ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/7/21

Πολίτες αναγκάζονται και πληρώνουν ιδιωτικά ασθενοφόρα, για διακομιδές απ’ τα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου

 

Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

ΝΤΡΟΠΗ: Πολίτες αναγκάζονται και πληρώνουν ιδιωτικά ασθενοφόρα, για διακομιδές απ’ τα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου

evros-news.gr

6/7/2021

Παραμένει στα δυο Νοσοκομεία του νομού Έβρου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το σοβαρό πρόβλημα με τις δευτερογενείς διακομιδές που ανέδειξε πριν έναν χρόνο περίπου το Evros-news.gr.

Συγκεκριμένα, οι ηλικιωμένοι κυρίως ασθενείς, χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ ή και του ΙΚΑ, με συντάξεις μερικών εκατοντάδων ευρώ, είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους για ιδιωτικό ασθενοφόρο, προκειμένου να τους μεταφέρει από και προς τα δυο Νοσοκομεία του Έβρου για εξετάσεις ή νοσηλεία. Ανάλογα με την απόσταση των σπιτιών τους, τα ποσά ξεκινούν από 50 και μπορεί να φτάσουν ως 150 ευρώ, αν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ταξί ή ιδιωτικό αυτοκίνητο λόγω της κατάστασης τους.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί στα δυο νοσοκομεία του Έβρου συνεχίζεται η αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές (εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από τα ΤΕΠ) των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, με απόφαση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΑΒ. Μεταφέρουν μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, που είναι άλλωστε και ο πρώτος και κύριος ρόλος τους και όσον αφορά τις δευτερεύουσες διακομιδές μόνο όσους είναι καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς. Οι υπόλοιποι, κυρίως ηλικιωμένοι τι θα απογίνουν; Ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης γνωρίζει μήνες το σημαντικό αυτό πρόβλημα, αλλά ακόμα λύση δεν βρέθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τους δυο Διοικητές των Νοσοκομείων, Βαγγέλη Ρούφο και Χρήστο Καπετανίδη. Από πέρυσι που ξεκίνησε το συγκεκριμένο ζήτημα, είχαν δηλώσει ότι αναζητούν λύσεις, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να βρέθηκε ακόμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες και τα έντονα παράπονα που έφτασαν από ασθενείς και συγγενείς τους στο Evros-news.gr.

Λύνεται με επικουρικό προσωπικό και ένα ασθενοφόρο

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Διοικητής του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος σκέφτεται να δώσει λύση με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, αλλά το θέμα είναι αν θα βρεθεί το ασθενοφόρο που θα χρησιμοποιηθεί για αυτές τις δευτερογενείς διακομιδές. Το νοσοκομείο είχε τα προηγούμενα χρόνια μάλιστα ένα δικό του ασθενοφόρο, το οποίο παραχωρήθηκε προς χρήση στο ΕΚΑΒ και γίνονται οι διακομιδές των έκτακτων και επειγόντων περιστατικών, αλλά αν επιστρέψει στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης θα μπορέσει να διατεθεί για όλες αυτές τις περιπτώσεις που προαναφέραμε. Η ίδια λύση θα μπορούσε να βρεθεί ενδεχομένως και για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου από τον Διοικητή του Χρήστο Καπετανίδη.

Έτσι δεν θα είναι υποχρεωμένοι οι ασθενείς και κυρίως ηλικιωμένοι, με ελάχιστα εισοδήματα από μια πενιχρή σύνταξη, να νοικιάζουν ιδιωτικά ασθενοφόρα για να μεταφερθούν από το νοσοκομείο στο σπίτι τους ή και το αντίστροφο, επειδή η κατάσταση της υγείας τους και η έλλειψη δικού τους μεταφορικού μέσου, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.  Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έξω από τις κλινικές, υπάρχουν δεκάδες φυλλάδια για την μεταφορά ασθενών από τα ιδιωτικά ασθενοφόρα που “διαφημίζουν” τις υπηρεσίες τους και βρίσκονται στην διάθεση του Evros-news.gr.

Δεν παίρνουν εξιτήρια επειδή δεν έχουν

να πληρώσουν το ιδιωτικό ασθενοφόρο

Μάθαμε επίσης, ότι πρόβλημα με την αποχή των εργαζομένων του ΕΚΑΒ από τις δευτερογενείς διακομιδές υπάρχει και στις κλινικές του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, αφού περιστατικά τα οποία θα έπρεπε να πάρουν εξιτήριο και να μεταφερθούν στο σπίτι σε διάφορα χωριά του κεντρικού και βορείου Έβρου, από το Σουφλί μέχρι πάνω στο Τρίγωνο, παραμένουν οι ασθενείς ως νοσηλευόμενοι επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα 150 ή και περισσότερα ευρώ του ιδιωτικού ασθενοφόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έβρος: Συνταξιούχοι ασθενείς πληρώνουν απ’ την τσέπη τους ιδιωτικά ασθενοφόρα, λόγω αποχής εργαζομένων του ΕΚΑΒ!!!

Πηγή: evros-news.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Η πηγή διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και λέω για το evros news.gr..το ΕΚΑΒ 9 έχει να διαθέσει ασθενοφόρα και για τα 2 Νοσοκομεια.
    Τώρα γιατί επικαλείται λόγια διοικητών αυτό το site μόνο ξέρει..ουδέποτε ο διοίκητης Αλεξανδρούπολης είπε αυτά τα λόγια    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews