ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/7/21

Β. Κικίλιας: Θέλω να πω στους νέους μας ότι η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Β. Κικίλιας: Θέλω να πω στους νέους μας ότι η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια

moh.gov.gr

15/07/2021


ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALPHA ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΙΤΕΡ

Θέλω να πω στους νέους μας ότι η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια

Λένε τα νέα παιδιά: «δεν κινδυνεύω, δεν θα πάθω τίποτα» και «δεν γουστάρω να μου κουνάτε το δάχτυλο». Να τα δούμε ένα-ένα.

«Δεν θα πάθω τίποτα». Δεν ισχύει. Μπορεί όχι τόσο σοβαρά όσο οι πιο μεγάλοι άνθρωποι, οι ευπαθείς ομάδες, αλλά βλέπουμε νέους να νοσούν, η αποκατάσταση να είναι δύσκολη ή βαριά και κάποιους να χάνονται. Άρα αυτό δεν υπάρχει. Επίσης, είναι κρίμα να το μεταφέρουμε στους αγαπημένους μας, στους φίλους και στην οικογένειά μας.

Είναι πράξη αντίστασης το να μην εμβολιάζομαι; Όχι. Την ελευθερία τη στερεί ο ιός. Αυτό θέλω να πω στα νέα παιδιά. Η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια. Η μάχη και ο τσαμπουκάς είναι απέναντι σε αυτό το οποίο μας κρατάει πίσω. Και αν θέλουμε μία καλύτερη κοινωνία, θεωρώ ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά, όπως τα νούμερα σιγά-σιγά δείχνουν ότι το κάνουν, να εμβολιαστούν και να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή τους.

Άρα, κόντρα στον ιό, κόντρα στην αρρώστια.

Όχι κόντρα στον εμβολιασμό, κόντρα στα μέτρα.

Ξεπεράσαμε σήμερα τα 9,5 εκατομμύρια εμβολιασμού

Ξεπεράσαμε σήμερα τα 9,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Τις τελευταίες 15 μέρες έχουν κλειστεί σχεδόν 600.000 νέα ραντεβού, το 1/3 από αυτά είναι νέων ανθρώπων, ηλικίας 18-29 ετών.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν απομείνει, θα σπεύσουν να εμβολιαστούν

Η δική μου δουλειά και υποχρέωση είναι να ενδυναμώνεται το σύστημα με όλους τους δυνατούς τρόπους. Και αυτό επιχειρήσαμε και καταφέραμε νομίζω αυτά τα δύο χρόνια.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν απομείνει, ένα πολύ μικρό ποσοστό των γιατρών, ένα μεγαλύτερο ποσοστό νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και είναι είτε σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπου είχαμε πολλές εισροές και πολλούς θανάτους στα προηγούμενα κύματα, είτε στα Νοσοκομεία όπου είναι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, άνθρωποι επιβαρυμένοι, μεγάλοι σε ηλικία, νομίζω ότι αυτές τις μέρες που μένουν μέχρι τις 16 Αυγούστου και τις υπόλοιπες μέχρι 1η Σεπτεμβρίου για τους υγειονομικούς, θα σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η οργανωμένη Πολιτεία θα πάρει μέτρα, ανακοινώθηκαν, για αυτούς τους λίγους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να δουλεύουν σε μονάδες Υγείας και δεν σέβονται τον ανθρώπινο πόνο και την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Προέβλεψε η οργανωμένη Πολιτεία ότι με ταχύτατες διαδικασίες, είτε στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, είτε στα Νοσοκομεία, είτε σε ιδιωτικές Κλινικές, θα μπορούν να προσλαμβάνονται νοσηλευτές ή ιατροί ή λοιπό προσωπικό.

Πηγή: moh.gov.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας! Βλαχαδερά!Η φυλακή σας περιμένει! Λίγο σας έμεινε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μακάρι να είχαν όλοι, την ίδια άποψη.
   Δυστυχώς, πίστεψαν, κρίνοντας εξ ιδίων, ότι όλα εξαγοράζονται
   Με την προπληρωμενη καρτα των 150€ , θεώρησαν, ότι τα παιδιά μας θα σκύψουν υπάκουα σε κάθε αναίσχυντο εκβιασμό
   Απλά, παραληρούν....

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews