ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/7/21

Αυθημερόν ραντεβού με όλα τα εμβόλια από σήμερα για τον κορωνοϊό

 

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Αυθημερόν ραντεβού με όλα τα εμβόλια από σήμερα για τον κορωνοϊό

healthpharma.gr

20/07/2021

 

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον από την Τρίτη, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη χθεσινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, από το πρωί της Τρίτης ανοίγει η πλατφόρμα, όπου οι ασθενείς πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια θα μπορούν να δηλώνονται από τους ιδιώτες γιατρούς, ώστε να προχωρά ο εμβολιασμός κατ’ οίκον.

Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Οι πολίτες που θα εμβολιαστούν κατ’οίκον θα λαμβάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, για την ένταξη ιδιωτών γιατρών στο πρόγραμμα υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο απηύθυνε νέα έκκληση για περισσότερες συμμετοχές γιατρών.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια με ραντεβού ακόμη και αυθημερόν, δεδομένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα.

Όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 9.870.000 εμβολιασμοί. Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μία δόση αντιστοιχούν σε ποσοστό 52% του γενικού πληθυσμού και 61% επί του ενήλικου πληθυσμού, ενώ με δύο δόσεις έχει εμβολιαστεί ποσοστό 44% επί του γενικού πληθυσμού και 52% επι του ενήλικου πληθυσμού.

Μέχρι στιγμής χθες, Δευτέρα 19 Ιουλίου, έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 65.000 πολίτες και μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί περίπου 85.000 πολίτες.

Μετάλλαξη Δέλτα: Στο 61% των στελεχών ενδιαφέροντος του τελευταίου μήνα

Σταθερά αυξητική είναι η πορεία της πανδημίας για μία ακόμη εβδομάδα, όπως αποτυπώνουν τα 1.834 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), επί του -παραδοσιακά χαμηλού λόγω Δευτέρας- αριθμού διαγνωστικών ελέγχων (38.547 συνολικά). Σε επίπεδα παρόμοια με αυτά του Σαββατοκύριακου κινήθηκαν θάνατοι (8) και διασωληνωμένοι (123), ενώ αξιοσημείωτη άνοδος καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του διημέρου στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, με τους ασθενείς να αυξάνονται κατά 10/ημέρα και να φτάνουν σήμερα τους 141.

Η διασπορά του κορωνοϊού παραμένει εμφανής σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την πλειοψηφία των κρουσμάτων να εντοπίζεται κλασικά στην Αττική (720 συνολικά). Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 123 και οι περιοχές που βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στο μικροσκόπιο των ειδικών λόγω του υψηλού αριθμού νέων διαγνώσεων, όπως η η Αχαΐα (75), η Κορινθία (43), η Λάρισα (37) και τα Ιωάννινα (24). Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση και στα νησιά και την Κρήτη, καθώς στο Ηράκλειο σήμερα εντοπίστηκαν 104 νέα κρούσματα, στο Ρέθυμνο 62, στα Χανιά 34, στο Λασίθι 21, στη Ζάκυνθο 26, στη Ρόδο 25, στη Μύκονο 19, στην Κέρκυρα 18 και στη Λέσβο 13.

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία για τις μεταλλάξεις προέκυψαν από την ολοκλήρωση της γονιδιωματικής ανάλυσης σε 856 δείγματα (τα 760 με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος) που επιλέχθηκαν τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 και αφορούν στην περίοδο 17 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου.

Σύμφωνα με αυτά, διαπιστώνεται ότι το 61% μεταλλαγμένων στελεχών αφορά στη μετάλλαξη Δέλτα (466 από 760), ποσοστό που μπορεί να μην μοιάζει τρομακτικό, αλλά η τάση του είναι εξαιρετικά δυναμική, δεδομένης της μεταδοτικότητας της εν λόγω μετάλλαξης. Ακολουθεί η βρετανική μετάλλαξη (Alpha) σε ποσοστό 26,3% (200 στελέχη), η νοτιοαφρικανική με 12,2 (93 στελέχη) και η βραζιλιάνικη με ένα στέλεχος.

Πηγή: healthpharma.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews