ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/7/21

Εμβόλια και Πανδημία σε Ελλάδα - Κύπρο: Μια καταθλιπτική σύγκριση

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Εμβόλια και Πανδημία σε Ελλάδα - Κύπρο: Μια καταθλιπτική σύγκριση

tvxs.gr

 

Οι αριθμητικές συγκρίσεις με άλλες χώρες ήταν must πέρυσι τέτοιο καιρό (φυσικά προκρίνονταν πάντα οι βολικές συγκρίσεις). Υπήρχαν κι άλλες «επιτυχημένες» χώρεςπου ευνοήθηκαν αρχικά από την τύχη αλλά η κατάληξη τους δεν ήταν καλή.

 

Σήμερα, η μόδα των συγκρίσεων ξεπεράστηκε. Η σύγκριση που δεν έγινε όμως ποτέ είναι αυτή με το αδελφό κράτος της Κύπρου Μια ματιά στις χθεσινές ανακοινώσεις των δύο Υπουργείων Υγείας δείχνει το γιατί:

  • Στην Κύπρο έγιναν 71.000 τεστ που ανέδειξαν 858 θετικά περιστατικά. Η κατά πολύ μεγαλύτερη Ελληνική Δημοκρατία έκανε λιγότερα για πολλαπλάσιο πληθυσμό!
  • «Μία νεκρή, γυναίκα, ηλικίας 86 ετών, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 385» Ο αντίστοιχος ελληνικός συνολικός αριθμός είναι 12.850 δηλαδή 33 φορές μεγαλύτερος
  • Εμβολιασμοί: Κύπρος με 61% πλήρως και 9% με την α’ δόση vs. Ελλάδα: 42% και 8% με την α’ δόση Διαφορά 20%  και πιθανώς καθοριστική μπροστά στην απειλή delta

Τότε, γιατί επαίρονται οι κυβερνητικοί αλλά και γιατί ευδοκιμούν προχωρημένες «αντιπολιτευτικές» απόψεις, πως τάχα η πανδημία είναι απρόσφορο έδαφος για πολιτική κριτική αφού μόλις περάσει ο κόσμος θα την ξεχάσει;

Οι 13.000 νεκροί και πέντε ποιοτικά αρνητικά χαρακτηριστικά

  • Οι 10.000 εξ αυτών κατέληξαν μετά την V day, την εορταστική ημέρα της πρώτης χορήγησης του εμβολίου (δηλαδή στην περίοδο που ατυχώς αποδόθηκε από τον κ Μητσοτάκη ως «πράσινο μίλι»)
  • Τουλάχιστον 4.000 κατέληξαν πρακτικώς αβοήθητοι Δεν αντιμετωπίστηκαν οίκοι, ελλείψει πρωτοβάθμιας, ή διασωληνώθηκαν με το που έφθασαν στο νοσοκομείο (εξ ορισμού καθυστερημένα)
  • Πολλοί πέθαναν εκτός ΜΕΘ είτε χωρίς να διασωληνωθούν ποτέ, ελλείψει ΜΕΘ, είτε ως διασωληνωθέντες εκτός ΜΕΘ. Τα ακριβή στοιχεία αποκρύφτηκαν
  • Όσοι είχαν την «πολυτέλεια» να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ. είχαν τις μισές πιθανότητες από τον μέσο αντίστοιχο Ευρωπαίο (διπλάσια θνητότητα) ενώ τουλάχιστον για δέκα νοσοκομεία έχει αναφερθεί θνητότητα ΜΕΘ 90-100%, χωρίς επίσημη διάψευση.
  • Οι παράπλευρες απώλειες από την πλήρη κοβιντοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων για το 2020 ξεπερνούν κατά πολύ τα θύματα της covid κατά την ίδια περίοδο. Τα αντίστοιχα στοιχεία της υπερβάλλουσας θνητότητας για το 2021 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.

Κάποτε οι φιλοκυβερνητικοί προπαγανδιστές, έγραφαν ότι ζητούσαν από το εξωτερικό την τεχνογνωσία του ΕΟΔΥ προς εξαγωγή. Άραγε την θέλουν ακόμη;

Πηγή: tvxs.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews