ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/7/21

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

EKABNews

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

24.07.2021
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η απόφαση αυτή είναι άδικη και μας στοχοποιεί. 18 μήνες είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας. Μας αποκάλεσαν «σιωπηλούς ήρωες» της πανδημίας. Μας χειροκρότησαν. Δεκάδες τα αφιερώματα σε ΜΜΕ. Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι πίσω από τις μάσκες, τις ολόσωμες στολές COVID και τις νοσοκομειακές ρόμπες. Παίρνουμε τα ίδια μέτρα προστασίας. Και το «ευχαριστώ» της Κυβέρνησης αντί να είναι η έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της κοινωνικής προσφοράς με την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, όπως:
Α) Σχετικά με την πανδημία: Ένταξη στα ΒΑΕ, Ένταξη της COVID-19 στον Εθνικό Κατάλογο Επαγγελματικών ασθενειών (π.δ. 41/2012), Απονομή σύνταξης λόγω αναπηρίας και θανάτου από τη νόσο COVID-19
Β) Επίδομα ετοιμότητας, Προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για την μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, Πανελλαδική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με υλικοτεχνική υποδομή (νέα ασθενοφόρα), Αναβάθμιση της ειδικότητας
Φέρνει και πάλι την διαθεσιμότητα μέσω του υποχρεωτικού επί ποινή αναστολής της εργασιακής σχέσεως, στο ΕΣΥ για όσους δεν εμβολιαστούν. Είμαστε δηλ. «ειδική περίπτωση» μόνο στις υποχρεώσεις! Τα πρόσωπα που χαράσσουν την ανάλγητη αυτή πολιτική είναι τα ίδια (Μητσοτάκης, Βορίδης, Γεωργιάδης, Χατζηδάκης κα.) που το 2013-2014 έβγαλαν σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εργαζόμενους στην Υγεία. Τότε στο ΕΚΑΒ, Σωματείο, Παρατάξεις, Διοίκηση Παπαγιαννίδη, Υπηρεσιακοί παράγοντες Εργαζόμενοι, είμασταν όλοι μια γροθιά. Η προσπάθεια όλων μας ήταν επιτυχής. Κανένας υπάλληλος του ΕΚΑΒ δεν βγήκε σε διαθεσιμότητα. Καταλήξαμε να είμαστε φορέας υποδοχής.
Καταδικάζουμε τα πολιτικά κόμματα που ψήφισαν υπέρ της υποχρεωτικότητας και της αναγκαστικής άδειας άνεφ αποδοχών. Καταγγέλλουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ψήφισαν υπέρ της υποχρεωτικότητας με μετακίνηση από την «πρώτη γραμμή» όσων δεν συμμορφωθούν. Μας κοροϊδεύουν καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να γίνει για ευνόητους λόγους.
Η Κυβέρνηση δεν εξάντλησε την πειθώ της. Μας «κουνάει» το δάκτυλο και μας στοχοποιεί. Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση δημιούργησαν αμφιβολίες ως προς την αποτελεσματικότητα κάποιων εμβολίων σε πολύ κρίσιμες στιγμές. Υπάρχει ακόμη και σήμερα κακοφωνία στην επιτροπή των ειδικών. Το πρόγραμμα εμβολιασμού με ευθύνη των κυβερνόντων «φρέναρε». Εξαιτίας όλων αυτών δημιουργήθηκε και μεγάλωσε το αντιεμβολιαστικό κίνημα.
Ακόμη και το πόρισμα της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής «για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες στον χώρο της υγείας» υποδεικνύει κλιμακούμενες ενέργειες, με έσχατη επιλογή την υποχρεωτικότητα, «εφ’ όσον έχουν εξαντληθεί ηπιότερες εναλλακτικές επιλογές που μπορεί να εξυπηρετούν εξ ίσου τον επιδιωκόμενο σκοπό». Ως τέτοιες εναλλακτικές επιλογές η Επιτροπή πρότεινε εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό και μέτρα ενθάρρυνσης/αποθάρρυνσης, τα οποία δεν υλοποιήθηκαν από την Κυβέρνηση.
Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού. Με αίσθημα ευθύνης παροτρύνουμε συναδέλφους και γνωστούς μας να εμβολιαστούν όπως έχουμε κάνει ήδη οι περισσότεροι από εμάς. Το επίπεδο εμβολιασμού στο ΕΚΑΒ και στο ΕΣΥ είναι σχεδόν διπλάσιο από το σύνολο εμβολιασμένων στην χώρα μας. Από κανένα επιστημονικό στοιχείο δεν αποδεικνύεται, ότι ο μη εμβολιασμός ενός μικρού αριθμού υγειονομικών υπαλλήλων, αποτελεί πηγή διασποράς του κορωνοϊού καθώς εμβολιασμένοι ή μη τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας. Δεν κινδύνεψαν οι ασθενείς από εμάς. Σε μεγάλο βαθμό η διασπορά του ιού οφείλεται στην ελλιπή ιχνηλάτηση και τις παθογένειες του ΕΣΥ που οι ίδιοι οι κυβερνώντες όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν πήραν τις αποφάσεις που έπρεπε για να ενισχυθεί.
Η προστασία της Δημόσιας Υγείας αποτελεί για το κράτος αλλά και για εμάς βασική μέριμνα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η Πολιτεία οφείλει να σέβεται την διαφορετικότητα της άποψης ή τους φόβους, που εκφράζονται από όλους εκείνους, που αρνούνται τον εμβολιασμό, ως έκφραση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της προσωπικότητας κάθε πολίτη. Σε μία ευνομούμενη πολιτεία κανένας πολίτης δεν μπορεί να άγεται ενώπιον του ακραίου διλήμματος, είτε να υποστεί αναγκαστικά μία ιατρική πράξη είτε να χάσει κάθε πηγή εισοδήματος για την οικογένεια του.
Πως προστατεύεται άραγε η Δημόσια Υγεία σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν τελικά οι 10.000 (εκτίμηση ΠΟΕΔΗΝ) ανεμβολίαστοι ΕΚΑΒίτες και Υγειονομικοί και τεθούν σε αναστολή καθηκόντων την 1η Σεπτέμβρη; Πως θα λειτουργήσει το ΕΚΑΒ, το οποίο με την υπάρχουσα στελέχωση μόνο στην Αττική χρειάζεται τουλάχιστον 30 ακόμη ασθενοφόρα στα επείγοντα δηλ. 250 διασώστες για να ομαλοποιηθεί απλά η κατάσταση που επικρατεί σήμερα; Πως θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία; Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει στις λίστες υποψήφιο επικουρικό προσωπικό και μάλιστα για απασχόληση 3 μηνών; Εκτός εάν έχουν σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας και αναζητούν τρόπους να το εφαρμόσουν.
Μπορούμε να επικαλεστούμε πολλές κοινωνικές ομάδες που έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να διασπείρουν τον ιό λόγω επαφής τους με πολίτες αλλά η τακτική αυτή είναι εσφαλμένη. Δεν αναζητάμε μάγισσες. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αναζητήσει τις λύσεις εκείνες, που με πειθώ θα αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις της υποχρεωτικότητας σεβόμενη την προσωπικότητα των υγειονομικών.
Ως συνδικαλιστική παράταξη θα αποκρούσουμε με κάθε τρόπο τις επιλογές της Κυβέρνησης, τις οποίες θεωρούμε εσφαλμένες και επιζήμιες για τον χώρο μας. Καλούμε το προεδρείο του Σωματείου, τις υπόλοιπες παρατάξεις και τους εργαζόμενους να συμπορευτούν μαζί μας.
Προτείνουμε:
  • Συμμετοχή στην Συγκέντρωση Συνδικαλιστικών Στελεχών που οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 27/07/2021 στις 11πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας. Θα επιμείνουμε να συναντηθούμε με τον Υπουργό Υγείας.
  • Προσφυγή σε κάθε αρμόδιο Δικαστήριο.
  • Με ευθύνη του Σωματείου κανένας συνάδελφος εμβολιασμένος και μη να μην κοινοποιήσει στην υπηρεσία πιστοποιητικό εμβολιασμού ή φυσικής νόσησης.
  • Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τον Αύγουστο.
  • Δελτίο τύπου του σωματείου με το οποίο θα καταγγέλλουμε την Υποχρεωτικότητα και θα γνωστοποιούμε τις μορφές αντίδρασης μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Μπράβο! Είμαστε μαζί σας! Συμπορευόμαστε κ αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας της κυβέρνησης κ των παράλογων κ αντισυνταγματικών της επιλογών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews