ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/7/21

Κυκλάδες: Οι ιπτάμενοι σωτήρες του ΕΚΑΒ πραγματοποιούν καθημερινές αεροδιακομιδές ασθενών με covid 19 από τα νησιά

 

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Κυκλάδες: Οι ιπτάμενοι σωτήρες του ΕΚΑΒ πραγματοποιούν καθημερινές αεροδιακομιδές ασθενών με covid 19 από τα νησιά

cyclades24.gr

24/07/2021, 09:26

 

Εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου με τα νησιά μας γεμάτα από κόσμο το τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ κάνει τιτάνιο αγώνα να καλύψει τις ανάγκες του Ε.Σ.Υ. και οι διακομιδές λόγω covid 19 αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Γενικότερα, η ομάδα αεροδιακομιδών δίνει τον καλύτερό της εαυτό και το έργο της είναι πραγματικά σπουδαίο και σωτήριο γι αυτό αξίζουν σε όλα τα μέλη της πολλά συγχαρητήρια.

Χθες, ημέρα Παρασκευή 23/7, η βάση της Ελευσίνας διεκόμισε 2 ασθενείς από Πάρο και 1 από Μύκονο θετικούς στον υιό SARS COV -2 .

Παράλληλα η βάση της Σύρου έκανε αντίστοιχα μια αεροδιακομιδή επίσης με θάλαμο αρνητικής πίεσης από την Μήλο προς το Νοσοκομείο της Σύρου.

Διατέθηκαν τα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας αεροσκάφος C 27 SPARTAN και το ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού ÇH- 47 CHINOOK.

Οι αεροδιακομιδές ασθενών με covid 19 πραγματοποιούνται όταν πρόκειται για περιστατικά η σοβαρότητα των οποίων δε μπορεί να αντιμετωπισθεί στις νοσηλευτικές μονάδες των νησιών και κρίνεται επιτακτική η μεταφορά σε μεγαλύτερα Νοσοκομείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διακομιδές από τα νησιά των Κυκλάδων γίνονται με προορισμό κάποιο Νοσοκομείο της Αττικής. Ωστόσο, πραγματοποιούνται και αρκετές διακομιδές ασθενών με covid 19 από νησιά προς το Νοσοκομείο της Σύρου.

Οι ασθενείς σε όλες τις διακομιδές μεταφέρονται μέσα σε ειδικό θάλαμο αρνητικής συμπίεσης.


Πηγή: cyclades24.gr

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews