ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/7/21

Ναι στα εμβόλια αλλά όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λένε οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

EKABNews


Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-6 Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης


Ναι στα εμβόλια αλλά όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λένε οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας

nownews.gr

24/07/2021

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας λόγω των περιστατικών του καλοκαιριού αλλά και του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως σαν εργαζόμενοι είναι υπέρ της πρόληψης αλλά αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι φουλ σεζόν για μας το καλοκαίρι. Τρέχουμε δυστυχώς και όχι μόνο για περιπτώσεις που έχουν σχέση με ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού, αλλά και για άλλου είδους περιστατικά –τα τροχαία και τους πνιγμούς- που δεν θα έπρεπε να τρέχουμε αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν προσέχει. Εμείς κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια. Εδώ και πολλά χρόνια τώρα τα ασθενοφόρα μας δεν είναι αρκετά. Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, έχουμε και άτομα σε άδεια την οποία στερηθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω της αναστολής, οπότε έχουμε 3 ασθενοφόρα το πρωί, 3 το απόγευμα και μόλις 2 το βράδυ για όλο το νομό Καβάλας.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «το ζήτημά μας δεν είναι μόνο αυτό. Την Πέμπτη μάθαμε ότι ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της πρόληψης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή μάσκες, εμβόλια κλπ, αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας. Το θεωρούμε αδιανόητο να σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό, άνθρωποι οι οποίοι σε χειροκροτούσαν πριν ένα χρόνο και σε θεωρούσαν ήρωα, τη στιγμή που το κράτος δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει ούτε καν να μας βρει μέσα προστασίας. Στην αρχή τα είχαμε αυτά χάρη σε δωρεές ιδιωτών.

Μας χειροκρότησαν, μας είπαν ότι θα μας εντάξουν στα βαρέα κι ανθυγιεινά και ξαφνικά φτάσαμε στο σημείο να μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό και να λένε ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο γιατί αλλιώς θα πρέπει να βγούμε σε αναστολή πληρωμών κλπ. Όλο αυτό είναι απαράδεκτο για μας. Όποιος θέλει να εμβολιαστεί να το κάνει ελεύθερα και όχι με υποχρέωση. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και θα βοηθήσουμε συναδέλφους που ενδεχομένως θα βγουν σε αναστολή λόγω του νόμου που θα ισχύσει. Δεν θα παραμείνουμε απαθείς σε οποιαδήποτε μείωση ασθενοφόρων, κάτι που θα γίνει αν φύγει προσωπικό. Με τη μείωση θα φτάσουμε στο σημείο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με αυτό που κάνουν, στιγματίζονται οι υγειονομικοί τώρα –αύριο μεθαύριο μπορεί να γίνει και σε άλλα επαγγέλματα- κι από ήρωες ξαφνικά να γίνουμε αυτοί που θα μεταδίδουν τον ιό. Είναι απαράδεκτο αυτό. Βγήκε και ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας που αντιτίθεται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Θα πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να καταλάβουμε μετά από σωστή ενημέρωση να κάνουμε ή όχι εμβολιασμό.

Αυτό που λένε ότι θα προσλάβουν προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις εμπεριέχει επικινδυνότητα γιατί αυτοί που θα έρθουν θα είναι άπειροι και μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα».

Πηγή: nownews.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews