ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/7/21

ECDC: Προβλέπει πέντε φορές περισσότερα κρούσματα -μέχρι την 1η Αυγούστου- σε σχέση με τώρα

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

EKABNews


ECDC: Προβλέπει πέντε φορές περισσότερα κρούσματα -μέχρι την 1η Αυγούστου- σε σχέση με τώρα

protothema.gr

16/07/2021

Βασίλης Δαλιάνης

Το ECDC εκτιμά ότι τις επόμενες εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία και την Ισλανδία θα καταγραφούν περισσότερα από 420 νέα κρούσματα ανά 100.000 πολίτες

Εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων Covid 19 τις επόμενες εβδομάδες αναμένει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), το οποίο κάνει λόγο για πενταπλασιασμό των νέων ασθενών μέχρι την 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ECDC εκτιμά ότι τις επόμενες εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία και την Ισλανδία θα καταγραφούν περισσότερα από 420 νέα κρούσματα ανά 100.000 πολίτες, σχεδόν πέντε φορές περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα όταν καταγράφονταν 90 κρούσματα ανά 100.000 πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση 63% των κρουσμάτων στην ΕΕ , με τα περισσότερα εξ αυτών να αφορούν σε νέους ηλικίας 15 έως 24 χρόνων. Παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων αλλά και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) υπογραμμίζουν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει σε καμία περίπτωση και καλούν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να το πράξουν άμεσα, ζητώντας παράλληλα από τα κράτη - μέλη της ΕΕ να επιταχύνουν τον ρυθμό εμβολιασμού.

Δείτε τον χάρτη:

Πηγή: protothema.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Δεν υπάρχει ισοζύγιο. Το θέμα είναι αμοιγως οικονομικό. Με τον τουρισμό από τη μία που αποφέρει κέρδη και την ανθρώπινη ζωή από την άλλη, που ως φαίνεται, δεν έχει και μεγάλη αξία, η πλάστιγγα γέρνει προς το κέρδος
    Κι αυτό διαφαίνεται, από τον τεράστιο αριθμό των κρουσμάτων
    Τα αίτια είναι το άνοιγμα προς όλους και προς όλα, χωρίς να υπολογιστούν τα κόστη, όπως και οι μισές αλήθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews