ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/7/21

Απόφαση ΕΕ ΠΟΠ ΕΚΑΒ για τον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό

 

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου με την επωνυμία 'ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (Π.Ο.Π. Ε.Κ.Α.Β.)', που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδός Προξένου Κορομηλά αριθμ. 51,  όπως εκπροσωπείται σύμφωνα με το νόμο.

κ. Υπουργέ,

Νιώθουμε ηθική υποχρέωσή μας να σας αποστείλουμε το παρόν υπόμνημα και να σας επισημάνουμε ότι η νομοθετική ρύθμιση που έχει εισάγει η κυβέρνηση  ΚΑΙ  έθεσε σε εφαρμογή, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού και την  αναστολή καθηκόντων από την 1η Σεπτέμβρη των Ανεμβολίαστων Συναδέλφων μας: 

Όχι μόνο ΔΕΝ λύνει κανένα πρόβλημα,   

ΟΧΙ μόνο δεν εξασφαλίζει την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και ασφαλούς διακομιδής ασθενών,   

Αντίθετα η τυχόν εφαρμογή της ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, κυρίως δε ανθρώπων των απομακρυσμένων περιοχών της επαρχίας, αντιμετωπίζοντας τους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας!! 

Είναι δεδομένο ότι η πανδημία του κορονοϊού ήλθε να αλληλεπιδράσει πάνω σε μια ανασφάλεια, αβεβαιότητα και δυσφορία που χαρακτηρίζει την εποχή μας

Η αβεβαιότητα λοιπόν αυτή δημιουργεί και τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα  

·         Το Φθινόπωρο του 2019  όταν ξέσπασε η πανδημία οι Ανεμβολίαστοι «Ηρωες» της πρώτης γραμμής ήταν εκεί ΠΡΏΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΆΧΗ?

·         Το Φθινόπωρο του 2020  που δεν υπήρχαν τα εμβόλια  οι Ανεμβολίαστοι «Ηρωες» της πρώτης Γραμμής ήταν εκεί ΠΡΏΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΆΧΗ  ?

Σήμερα τι έγινε και θέλουμε τους ίδιους αυτούς  ανθρώπους που για διάφορους λόγους δεν αποδέχονται τον Εμβολιασμό να τους αποβάλουμε από την εργασία τους ?

Υποχρεώνετε  τους Υγειονομικούς να  επιδεικνύουν στον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας όπου υπηρετούν:

Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ε.Ε. ή

Βεβαίωση εμβολιασμού ή

Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Ενώ παράλληλα δίνετε την κατεύθυνση στην υπηρεσίας μας να προχωρήσει σε προσλήψεις επικουρικού προσωπικού με  τρίμηνες συμβάσεις

·         Δίνετε  την  κατεύθυνση δηλαδή, να προσληφθεί επικουρικό προσωπικό όταν ήδη γνωρίζετε  ότι στις αντίστοιχες λίστες των Υ.Π.Ε δεν υπάρχουν αιτήσεις για Διασώστες

·         Όταν Γνωρίζετε  ότι εδώ και 1 χρόνο δεν κατέστη δυνατό να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες του ΕΚΑΒ, από Επικουρικό προσωπικό

·         Όταν γνωρίζετε ότι ήδη υπάρχει υποστελέχωση σε βασικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ Πανελλαδικά

Κ. Υπουργέ 

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να γίνουμε συνεργοί στη διακινδύνευση ή στην απώλεια ανθρώπινων ζωών από την δεδομένη υποστελέχωση που θα φέρει η παραπάνω διάταξη στο ΕΚΑΒ

ΚΑΛΟΥΜΕ και εσάς κ. Υπουργέ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΆΝΩ  ΔΙΑΤΑΞΗ

Ξεκάθαρα λοιπόν και επίσημα σε ότι αφορά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19,πιστεύουμε ότι :

Ο εμβολιασμός όχι μόνο προστατεύει εμάς , αλλά και αυτόν που είναι κοντά μας και είναι σημαντικός για όλους μας , όχι μόνο προστατεύει από σοβαρές ασθένειες, αλλά και από τους αγχωτικούς περιορισμούς της καθημερινότητας.

Παρόλα αυτά η επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών είναι  μια «ισχυρή επέμβαση σε θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα και είμαστε αντίθετοι σε τέτοιου είδους πρακτικές

Επομένως Στα αυστηρά πλαίσια της Ατομικής Ευθύνης  Προτείνουμε :

Εμείς ως εργαζόμενοι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε  να συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες υγιεινής ακόμη κι αν αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού.

Να επαναλαμβάνουμε στα πλαίσια της Ατομικής μας Ευθύνης τα  testCovid τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Τέλος η υπηρεσία μας πρέπει άμεσα να φροντίσει  να πληρούνται όλοι κανόνες Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους Εργασίας του ΕΚΑΒ Πανελλαδικά.

Είναι οξύμωρο σήμερα να συζητάμε για ατομική ευθύνη των εργαζομένων όταν υπάρχουν χώροι εργασίας του ΕΚΑΒ σε πανελλαδικό επίπεδο που δεν πληρούν τους κανόνες για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Εμβολιασμοί πρέπει  να γίνουν με πειθώ και όχι με υποχρεωτικότητα

Οπως γνωρίζετε το ΕΚΑΒ υπολειτουργεί τόσο στα Νησιά μας όσο και σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας  .

Η Στελέχωση (Υποστελέχωση που ουσιαστικά) των ασθενοφόρων  των περιοχών αυτών με μη έμπειρο  προσωπικό, ισοδυναμεί αιτιωδώς:

·         ΟΤΙ η πολιτεία αντιμετωπίζει τους ανθρώπους αυτούς ως δεύτερης κατηγορίας.

·         ΟΤΙ η πολιτεία θεωρεί ότι οι ζωές των ανθρώπων αυτών είναι ελάσσονος σημασίας σε σχέση με τους ανθρώπους των πόλεων.

κ. Υπουργέ

όπως γνωρίζετε, η ανθρώπινη ζωή είναι ύψιστο έννομο αγαθό.

Καθημερινά δίνουμε ένα αγώνα δρόμου για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να επιδείξετε και εσείς τη δέουσα ευαισθησία, προκειμένου να μην διακινδυνεύουν με πράξεις σας ή παραλείψεις σας ανθρώπινες ζωές.

Για τους λόγους που προεκτέθηκαν

Και με τη επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας,

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

Την ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της διάταξης για την Αναστολή Εργασίας του Ανεμβολίαστου Προσωπικού του ΕΚΑΒ

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ από 1/8/2021 την έναρξη των κινητοποιήσεων μας που μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν

·         Δικαστικές Προσφυγές όπου επιβάλλεται

·         Από 1/8/2021 έως τις 23/8/2021 οι Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας Πανελλαδικά,  μαζί με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων  μας, θα καταθέσουν σε όλους του τοπικούς Βουλευτές  υπόμνημα  της Ομοσπονδίας μας

·         Την Δευτέρα 23/8/2021 Πανελλαδική Κινητοποίηση στις Πρωτεύουσες όλων των Νομών Πανελλαδικά

·         Την Δευτέρα 23/8/2021  θα επαναεξεταστεί η στάση μας

Θεσ-νίκη, 28-7-2021

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Πηγή: popekab.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews