ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/7/21

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε τέσσερις φάσεις


Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021

EKABNews


Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε τέσσερις φάσεις

in.gr

9/7/2021 05:45


Αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του μέτρου - Υπάλληλοι σε οίκους ευγηρίας, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί αλλά και ένστολοι μεταξύ των πρώτων επαγγελματικών ομάδων - Τι εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί


Τις αποφάσεις του επισπεύδει το Μαξίμου για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και, υπό την απειλή εισβολής του τέταρτου πανδημικού κύματος, ανοίγει περαιτέρω τη βεντάλια των έκτακτων παρεμβάσεων. Σε ένα καλοκαίρι με ανησυχητική επιδημιολογική έξαρση και υψηλό δείκτη αβεβαιότητας, ωριμάζει η σκέψη να ξεκλειδώσει ακόμα και μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες η πρώτη φάση του σχεδιασμού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Το «ευαίσθητο» θέμα πιθανόν να ανοίξει δηλαδή για πρώτη φορά εντός του Ιουλίου. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα γίνει οριζόντια για όλες τις, προς το παρόν υπό εξέταση, πληθυσμιακές κατηγορίες, αλλά αποκλειστικά για τους εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας και δομές φροντίδας ευπαθών ομάδων (με χρόνιες παθήσεις, αναπηρίες κ.λπ.). Ηδη η κατηγορία αυτή απασχολεί για ευνόητους λόγους μια σειρά από κλειστές κυβερνητικές συσκέψεις, γεγονός που δείχνει ουσιαστικά ότι προσώρας διαχωρίζεται από το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό – γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό σε νοσοκομεία κ.λπ. Αυτοί θα ακολουθήσουν, εφόσον κριθεί αναγκαίο, σε επόμενο στάδιο μέσα στο καλοκαίρι, πιθανότατα στο δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου. «Προετοιμασία και συζητήσεις γίνονται πάντα, αλλά αποφάσεις δεν έχουν κλειδώσει» επιμένουν επισήμως υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Προφανώς υπάρχει αγωνία να προχωρήσουν σε μελετημένες αποφάσεις χωρίς να διαταράξουν λεπτές ισορροπίες και δίχως να κινητοποιήσουν οποιαδήποτε αντίδραση θα τροφοδοτούσε ένα αντιεμβολιαστικό κλίμα. «Δεν το συμμερίζομαι, αλλά είναι αναγκαίο» είπε (Σκάι) για το μέτρο της υποχρεωτικότητας ο καθηγητής και μέλος στην επιτροπή ειδικών Χαράλαμπος Γώγος αναφερόμενος στη σημασία του εμβολιασμού – όχι μόνο των υγειονομικών – και στον κλάδο της εστίασης.

Με δεδομένη την κατάσταση υψίστης επιφυλακής στην οποία βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί, αναπροσαρμόζοντας τους σχεδιασμούς τους, αναμένεται κλιμακωτή εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας μέχρι και το φθινόπωρο, ανάλογα με τα τότε δεδομένα. Αλλωστε και οι ειδικοί της Επιτροπής Βιοηθικής συστήνουν στον Πρωθυπουργό μια «διαβαθμισμένη εφαρμογή» ακόμα και ως προς τη σειρά του υγειονομικού προσωπικού. Λένε, για παράδειγμα, να προηγηθεί το προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε σχέση με τους εργαζομένους σε άλλες μονάδες. Η νομοθετική βάση υπάρχει μέσω του νόμου 4675/2020 που επιβεβαιώνει τον εθελοντικό χαρακτήρα του εμβολιασμού αλλά προβλέπει την επιβολή υποχρεωτικότητας κατ’ εξαίρεση και υπό όρους. Για να συμβεί αυτό απαιτούνται υπουργικές αποφάσεις, εκ μέρους του υπουργείου Υγείας και έπειτα από γνώμη της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, ειδικότερα, σε ό,τι αφορά οίκους ευγηρίας και υγειονομικές δομές.

Προθεσμία για τα ραντεβού

Ως προς τη διαδικασία θα δίνεται προθεσμία αρκετών εβδομάδων ώστε να προγραμματίζονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό. Οσοι επιμείνουν στην άρνηση θα υφίστανται συνέπειες που αναμένεται να καθοριστούν με ειδικές ρυθμίσεις. Κατά τις πληροφορίες, εξετάζονται τα εξής περιθώρια: να λειτουργεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για νέες προσλήψεις (προς τις δομές όπου θα αποφασιστεί η υποχρεωτικότητα) και να αποτελεί όρο για την απασχόληση του υπάρχοντος προσωπικού. Στο τραπέζι βρίσκεται είτε το ενδεχόμενο μετακίνησης – μετάθεσης προσωπικού σε πόστα μακριά από επαφή με πολίτες, όπου είναι εφικτό, είτε ειδικότερες ρυθμίσεις, όπως η αναστολή εργασίας. Στην Ευρώπη τον δρόμο άνοιξε πρώτη η Ιταλία για τους επαγγελματίες υγείας (έχουν υπάρξει πάντως προσφυγές), ενώ παρόμοιο σχεδιασμό φέρνουν στο προσκήνιο οι κυβερνήσεις άλλων χωρών, όπως η Γαλλία και η Πολωνία.

Οι πρώτοι

Στην Ελλάδα η πρώτη φάση του σχεδιασμού περιλαμβάνει τους οίκους ευγηρίας και έπονται τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ωστόσο δεν αποκλείεται – ανάλογα με τα δεδομένα του φθινοπώρου (εμβολιαστική κάλυψη, επιδημιολογικοί δείκτες) – να ακολουθήσουν άλλες δύο.

Συγκεκριμένα ως ξεχωριστή κατηγορία αντιμετωπίζονται οι εκπαιδευτικοί που θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε μεταγενέστερο χρόνο και εφόσον η εμβολιαστική κάλυψη δεν φτάσει σε απολύτως ικανοποιητικά επίπεδα. Επιπλέον συζητήσεις δεν αποκλείεται να ανοίξουν και για άλλες κατηγορίες, όπως στους στρατεύσιμους, στους αθλητές ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων ή σε ειδικά τμήματα των σωμάτων ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ. κ.λπ.).

Πηγή: in.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

7 σχόλια :

 1. Αχου κ δεν με νοιάζειιι...
  Τις απειλές σας αλλού. Βάλτε το εμβόλιο εκεί που ξέρετε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φονικές παρενέργειες των εμβολίων της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, αναγνώρισε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Oργανισμός Φαρμάκων για πρώτη φορά και αφού έχει δώσει άδεια και εμβολιάστηκαν με αυτά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την ΕΕ.

  Για το εμβόλιο της AstraZeneca η επιτροπή ασφάλειας του ΕΜΑ παραδέχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση ότι προκαλεί το νευρολογικό σύνδρομο Γκιλέν-Μπαρέ και οι άνθρωποι «σβήνουν» μέσα σε σπασμούς.
  Για την περίπτωση του εμβολίου της J&J, το οποίο παράγεται από την ελβετική θυγατρική της Janssen, ο ΕΜΑ διαπίστωσε, επίσης κάπως καθυστερημένα, ότι προκαλούν τον θάνατο σε άτομα με συνδρόμο διαρροής των τριχοειδών αγγείων.

  Δείτε εδώ τι είχαν προκαλέσει στην Ευρώπη, μαζί με τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA των Pfizer/BioNTech και MOderna, μόνο με τις 5 Ιουνίου, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της ΕΕ:

  Όλα αυτά εκτός από το ότι τα δύο εμβόλια προκαλούν θρόμβους και πτώση των αιμοπεταλίων που οδηγούν τα θύματα στον θάνατο!

  Το σύνδρομο διαρροής τριχοειδών είναι διαταραχή στην οποία το πλάσμα (υγρό) του αίματος διαρρέει από τα τριχοειδή αγγεία.

  Τα συνήθη συμπτώματα είναι πρήξιμο, μεγάλη πτώση της αρτηριακής πίεσης και θάνατος.

  Για τα εμβόλια mRNA (Pfizer, Moderna), ο ΕΜΑ προτείνει να αναγνωριστεί ως παρενέργεια η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα.

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προτείνει να γίνει άμεση επικαιροποίηση στο φυλλάδιο των οδηγιών για τα εμβόλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η μυοκαρδίτιδα αναφέρεται στην φλεγμονή του μυοκαρδίου (δηλ. του μυϊκού ιστού της καρδιάς) και την επακόλουθη νέκρωση μυοκαρδιακών κυττάρων.

  Συχνά μπορεί να μην παρουσιάσει συμπτώματα και να διαδράμει υποκλινικά ή απλώς με τα γενικά συμπτώματα της αρχικής ίωσης. Όταν εμφανισθούν συμπτώματα, αυτά μπορεί να οφείλονται στην φλεγμονή του μυοκαρδίου και την μυοκαρδιακή νέκρωση, ή την συχνά ταυτόχρονη φλεγμονή του περικαρδίου (το οποίο περιβάλλει το μυοκάρδιο και συνολικά την καρδιά), δηλ. την μυοπερικαρδίτιδα.

  Έτσι, συχνά καρδιαγγειακά συμπτώματα είναι ο πόνος στο στήθος, το αίσθημα παλμών ή/και η συγκοπή (από ταχυκαρδίες ή αρρυθμίες), η δυσκολία στην αναπνοή (στην κόπωση ή ακόμη και στην ηρεμία), τα οιδήματα κάτω άκρων, ενώ συχνά προηγούνται και συστηματικά συμπτώματα όπως ο πυρετός, η καταβολή, οι αρθραλγίες, και οι μυαλγίες.

  Η περικαρδίτιδα

  Ως περικαρδίτιδα ορίζεται το οίδημα και ο ερεθισμός (φλεγμονή) των πετάλων του περικαρδίου (σπλαγχνικό και τοιχωματικό), δηλαδή του υμένα που περιβάλλει την καρδιά.

  Η αρχική εκδήλωση της νόσου είναι το έντονο οπισθοστερνικό άλγος. Ανάλογα με τον τύπο και τα σημεία τα συμπτώματα της περικαρδίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν ορισμένα ή όλα τα ακόλουθα:

  - Ξαφνικός, οξύς πόνος στο στήθος. Κυρίως πάνω από το κέντρο ή την αριστερή πλευρά του στήθους, ο οποίος είναι γενικά πιο έντονος όταν αναπνέετε. Ελαφρά ανακούφιση επέρχεται όταν ο ασθενής σκύβει λίγο τον κορμό του προς τα εμπρός

  - Δύσπνοια όταν ξαπλώνετε

  - Αίσθημα ότι «ακούτε» έντονα τους παλμούς της καρδιάς σας
  Χαμηλός πυρετός

  - Γενική αίσθηση αδυναμίας, κόπωσης ή αδιαθεσίας

  - Βήχας

  - Κοιλιακό άλγος ή οίδημα των ποδιών

  Στην έκθεση της, έως τις 5 Ιουνίου 2021 καταγράφονται 13.867 θάνατοι και 1.354.336 παρενέργειες συνολικά μετά τη χορήγηση 4 πειραματικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson), από τις οποίες 683.688 αφορούν σοβαρές βλάβες (που αντιστοιχούν σε πάνω από 50% του συνόλου των παρενεργειών)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συνοπτικά και αναλυτικά οι παρενέργειες ανά εμβόλιο

  1. ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ» ΤΗΣ PFIZER

  «εμβόλιο» mRNA: Tozinameran (κωδικός BNT162b2, Comirnaty):

  ΘΑΝΑΤΟΙ: 6.732 – ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: 502.162 (έως 05/06/2021)

  Αναλυτικά:

  140.516 Γενικές διαταραχές & συμβάματα στο σημείο ένεσης - συμπ. 2.079 θάνατοι

  90.427 Διαταραχές νευρικού συστήματος - συμπ. 692 θάνατοι

  71.816 Διαταραχές μυοσκελετικού & συνδετικού ιστού - συμπ. 84 θάνατοι

  45.616 Διαταραχές γαστρεντερικού συστήματος - συμπ. 332 θάνατοι

  23.678 Διαταραχές δέρματος & υποδόριου ιστού - συμπ. 60 θάνατοι

  21.055 Αναπνευστικού συστήματος, θώρακα & μεσοθωρακίου - συμπ. 777 θάνατοι

  15.632 Λοιμώξεις - συμπ. 711 θάνατοι

  14.819 Διαταραχές αιμοποιητικού & λεμφικού συστήματος - συμπ. 74 θάνατοι

  12.929 Αγγειακές διαταραχές - συμπ. 251 θάνατοι

  11.782 Υπό Έρευνα - συμπ. 260 θάνατοι

  11.018 Καρδιακές διαταραχές - συμπ. 843 θάνατοι

  8.902 Ψυχιατρικές διαταραχές - συμπ. 99 θάνατοι

  7.119 Οφθαλμικές διαταραχές - συμπ. 17 θάνατοι

  6.146 Ωτός και του λαβυρίνθου - συμπ. 3 θάνατοι

  5.552 Κακώσεις, δηλητηριάσεις και επιπλοκές - συμπ. 94 θάνατοι

  5.436 Διαταραχές ανοσοποιητικού συστήματος - συμπ. 32 θάνατοι

  3.730 Διαταραχές μεταβολισμού και θρέψης - συμπ. 129 θάνατοι

  2.052 Αναπαραγωγικού συστήματος και μαστού - συμπ. 3 θάνατοι

  1.547 Νεφρών και ουροφόρων οδών - συμπ. 103 θάνατοι

  387 Διαταραχές υπό έρευνα - συμπ. 28 θάνατοι

  330 Εγκυμοσύνης, λοχείας και περιγεννητικές διαταραχές - συμπ. 11 θάνατοι

  295 Νεοπλάσματα καλοήθη, κακοήθη, και μη καθορισμένα - κύστεις και πολύποδες, (επιδείνωση ή πρόκληση) - συμπ. 21 θάνατοι

  222 Χειρουργικά και ιατρικά συμβάματα - συμπ. 15 θάνατοι

  216 Ενδοκρινικές διαταραχές

  100 Διαταραχές που οφείλονται σε προβλήματα των προϊόντων

  90 Επιπλοκές επί Συγγενών, οικογενών και γενετικών διαταραχών - συμπ. 5 θάνατοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ» ΤΗΣ MODERNA

  Πειραματικό «εμβόλιο» mRNA: mRNA-1273 ( CX-024 414)

  ΘΑΝΑΤΟΙ: 3.821– ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ: 101.767 (έως 05/06/2021)

  Αναλυτικά:

  28.047 Γενικές διαταραχές & συμβάματα στον τόπο ένεσης - συμπ. 1.646 θάνατοι

  17.861 Διαταραχές του νευρικού συστήματος - συμπ. 382 θάνατοι

  12.483 του μυοσκελετικού συστήματος και συνδετικού ιστού - συμπ. 69 θάνατοι

  8.770 Διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος - συμπ. 124 θάνατοι

  5.412 Δέρματος και του υποδόριου ιστού - συμπ. 25 θάνατοι

  4.831 Διαταραχές αναπνευστικού, θώρακα, μεσοθωρακίου - συμπ. 365 θάνατοι

  3.333 Λοιμώξεις - συμπ. 219 θάνατοι

  2.292 Υπό έρευνες – συμπ. 85 θάνατοι

  2.850 Αγγειακές διαταραχές - συμπ. 131 θάνατοι

  2.071 Ψυχιατρικές διαταραχές - συμπ. 61 θάνατοι

  2.822 Καρδιακές διαταραχές, συμπ. 409 θάνατοι

  2.013 Κακώσεις, δηλητηριάσεις, επιπλοκές - συμπ. 71 θάνατοι

  1.826 Διαταραχές αιμοποιητικού & λεμφικού συστήματος - συμπ. 27 θάνατοι

  1.575 Οφθαλμολογικές - συμπ. 5 θάνατοι

  1.137 Διαταραχές του μεταβολισμού και της θρέψης - συμπ. 77 θάνατοι

  1.171 Διαταραχές του αυτιού και λαβύρινθου

  936 Διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος - συμπ. 5 θάνατοι

  670 Νεφρών και ουροφόρων οδών - συμπ. 46 θάνατοι

  352 Διαταραχές αναπαραγωγικού συστήματος και μαστού - συμπ. 1 θάνατος

  311 Χειρουργικά και ιατρικά συμβάματα - συμπ. 33 θάνατοι

  180 Διαταραχές του ήπατος - συμπ. 10 θάνατοι

  171 Εγκυμοσύνης, λοχείας και περιγεννητικής περιόδου - συμπ. 1 θάνατος

  113 Νεοπλάσματα καλοήθη, κακοήθη και μη καθορισμένα – περιλ. κύστεις και πολύποδες (επιδείνωση ή πρόκληση) - συμπ. 14 θάνατοι

  64 Διαταραχές ενδοκρινικού συστήματος - συμπ. 1 θάνατος

  31 Επιπλοκές επί Συγγενών, οικογενών και γενετικών διαταραχών - συμπ. 2 θάνατοι

  18 Λόγω προβληματικών προϊόντων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ» ΤΗΣ ASTRA ZENECA

  Πειραματικό «εμβόλιο»: AZD1222 / VAXZEVRIA (CHADOX1 NCOV-19)

  ΘΑΝΑΤΟΙ: 2.848 – ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: 724.457 (έως 05/06/2021)

  Αναλυτικά:

  195.671 Γενικές διαταραχές & συμβάματα στο σημείο ένεσης - συμπ. 769 θάνατοι

  155.571 Νευρολογικές διαταραχές, συμπ. 438 θάνατοι

  113.983 Μυοσκελετικού συστήματος & συνδετικού ιστού - συμπ. 30 θάνατοι

  75.897 Γαστρεντερικού συστήματος - συμπ. 129 θάνατοι

  33.090 Δέρματος και υποδόριου ιστού - συμπ. 18 θάνατοι

  23.942 Αναπνευστικού, θώρακα και μεσοθωρακίου - συμπ. 322 θάνατοι

  15.657 Λοιμώξεις - συμπ. 188 θάνατοι

  14.910 Αγγειακές διαταραχές - συμπ. 197 θάνατοι

  15.030 Υπό έρευνα - συμπ. 62 θάνατοι

  13.563 Ψυχιατρικές διαταραχές - συμπ. 25 θάνατοι

  11.998 Οφθαλμολογικές διαταραχές - συμπ. 10 θάνατοι

  10.935 Καρδιακές διαταραχές - συμπ. 351 θάνατοι

  9.083 Διαταραχές μεταβολισμού & θρέψης - συμπ. 42 θάνατοι

  8.125 Διαταραχές αιμοποιητικού & λεμφικού συστήματος - συμπ. 117 θάνατοι

  7.746 Διαταραχές του Αυτιού και Λαβύρινθου

  6.783 Κακώσεις, δηλητηριάσεις, επιπλοκές - συμπ. 57 θάνατοι

  4.578 Διαταραχές αναπαραγωγικού συστήματος και του μαστού

  2.765 Διαταραχές ανοσοποιητικού συστήματος - συμπ. 11 θάνατοι

  2.518 Νεφρών και ουροφόρων οδών - συμπ. 23 θάνατοι

  571 Χειρουργικές και ιατρικές επιπλοκές - συμπ. 16 θάνατοι

  450 Διάφορες διαταραχές - συμπ. 24 θάνατοι

  275 Νεοπλάσματα καλοήθη, κακοήθη και μη καθορισμένα – περιλ. κύστεις και πολύποδες (επιδείνωση ή πρόκληση) - συμπ. 8 θάνατοι

  263 Διαταραχές ενδοκρινικού συστήματος - συμπ. 2 θάνατοι

  190 Εγκυμοσύνη, λοχεία και περιγεννητικές διαταραχές - συμπ. 3 θάνατοι

  97 Επιπλοκές επί Συγγενών, οικογενών και γενετικών διαταραχών - συμπ. 2 θάνατοι

  88 Διαταραχές λόγω προβλήματος των προϊόντων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ» ΤΗΣ J&J

  Πειραματικό «εμβόλιο»: JANSSEN (AD26.COV2.S) της JOHNSON&JOHNSON

  ΘΑΝΑΤΟΙ: 466 – ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: 25.950 (έως 05/06/2021)

  Αναλυτικά:

  6.643 Γενικές διαταραχές & συμβάματα στο σημείο ένεσης - συμπ. 120 θάνατοι

  5.457 Διαταραχές του νευρικού συστήματος - συμπ. 57 θάνατοι

  4.429 Μυοσκελετικού συστήματος και συνδετικού ιστού - συμπ. 14 θάνατοι

  2.389 Διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος - συμπ. 18 θάνατοι

  1.683 Διάφορες υπό έρευνα- συμπ. 32 θάνατοι

  1.119 Αγγειακές διαταραχές - συμπ. 54 θάνατοι

  907 Αναπνευστικού, θώρακα και μεσοθωρακίου - συμπ. 37 θάνατοι

  556 Διαταραχές δέρματος και υποδόριου ιστού - συμπ. 1 θάνατος

  392 Καρδιακές διαταραχές - συμπ. 48 θάνατοι

  322 Λοιμώξεις - συμπ. 11 θάνατοι

  305 Οφθαλμολογικές διαταραχές - συμπ. 3 θάνατοι

  293 Χειρουργικά και ιατρικά συμβάματα - συμπ. 23 θάνατοι

  275 Ψυχιατρικές διαταραχές - συμπ. 3 θάνατοι

  267 Κακώσεις, δηλητηριάσεις και επιπλοκές - συμπ. 7 θάνατοι

  240 Διαταραχές αιμοποιητικού και λεμφικού συστήματος - συμπ. 13 θάνατοι

  140 Διαταραχές μεταβολισμού και της θρέψης - συμπ. 10 θάνατοι

  125 Διαταραχές του αυτιού και του λαβύρινθου

  102 Νεφρών και ουροφόρων οδών - συμπ. 7 θάνατοι

  85 Αναπαραγωγικού συστήματος και μαστού

  66 Διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος

  44 Διαταραχές χωρίς περιγραφή - συμπ. 3 θάνατοι

  14 Νεοπλάσματα καλοήθη, κακοήθη και μη καθορισμένα – περιλ. κύστεις και πολύποδες (επιδείνωση)

  12 Επιπλοκές επί Συγγενών, οικογενών και γενετικών διαταραχών -

  9 Εγκυμοσύνης, λοχείας και περιγεννητικές – συμπ. 1 θάνατος

  8 Διαταραχές λόγω προβλημάτων των προϊόντων6 Διαταραχές ενδοκρινικού συστήματος συμπ. 1 θάνατος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews