσοκομεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ηλεία και η Δυτική Μακεδονία. «Θα μπορούσε αυτό να είχε επιλυθεί με τη δημιουργία τριτοβάθμιου νοσοκομείου» εξηγεί ο Π. Τζανετής και προσθέτει ότι είναι εντελώς ακατάλληλη στιγμή για να κουβεντιάσουμε συγχωνεύσεις και κλεισίματα.

Με τις συγχωνεύσεις, πάντως, το πρόβλημα είναι ότι θα έχει περισσότερα μεροκάματα και δρομολόγια για να κάνει τις διακομιδές από ένα νοσοκομείο εξαρτημένο σε ένα άλλο, εξηγεί ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ. «Και τα δρομολόγια προς τα νοσοκομεία που μπορούν να παρέχουν τις ανάγκες θα αυξηθούν. Βέβαια, το ιδανικό για τον ασθενή είναι να είναι κοντά η περίθαλψη και ποιοτική» καταλήγει ο Π. Τζανετής.

Πηγή: cna.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews