ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/7/21

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Επέβαλαν υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς χωρίς στοιχεία


Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

EKABNews


ΠΟΕΔΗΝ: Επέβαλαν υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς χωρίς στοιχεία

eidiseis.gr

15/07/2021


Έγγραφο που δείχνει πως τα στοιχεία για τους υγειονομικούς συλλέγονται κατόπιν της απόφασης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους δημοσιεύσει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αντίθετη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων η οποία ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της ότι το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό αλλά στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία.

Μια μέρα μετά η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρος της Μιχάλης Γιαννάκος επανέρχονται και με έγγραφο υποστηρίζουν πως τώρα και κατόπιν της απόφασης τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας μαζεύουν τα στοιχεία για τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες, άρα αυτά δεν υπήρχαν κατά την λήψη της απόφασης.

«Οι Υπουργοί εξειδίκευσαν τα μέτρα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού του Υγειονομικού προσωπικού χωρίς να δώσουν στοιχεία με τα ποσοστά συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό ή απόλυτους αριθμούς εμβολιασθέντων και μη. Όταν είπαμε ότι το υπουργείο υγείας δεν διαθέτει στοιχεία για τους εμβολιασθέντες υγειονομικούς των νοσοκομείων, κέντρων υγείας, μας διέψευδαν. Σήμερα αποδεικνύεται ότι πράγματι δεν διαθέτουν στοιχεία.

Απέστειλαν έγγραφο οι ΔΥΠΕ (υγειονομικές περιφέρειες) στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας και ζητείται από το προσωπικό να δηλώσουν ποιοι έχουν εμβολιασθεί ανά κατηγορία. Γνωρίζουν όμως τον αριθμό όσων νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο και όσων έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολισθούν τις επόμενες ημέρες; Με τι σκοπιμότητες λοιπόν επεβλήθη το μέτρο της υποχρεωτικότητας χωρίς στοιχεία;» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τρίτης οι υπουργοί Υγείας, Επενδύσεων και Ψηφιακής διακυβέρνησης παρουσίασαν τον νέο οδικό χάρτη για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους υγειονομικούς, όπως και τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης και ψυχαγωγίας από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε πως μέχρι τις 16 Αυγούστου το υγειονομικό προσωπικό πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο θα απέχει από την εργασία του χωρίς αποδοχές.

Διευκρινίζεται ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία -υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό- και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Πηγή: ieidiseis.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews