ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/7/21

Τον τσίμπησε σφήκα, υπέστη αλλεργικό σοκ και σώθηκε χάρη στο ΕΚΑΒ

 

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Τον τσίμπησε σφήκα, υπέστη αλλεργικό σοκ και σώθηκε χάρη στο ΕΚΑΒ

cretalive.gr

23/07/2021, 08:00

 

Μέτρησαν" η εμπειρία και ο επαγγελματισμός των στελεχών του Συντονιστικού Κέντρου

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στο ΕΚΑΒ για έναν 37χρονο ο οποίος έπαθε αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα σφήκας. Η κατάσταση του νεαρού άντρα ήταν τέτοια που δικοί του άνθρωποι από τη Σύλλαμο, όπου βρίσκονταν, ξεκίνησαν με ιδιωτικό ΙΧ να τον φέρουν στο Ηράκλειο.

Στην πορεία, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ το οποίο έστειλε μονάδα με δύο διασώστες και ένα γιατρό. Κάθε λεπτό ήταν πολύτιμο για την κατάσταση του 37χρονου και οι συντονιστές του ΕΚΑΒ χωρίς δισταγμό κίνησαν τις διαδικασίες έτσι ώστε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου - παρόλο που το νοσοκομείο δεν εφημέρευε - να ανοίξει και να παράσχει στο νεαρό άντρα τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες.

Όταν η κατάσταση του σταθεροποιήθηκε, τότε με ασθενοφόρο έγινε η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το ΕΚΑΒ δεν είναι μόνο τα ασθενοφόρα και οι διασώστες αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο με τα εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη του που σε στιγμές κρίσιμες και υπό πίεση παίρνουν αποφάσεις που σώζουν ζωές.

Πηγή: cretalive.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews