ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/7/21

Β. Κικίλιας: Η χώρα απέδειξε ότι όταν θέλει, μπορεί

 

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021

EKABNews


Β. Κικίλιας: Η χώρα απέδειξε ότι όταν θέλει, μπορεί

moh.gov.gr

13/07/2021

 

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ήταν κεντρικός ομιλητής στην Γενική Συνέλευση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις έγκαιρες παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου μετά από 10 χρόνια δημοσιονομικών περιορισμών, στην επιτυχημένη επιχείρηση των εμβολιασμών, καθώς και στην υγειονομική κάλυψη των νησιών με στόχο το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας, αφού αναφέρθηκε στη συμβολή της Επιστήμης στην αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης και στο «ράλι», όπως το χαρακτήρισε, της διεθνούς κοινότητας και των φαρμακευτικών εταιρειών να εξασφαλίσουν εγκεκριμένα, από τους αρμόδιους διεθνείς φορείς, εμβόλια κατά της Covid-19, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 9.330.000 εμβολιασμοί.

«Η ανταπόκριση της Ελλάδας στην πανδημία και η άρτια οργανωμένη Επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό, είχαν ως αποτέλεσμα να διαφημιστεί η χώρα στο εξωτερικό και με τον τρόπο αυτό να στηριχθεί ο τουρισμός μας. H χώρα απέδειξε ότι όταν θέλει, μπορεί» δήλωσε με έμφαση, ενώ όσον αφορά στα ζητήματα της αγοράς, ο κ. Κικίλιας συμπλήρωσε ότι φέτος το claw back των φαρμακευτικών εταιρειών θα μειωθεί περαιτέρω κατά 100 εκατ. ευρώ και στα επόμενα χρόνια θα υλοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, οι οποίες θα είναι στοχευμένες στην Υγεία, έναν κλάδο όπου οι γερμανικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν ενεργά.

Αναφερόμενος στην ανταπόκριση του ΕΣΥ στην πανδημία, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τα κατάφερε εκεί που απέτυχαν άλλες χώρες με κραταιά συστήματα υγείας, εξασφαλίζοντας μέσα ατομικής προστασίας (στολές, γάντια κ.α), τριπλασιάζοντας τον αριθμό των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και προχωρώντας από την πρώτη στιγμή στη σύσταση Επιστημονικών Επιτροπών για τη διαχείριση της πανδημίας.

Κλείνοντας, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας θα συνεχιστούν με την αξιοποίηση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) και άλλων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ), με καινοτόμες παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με σύγχρονες τεχνολογίες και νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο ΕΣΥ, καθώς και με την κτιριακή, ψηφιακή και ενεργειακή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων της χώρας.

Πηγή: moh.gov.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews