ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/7/21

Με αίσθημα ευθύνης! Εφ όλης της ύλης!


Τρίτη,6 Ιουλίου 2021

EKABNews


Facebook Stelios Zaragkas

6/7/2021

Με αίσθημα ευθύνης!

Εφ όλης της ύλης!

Δεν ισχύει ότι η ινδική μετάλλαξη είναι πιο επικίνδυνη, γιατί ήδη αρκετός πληθυσμός έχει χτίσει ανοσία, είτε μέσω φυσικής νόσου είτε μέσω εμβολίου. Δεν θα εξαφανιστεί ο ιός και η νόσος με τον εμβολιασμό. Απλώς θα γίνουν ενδημικοί, άρα σημασία θα έχει να διαχειριστούμε το ζήτημα ώστε να μην έχουμε άτομα με σοβαρή νόσο

Επειδή, λοιπόν, δεν θα εξαφανιστεί ο ιός και θα τον έχουμε για πολύ καιρό ακόμα δίπλα μας, δεν γίνεται να κλείνουμε κάθε φορά τα πάντα. Κρούσματα πάντα θα έχουμε. Και αν η Πολιτεία στην Ελλάδα συνεχίσει να κυνηγάει φαντάσματα, δηλαδή μηδενισμό κρουσμάτων, φοβάμαι ότι πάλι θα πάρουν μέτρα που θα μας καταστρέψουν. Τι είπε χθες ο κ. Γεωργιάδης; Ότι αν έχουμε νέο κύμα, θα καταστραφούμε γιατί δεν έχουμε άλλα λεφτά. Τα λεφτά, αγαπητέ κύριε Γεωργιάδη, τα ξοδέψατε όταν χαλάσατε χωρίς λόγο 20 δις στα οριζόντια λοκ ντάουν, τα οποία δεν άφησαν καμία παρακαταθήκη.

Και τώρα ανακοινώνουν εμβολιασμούς στις παραλίες και στις πλατείες. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τον κατ’ οίκον εμβολιασμό ηλικιωμένων ατόμων με κινητικά προβλήματα. Αντί να πείσουμε να εμβολιαστούν αυτοί που κινδυνεύουν, ξεκινάει ολόκληρος αγώνας να εμβολιαστούν αυτοί που δεν κινδυνεύουν, αυτοί που είτε θα κάνουν ασυμπτωματική λοίμωξη είτε απλό κρυολόγημα.

Αντί ν’ ασχοληθεί η Πολιτεία με τον 60χρονο, τον 70χρονο, τον 50χρονο, κι αυτόν που έχει και υποκείμενα νοσήματα και κινδυνεύει, ασχολείται με τον 18χρονο… Και δεν είμαι σίγουρος αν οι βλάβες από τυχόν επιπλοκές του εμβολίου είναι περισσότερες ή λιγότερες από τα οφέλη του εμβολιασμού σε τόσο μικρές ηλικίες. Εγώ αν είχα υγιές παιδί σε εφηβική ηλικία, θα το συμβούλευα να μην εμβολιαστεί.

Δεν υπάρχει μελέτη να μας λέει τι γίνεται 6-7 μήνες μετά τον εμβολιασμό. Είναι ίδια η προστασία;

Εκτιμώ ότι πιο πολύ κινδυνεύουν να μολυνθούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας που εμβολιάστηκαν Δεκέμβριο και Ιανουάριο, απ’ ό,τι ένας που νόσησε τον Δεκέμβριο και τον υποχρεώνουν να εμβολιαστεί τώρα χωρίς να έχουμε κανένα σίγουρο δεδομένο ότι έχει όφελος. Η επανανόσηση είναι σπανιότατο φαινόμενο, ανύπαρκτο σχεδόν.

Πολύ περισσότερο κινδυνεύει ο ανεμβολίαστος από τον εμβολιασμένο, παρά το αντίστροφο, διότι το εμβόλιο προσφέρει προσωπική προστασία, μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσου αλλά δεν εξαλείφει την πιθανότητα νόησης, οπότε σε αυτή την περίπτωση ο εμβολιασμένος που θα προσβληθεί θα μεταδώσει στον ανεμβολίαστο, ο οποίος δεν έχει την προστασία του εμβολίου. Αυτό αποτελεί και το πιο ισχυρό κίνητρο για να εμβολιαστεί ο ανεμβολίαστος.

Δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα στα παιδιά. Λάθος προτεραιοποίηση να πιέζεις, σε σημείο εκβιασμού, ομάδες που έχουν απειροελάχιστο κίνδυνο.

Υπάρχουν παιδιά με νοσήματα, στα οποία αυξάνεται ο κίνδυνος, άρα αυτά ναι, πρέπει να εμβολιαστούν. Αλλά δεν μπορεί να εκβιάζονται υγιή παιδιά που θα έχουν ελάχιστο όφελος και θα υπόκεινται στον μικρό κίνδυνο των σπάνιων παρενεργειών.

Τα παιδιά έχουν ελάχιστο κίνδυνο από τον ιό και ελάχιστο κίνδυνο από το εμβόλια. Άρα, πού είναι η αναλογία οφέλους – βλάβης; Δεν υπάρχει. Δεν ξυπνάμε ένα πρωί και λέμε ας πάρουμε δυο ντεπόν προληπτικά…

Δώσε το εμβόλιο στο νέο, αλλά άφησέ τον να επιλέξει. Όχι να τον εξαγοράζεις. Σου προσφέρω υγεία και σε επιδοτώ κιόλας; Και ο νέος αναρωτιέται: αφού το εμβόλιο είναι κάτι που με ωφελεί τόσο πολύ, γιατί με πληρώνουν κι από πάνω για να το κάνω; Όλο αυτό διογκώνει το αίσθημα αμφισβήτησης.

Ο κ. Παυλάκης θυμάστε τι έλεγε κάθε μέρα πριν το Πάσχα; Για εκατόμβες νεκρών, αν ανοίγαμε. Και τώρα συνεχίζουν να τον βγάζουν στα κανάλια. Ότι εκτέθηκε με όσα είπε, το ξέχασαν κάποιοι.

Δεν ανησυχώ για τον ιό και για την ινδική μετάλλαξη. Ανησυχώ γι’ αυτούς που παίρνουν τα μέτρα και ασκούν επικοινωνιακή πολιτική. Μη σπέρνουμε πανικό χωρίς λόγο. Κρούσματα θα έχουμε, αλλά όχι βαριά νόσο αν εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι και ευπαθείς.                     

Δημιουργήθηκαν προσδοκίες περί απολύτως ασφαλών εμβολίων και όταν άρχισαν να εμφανίζονται επιπλοκές, ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη του και στις αρχές και στους επιστήμονες. Δεν έλεγε ο κ. Βασιλακόπουλος ότι οι εμβολιασμένοι κάνουν λιγότερες θρομβώσεις από τους ανεμβολίαστους; Αυτό είναι τόσο αστείο επιστημονικά, όσο να λες ότι το εμβόλιο είναι φάρμακο για τη θρόμβωση. Κι άρχισαν να βγαίνουν οι θρομβώσεις και ο κόσμος φοβήθηκε. Αν κάποιος είχε μια φορά αμφιβολία, με την αλλοπρόσαλλη επικοινωνιακή πολιτική πολλαπλασιάστηκαν.

Οι γελοίες συνωμοσιολογικές θεωρίες συντηρήθηκαν και γιγαντώθηκαν από τα ψέματα και το κλίμα τρομοκρατίας. Η λάθος διαχείριση δημιούργησε δύο άκρα που αντί να συγκλίνουν, συνεχώς αποκλίνουν και γίνονται ακόμα πιο ακραία.

Αν αποκαλέσεις κάποιον βλάκα, καθυστερημένο, ψεκασμένο, υπάρχει περίπτωση να τον πείσεις; Θα τον κάνεις ακόμα πιο ακραίο….

Μέρα Καλή!!

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

7 σχόλια :

 1. Κ για τους μεταλλαγμένους τί έχεις να πεις; Νύχτα καλή!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ρωσία: Ο Ηγούμενος διέταξε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των μοναχών αντί βαρύτατων κυρώσεων. Και οι 200 μοναχοί αρνήθηκαν. Τελικά νόσησε ο Ηγούμενος που νοσηλεύθηκε αν και είχε εμβολιαστεί....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με το ψήφισμα 2631 (2021) με τίτλο «Εμβόλια Covid-19: ηθικά, νομικά και πρακτικά ζητήματα» διασφαλίζει ότι: «κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί» (άρθρο 7.3.1) και «κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί (άρθρο 7.3.2). Η διατύπωση των άρθρων είναι σαφέστατη και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης, τα σχετικά μέτρα που λαμβάνει και οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και άλλων υποστηρικτών του καθολικού εμβολιασμού των πολιτών, βρίσκονται σε ευθεία αντιπαράθεση με το γράμμα και το πνεύμα των δύο αυτών άρθρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ποιος, λοιπόν, από τους δύο έχει δίκιο σε αυτήν την απόλυτη διαφωνία τύπου άσπρο-μαύρο; Η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβούλιου της Ευρώπης; Ή μήπως το Υπουργικό Συμβούλιο της ελληνικής κυβέρνησης; Προσωπικά συντάσσομαι με την άποψη του ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου, καθώς βρίσκω την τοποθέτησή του συνετή, ενώ τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης όχι. Θα εξηγήσω γιατί.

  Ακόμα κι αν:

  α) απορρίψει κανείς τις ενδείξεις για ανεπαρκή καταγραφή των σοβαρών ανεπιθύμητων αντιδράσεων και των θανάτων μετά από τον εμβολιασμό

  β) θεωρήσει συμπτωματικούς εκείνους τους θανάτους μετά από τον εμβολιασμό, τους οποίους πληροφορούμαστε όλοι από τον ευρύτερο κοινωνικό μας περίγυρο και τα μέσα ενημέρωσης

  γ) παραγνωρίσει το γεγονός ότι απέναντι σε ιούς με τόσο μεγάλη γενετική αστάθεια, όπως οι κορωνοϊοί, ο μαζικός εμβολιασμός αυξάνει την εξελικτική πίεση στον ιό και την πιθανότητα ανεπιθύμητων μεταλλάξεών του,

  ένα πράγμα δεν αμφισβητείται: δεν γνωρίζουμε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις των συγκεκριμένων εμβολίων στον ανθρώπινο οργανισμό.

  Η κυβέρνηση ξεκινά στο ζήτημα αυτό από λάθος βάση. Θεωρεί τα εμβόλια (τα οποία συνεχίζουν να είναι υπό δοκιμή με προσωρινή άδεια χορήγησης και δεν έχουν λάβει οριστική έγκριση από τις αρμόδιες αρχές) ως απόλυτα ή, τουλάχιστον, σε αποδεκτό βαθμό ασφαλή. Επειδή είναι ανθρωπίνως αδύνατο να γνωρίζει κανείς τη δεδομένη χρονική στιγμή, το τι μπορεί να προκαλέσουν τα εμβόλια σε βάθος δύο και πλέον ετών από τη χορήγησή τους, συνεπάγεται ότι η στάση της κυβέρνησης δεν βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, αλλά σε μία πίστη, σε μία πεποίθηση, σε μια επισφαλή βεβαιότητα. Οι βεβαιότητες, όμως, στην επιστήμη απαιτούν δεκαετίες ερευνών για να συγκροτηθούν- κι ακόμα κι έτσι είναι φορές που μετά από μεγάλο διάστημα καταρρέουν.

  Πολλές φορές ο άνθρωπος βιάστηκε με την επιστήμη του να βγάλει συμπεράσματα. Θες από αλαζονεία; Θες από επιπολαιότητα; Θες από ιδιοτέλεια; Θες από φόβο ή ανάγκη; Τις πλήρωσε όλες. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα απ’ το να νομίζει κανείς πως μπορεί να παρέμβει και να ελέγξει τη φύση γρήγορα και βιαστικά και χωρίς το βάσανο πολυετούς έρευνας και δοκιμών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θέλω να πω, ότι το ερώτημα εάν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είναι ασφαλή δεν είναι της τάξεως του «τι σχήμα έχει η γη;»- είναι στρόγγυλο, όλα καλά… Πρόκειται για έρευνα αιχμής. Κι εδώ, μόνο όσοι έχουν εντρυφήσει κι έχουν τραβήξει πολύ κουπί στην έρευνα γνωρίζουν καλά ότι τα πράγματα αρκετές φορές δεν είναι όπως αρχικά φαίνονται. Θέλει κόπο, αγώνα και- προπαντός- θέλει χρόνο, για ν’ αρχίσεις να βγάζεις κάποια στέρεα συμπεράσματα.

  Επιπλέον, δεν είναι ότι οι φόβοι μιας μικρής μερίδας επιστημόνων για τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι αβάσιμοι. Το ότι είναι λίγοι δεν λέει τίποτα. Η κατάκτηση νέα επιστημονικής γνώσης, άλλωστε, κατά παράδοση βασίζεται στους λίγους που στην αρχή πάντοτε λοιδορούνται. Η αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας στο πεδίο της έρευνας αιχμής δεν έχει να κάνει με πλειοψηφία και μειοψηφία. Το ότι «το λένε οι περισσότεροι, άρα είναι σωστό» δεν ισχύει εδώ.

  Η στάση του ευρωπαϊκού οργάνου σέβεται την ελευθερία, τη δημοκρατία και δεν διχάζει τους πολίτες. Επιπλέον- ας το πω λαϊκά- κρατάει και μια πισινή… Γιατί, όταν οι κατέχοντες θέσης ευθύνης πιέζουν «πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο» και οδηγούν κάποιον άμεσα ή έμμεσα σε μια ιατρική πράξη, παίρνουν το κρίμα πάνω τους αν κάτι πάει στραβά. Είναι λεπτό το ζήτημα∙ ας δώσω καλύτερα ένα παράδειγμα, για να καταλάβετε τι εννοώ. Πες πως στέλνεις το γιο σου σε μια δουλειά με τ’ αυτοκίνητο και σου λέει: «πατέρα, κάτι δεν μ’ αρέσει σήμερα, έχω μια διαίσθηση που μου λέει να μην πάω». Αν του πεις: «όπως νομίζεις παιδί μου, κάνε ότι καταλαβαίνεις» και πάει και σκοτωθεί σ’ αυτοκινητιστικό, δεν έχεις κρίμα. Αν όμως του ‘χες πει: «σήκω και πάνε αμέσως παλιοτεμπέλη, γιατί θα σε τιμωρήσω»; Πώς θα νιώθεις τότε;

  Όσο για τη σοφιστεία «εμβολιαστείτε όλοι, για να σωθεί η οικονομία»… Για την καταστροφή της οικονομίας και το γεγονός ότι υπάρχει συνεχώς ετοιμόρροπη και χωρίς αντοχές σε κακοτοπιές, φταίει πρώτα ο κομματικός φεουδαλισμός με την οικογενειοκρατία, την ευνοιοκρατία, την κακή στελέχωση του δημοσίου και τη διαφθορά. Επομένως, για να σώσει κάποιος την οικονομία δεν χρειάζεται να εμβολιαστεί, αλλά μάλλον να προσέχει τι ψηφίζει. Ο κομματικός φεουδαλισμός φαίνεται πως ανακάλυψε μια ακόμα δουλειά- γι’ αυτό το ρημάδι το ένα πιάτο φαΐ- για τους υποτελείς δουλοπάροικους: συμμετοχή σε κλινικές μελέτες…

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews