ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/7/21

Το MEGA στο στρατηγείο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ – Ανθρώπινες στιγμές, Βίντεο

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Το MEGA στο στρατηγείο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ – Ανθρώπινες στιγμές

megatv.com

30/07/2021

 

Η κάμερα του mega μας ξεναγεί στο στρατηγείο του ΕΚΑΒ και των αεροδιακομιδών με κάψουλα για ασθενείς με covid στην 112 πτέρυγα μάχης.

Κρίσιμες αλλά ανθρώπινες οι στιγμές μιας αεροδιακομιδής ασθενών με κορωνοϊό σε νοσοκομεία της Αθήνας. Οι ασθενείς τοποθετούνται σε ειδικά διαμορφωμένο κλωβό.

Όταν το καπάκι κλείσει για τον ασθενή είναι δύσκολη στιγμή όπως λένε οι διασώστες. Για να μην νιώθουν απομονωμένοι επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα ειδικά διαμορφωμένο γάντι. Το προσωπικό που τους συνοδεύει φροντίζει να τους παρέχει πέρα από ιατρικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη. Τους πιάνουν το χέρι, τους σκουπίζουν τον ιδρώτα, τους λένε λόγια εμψύχωσης.

Η κυρία Άννα Μαργιόλα Αναισθησιολόγος και Διευθύντρια Κέντρου Συντονισμού αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ περιέγραψε πως:«Tαυτόχρονα κάνουμε και ψυχολογική υποστήριξη του ασθενή σκουπίζοντας τον ιδρώτα, τώρα που κάνει πάρα πολύ ζέστη ή εμψυχώνοντας τον κρατώντας του το χέρι μέχρι να δράσει η ήπια καταστολή που του βάζουμε για να κάνουμε ευκολότερη τη διαδικασία αεροδιακομιδής του».

Πριν από λίγες ημέρες μία γυναίκα που νόσησε από κωρονοϊό στο νησί της Πάρου μεταφέρεται με κάψουλα σε νοσοκομείο των Αθηνών. Ο διασώστης γιατρός, Δημήτρης Γάλλος, της έδωσε κουράγιο. Με ένα απαλό χάδι. Η γυναίκα ανταπέδωσε. Ένωσε έναν άνθρωπο δίπλα της σε εκείνες τις δύσκολες ώρες.

Ο κ. Δημήτρης Γάλλος Ιπταμενος διασωστης ΕΚΑΒ σημειώνει: «δύσκολη στιγμή που μας σταματούν για αποχαιρετισμό έξω από νοσοκομεία…»

Η κάμερα του Μέγκα βρέθηκε στο στρατηγείο των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ με κάψουλα στην 112 πτέρυγα μάχης.

«Το κοβιντ 19 αεροδιακομίζεται με κλωβό αρνητικής πίεσης. Ο κλωβός αρνητικής πίεσης μηδενίζει τη διασπορά του ιού και όσο αφορά το πτητικό μέσο που είναι της Πολεμικής Αεροπορίας και όσο αφορά τα πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον».

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά της ότι οι ασθενείς που μεταφέρουν είναι ανεμβολίαστοι.

«Υπήρχαν ηλικιωμένοι αλλά οι περισσότεροι ήταν ηλικίας 40 – 60 ετών»

Σχεδόν καθημερινά γίνονται αεροδιακομιδές. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες δυο εβδομάδες η Ελευσίνα και η βάση αεροδιακομιδών Σύρου έχει δεχθεί το μέγιστο φόρτο αεροδιακομιδών ασθενών με κόβιντ 19.Πηγή: megatv.com


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews