ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/7/21

Ο πιο Μητσοτάκης από όλους

 

Τρίτη,6 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Ο πιο Μητσοτάκης από όλους

avgi.gr

 

Αυτό που κινδύνεψε επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κλεπτοκρατία, η βαλκανική χωριατιά και ο αυταρχισμός της ιθύνουσας τάξης

Ο συναγερμός όλων όσοι ένιωσαν ότι το καθεστώς κινδύνεψε από τον ΣΥΡΙΖΑ τα κατάφερε πριν από δύο χρόνια και με το παραπάνω. Σήμερα είναι μια ημέρα ντροπής γι’ αυτό που συνέβη στη χώρα πρόπερσι, ημέρα που της αρμόζουν θρήνοι. Γιατί αν τυχόν αρχίσει κανείς να συνηθίζει το τέρας, λένε ότι θα του μοιάσει!

Πράγματι, είχε κινδυνέψει τότε το «καθεστώς», αλλά όχι το αστικό, το φιλελεύθερο, το δυτικό κ.λπ. Πρόκειται περί θεμελιώδους παρεξήγησης. Αυτό που κινδύνεψε επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κλεπτοκρατία. Η βαλκανική χωριατιά και ο αυταρχισμός της ιθύνουσας τάξης, που, παρά τις μεταμφιέσεις της, αποτελεί την κακοδαιμονία του έθνους από την εποχή του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Κι αυτό που ηττήθηκε τον Ιούλιο του 2019 ήταν και πάλι η Ελλάδα της ανάπτυξης, της μόρφωσης, των ευκαιριών, όπως έγινε και κατά τη δεκαετία του ‘40, στον μακρύ μετεμφύλιο, στη χαμένη άνοιξη της Αποστασίας, στη Χούντα, στο βρόμικο ογδονταεννιά (1989).

Αυτός είναι ο ιστορικός διχασμός και όχι αυτός μεταξύ εργατιάς και αστισμού, ούτε αυτός μεταξύ πατριωτών και διεθνιστών, ούτε αυτός μεταξύ αριστερών και δεξιών. Και έτσι συντάχτηκαν οι άνθρωποι προ δύο ετών. Με την πρόοδο ή με την υστέρηση. Και ο κ. Μητσοτάκης, που κακώς υποτιμήθηκε, το ήξερε καλά και φρόντισε να μην πετάξει τίποτε. Τίποτε από όσα το καθεστώς της κλεπτοκρατίας μπορούσε να προσεταιριστεί ή να εκμαυλίσει.

Υπηρέτησε δε τον σκοπό του με αποτελεσματικότητα. Έντυσε τον Άδωνι φιλελεύθερο βιβλιοπώλη, δανείστηκε την περικεφαλαία του, τυμβωρύχησε πάνω στο Μάτι, άντεξε τις προσβλητικές συγκρίσεις με τον προσωπικό του αντίπαλο και απέδειξε ότι, τελικώς, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Το 8% της διαφοράς των εθνικών εκλογών, που κινδύνεψε να ήταν και πολύ παραπάνω, εξασφάλισε στο λήμμα ΣΥΡΙΖΑ μια περίοπτο θέση στην Wikipedia του μέλλοντος. Αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, θα γράψει: «οι άνθρωποι που χάσανε από τον Κούλη...».

Μαθαίνοντας από τον αντίπαλο

Ακριβώς τις ιδιότητες που διέθετε ο εκλεκτός του κατεστημένου κ Μητσοτάκης απαιτεί και η ανατροπή του, δηλαδή τρία απλά πραγματάκια:

* Χρειάζεται κάποιον απέναντί του που να μην πετάξει τίποτε και κανέναν. Κανέναν από όσους πατριώτες αυτός ο εθνικός εκφυλισμός θίγει, από όσους διανοούμενους ο λιγνάδειος πολιτισμός των ΜΜΕ προσβάλλει, από όσους δημοκράτες ο Όρμπαν της Μεσογείου απωθεί, από όσους οικογενειάρχες τους τρομάζει η κολομβοποίηση της χώρας όπου θα ζήσουν τα παιδιά τους.

* Χρειάζεται επίσης και ένα αποφασιστικό χέρι, σαν του κ. Μητσοτάκη, που παρέλαβε ένα κόμμα τρίπτυχο και του προσέδωσε πειθαρχία καταδρομικού λόχου.

* Χρειάζεται και το «κεντρώο» πνεύμα της αγωνιστικότητας του Ανένδοτου Αγώνα. Εννοώ του πρώτου, στον οποίο οι Μητσοτάκηδες συμμετείχαν, γιατί οι επόμενοι Ανένδοτοι τους περιείχαν μόνον ως «εφιάλτες». Δεν ήταν παρά μια μετεμψύχωση του δεύτερου Ανένδοτου του 1965 η πορεία προς την Αλλαγή του 1981 αλλά και η απόκρουση της παρένθεσης της παρακμής την οποία είχε φέρει το βρόμικο 1989.

Σαμπο-ταζ

Όσοι εξεπλάγησαν από τη γαλατική αβρότητα με την οποία ανταπέδωσε ο Κ. Μητσοτάκης τη στάση τους κατά την πανδημία είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για τον πιο δόλιο Μητσοτάκη από όλους και του πρέπει ο πιο Ανένδοτος από όλους.

Η ίδια η κατηγορία περί υγειονομικού sabotage αξίζει μόνον ετυμολογικού σχολιασμού. Το ξυλοπάπουτσο (sabot), όπως πληροφορήθηκα, είναι φέτος στην μόδα κι ίσως να ευθύνεται αυτό. Η γαλλική λέξη για τη δολιοφθορά, sabotage, έχει όντως μια αριστερή ρίζα συνδεόμενη με τα sabot.

Κατά μίαν άποψη, προήλθε από τους πρώιμους λουδίτες των Κάτω Χωρών που πέταγαν τα ξυλοπάπουτσά τους στις πρωτόγονες μηχανές ώστε να διακοπεί η λειτουργία τους. Όμως ο αναρχοσυνδικαλιστής Εμίλ Πουζέ γράφει ότι αρχικά η λέξη sabotage είχε στην αργκό τη σημασία της τσαπατσούλικης δουλειάς, που γίνεται σαν ο εργάτης να παράτησε τα εργαλεία του και να άρχισε να κοπανάει με τα ξυλοπάπουτσά του το αντικείμενο που κατεργαζόταν. Ο εργάτης - σαμποτέρ ίσως δεν πετούσε τα τσόκαρά του μέσα στη μηχανή, αλλά έκανε (επίτηδες) τσαπατσούλικη δουλειά - και έτσι στη συνέχεια η λέξη καθιερώθηκε για κάθε είδους δολιοφθορά και όχι μόνο στα εργοστάσια.

Δυστυχώς όμως, οι πρακτικές του ΕΟΔΥ, η θνητότητα στις ΜΕΘ και τα εμβολιαστικά «θαύματα» δεν υπήρχαν ως δραστηριότητες στις αρχές του 20ού αιώνα και έτσι δεν περιλαμβάνονται.

* Ο Παναγιώτης Τζανετής είναι γιατρός, πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Πηγή: avgi.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews