ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/7/21

Πρώτα να φτιάξουμε το ΒΟΑΚ…

 

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Πρώτα να φτιάξουμε το ΒΟΑΚ…

sostegr.wordpress.com

23/07/2021

 

Σε μια περσινή ανάρτηση (ΕΔΩ) είχα αναφερθεί στην ελεεινή από κάθε άποψη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν όλες σχεδόν οι πινακίδες σήμανσης στην γύρω από το Ηράκλειο Κρήτης περιοχή χάρις στην  φροντίδα των οπαδών της θύρας 4 του ΟΦΗ και την αδιαφορία της Περιφέρειας Κρήτης και λοιπών συγγενών ΟΤΑ.

 

Δεξιά προς Ηράκλειο, Αριστερά προς Ρέθυμνο. Ή μήπως αντίστροφα;

Κατάσταση με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο θέμα της οδικής ασφάλειας, όσο και στην δυνατότητα στοιχειώδους προσανατολισμού στο οδικό δίκτυο σε μια περιοχή μάλιστα που αρέσκεται να αυτοχαρακτηρίζεται ως η ναυαρχίδα της λεγόμενης «βαριάς βιομηχανίας μας» δηλαδή του τουρισμού. Φυσικά και δεν μιλάμε για ζητήματα αισθητικής: σ αυτό το επίπεδο η κατάσταση των πινακίδων συμβαδίζει με πλήθος άλλων παρομοίων εκφάνσεων πολιτισμού στην περιοχή (και όχι μόνο).

Χωρίς έκπληξη ένα ολόκληρο χρόνο μετά ξαναγυρνώντας στα ίδια μέρη διαπίστωσα πως η, σύμφωνα με το νόμο αρμόδια, Περιφέρεια Κρήτης αλλά και κανένας άλλος δεν έκανε το παραμικρό για να διορθωθεί η κατάσταση.

Ξέρουμε βέβαια ότι όλοι ασχολούνται με το μεγάλο πρόβλημα: Και ποιος δεν ξέρει πως έχουμε πρόβλημα με τον ΒΟΑΚ. Αν δεν φτιάξουμε το ΒΟΑΚ τι νόημα έχει να καθαρίσουμε τις πινακίδες;  Ας περιμένουμε μέχρι το 2024 όποτε «το έργο θα είναι σε πλήρη εξέλιξη» σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες του υφυπουργού Μεταφορών (ΕΔΩ) και τότε ίσως να είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει η συζήτηση  στην Περιφέρεια για το θέμα του καθαρισμού των πινακίδων.

Να σημειώσουμε πως οι φωτογραφίες που ενδεικτικά  παραθέτουμε αφορούν σήμανση που οδηγεί μεταξύ άλλων και στην ιδιαίτερη πατρίδα του υφυπουργού, Μεταφορών, υπεύθυνου για την οδική ασφάλεια, κου Κεφαλογιάννη…  Δρόμο που δεν ανήκει στον ΒΟΑΚ αλλά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε εκκλησάκια εις Μνήμην…

Γιώργος Κουβίδης

 

Πηγή: sostegr.wordpress.comAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews