ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/7/21

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι υγειονομικοί μπορούν να μην εμβολιασθούν – Οι εξαιρέσεις

 

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι υγειονομικοί μπορούν να μην εμβολιασθούν – Οι εξαιρέσεις

healthreport.gr

 

Ξεκινά άμεσα ο εμβολιασμός των υγειονομικών αλλά και όλων των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ευπαθών ομάδων – Ποιοι εξαιρούνται

Να σπεύσουν να εμβολιασθούν θα πρέπει όσοι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα δεν το έχουν πράξει στον τομέα της υγείας, καθώς πλέον ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εάν δεν τηρηθεί θα έχει και συνέπειες σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Να υπενθυμιστεί ότι έως τις 16/8 το σύνολο του προσωπικού των μονάδων φροντίδας ευπαθών ομάδων θα πρέπει να έχει κάνει τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου, ενώ έως την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν κάνει την 1η δόση και όσοι εργάζονται σε όλες τις μονάδες υγείας δημόσιες ή ιδιωτικές.

Οι εξαιρέσεις

Πάντως η κυβέρνηση έχει προβλέψει ακόμη και πως θα καλυφθούν οι θέσεις όσων αρνηθούν να εμβολιασθούν και μπουν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών, θα βρεθούν δηλαδή εκτός συστήματος υγείας.

 

Ειδικότερα θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και δομές Υγείας, να προσλαμβάνουν με ταχείες διαδικασίες προσωπικό ορισμένου χρόνου, σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται.

Σε ότι αφορά εκείνους που δεν μπορούν να εμβολιασθούν για λόγους υγείας ή άλλα ζητήματα, συστήνονται Υγειονομικές Επιτροπές ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), που θα αξιολογούν αιτήματα απαλλαγής από τον εμβολιασμό με βάση εκτίμηση λόγων υγείας, κατόπιν ειδικής λίστας εξαιρέσεων που θα προσδιορίσει αυστηρά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ήδη έχουν ξεκινήσει να δημιουργούνται οι επιτροπές που θα ελέγχουν τα αιτήματα των εργαζομένων που δεν μπορούν να εμβολιασθούν, ενώ και οι αποφάσεις θα βγαίνουν σε χρόνο εξπρές σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews