ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/7/21

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΒ Η αναγκαία μαζική συμμετοχή στον εμβολιασμό δε θα κρύψει την αποτυχία της κυβέρνησηςΔευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

EKABNews


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΒ Η αναγκαία μαζική συμμετοχή στον εμβολιασμό δε θα κρύψει την αποτυχία της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας να αποποιηθεί των τραγικών ευθυνών που έχει συνολικά στη διαχείριση της πανδημίας, επιδιώκει, γι' άλλη μια φορά, να διχάσει την ελληνική κοινωνία και να στοχοποιήσει εργαζόμενους, πολίτες και ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, ότι πάλι εκείνοι είναι που ευθύνονται για την αποτυχία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Η σταθερή γραμμή της κυβέρνησης περί αποκλειστικής ατομικής ευθύνης σε συνδυασμό με τον αυταρχισμό, την επιβολή μονοφωνίας στο δημόσιο λόγο και ο σκόπιμος παρατεταμένος διχασμός οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης έχουν την απόλυτη ευθύνη για την εμβολιαστική πορεία στη χώρα και η πολιτική επιλογή περί υποχρεωτικών εμβολιασμών μαρτυρεί, αφενός, την αποτυχία τους και αφετέρου, προσφέρει έδαφος σε λογικές καταναγκασμού και μαζικών πειθαρχήσεων.

Η συκοφάντηση και στοχοποίηση των εργαζόμενων στην Υγεία από την κυβέρνηση, που από ήρωες έγιναν οι δήθεν υπαίτιοι της διασποράς του covid-19, έχουν ως κοινή συνισταμένη την υλοποίηση του νεοφιλελεύθερου σχεδίου για το μαζικό κλείσιμο νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Είναι προφανές πως το εμβόλιο αποτελεί το σημαντικότερο όπλο προστασίας και ασφάλειας από τον κορονοϊό. Το έλλειμμα εμβολιασμού δεν το λύνει η υποχρεωτικότητα αλλά η σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης και οι πρωτοβουλίες ενθάρρυνσης της συλλογικής ευαισθητοποίησης απέναντι στο πρόβλημα.

Αντίθετα ο καταναγκασμός στον εμβολιασμό με ποινές, όπως την περικοπή μισθού ή την απόλυση θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία. Ταυτόχρονα ανοίγουν το δρόμο για μαζικά πογκρόμ απολύσεων με κάθε αιτία και αφορμή που θα χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως "αντικοινωνική συμπεριφορά".

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΒ συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών οργάνων, στην ενθάρρυνση και προτροπή του κόσμου της εργασίας να εμβολιαστεί.

Ταυτόχρονα, δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος να στερηθεί την εργασία του ή το μισθό του με το πρόσχημα που προβάλει η κυβέρνηση, τη μη συμμετοχή του στον εμβολιασμό.

Θυμίζουμε στους κήρυκες του νέου διχασμού, οι οποίοι εργαλειοποιούν ακόμα και την πανδημία για να δικαιολογήσουν την αποτυχία της πολιτικής τους, ότι δεν θα αφήσουμε την αυταρχική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να διαμορφώσει μια νέα εργασιακή γαλέρα με μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες και απολύσεις με όχημα τον εμβολιασμό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν, προστατεύοντας τους ίδιους και συμβάλλοντας στον αγώνα για την μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Αυτή είναι στάση ευθύνης, απέναντι στην κυβερνητική ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό.

-Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΙΣΘΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Πηγή: ekabsfika.blogspot.com 26/07/2021About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews