ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/7/21

Κορoνοϊός: Οι τροφές που υψώνουν «ασπίδα» απέναντι στην Covid


Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

Κορoνοϊός: Οι τροφές που υψώνουν «ασπίδα» απέναντι στην Covid

healthreport.gr

26/07/2021


Ποια τρόφιμα μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από Covid

Λαυρέντης Νεκτάριος

«Ασπίδα» απέναντι στην Covid φαίνεται ότι υψώνουν ορισμένες τροφές. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Northwestern καθώς μετά από μελέτη ανακάλυψαν πως ορισμένα τρόφιμα μπορεί να παράσχουν κάποια προστασία εναντίον της Covid.

«Ο κορονοϊός προκαλεί ένα λοιμώδες νόσημα, όπως άλλα παθογόνα προκαλούν πνευμονία ή άλλες λοιμώξεις. Το ανοσοποιητικό σύστημα παίζει καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και η διατροφή το επηρεάζει», δήλωσε η επιβλέπουσα ερευνήτρια Dr. Marilyn C. Cornelis, αναπληρώτρια καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής στο Northwestern.

«Γι’ αυτό τον λόγο θελήσαμε να δούμε εάν ορισμένα τρόφιμα που γνωρίζουμε ότι επηρεάζουν τον κίνδυνο αναπτύξεως πολλών ασθενειών, θα επηρέαζαν και την Covid-19».

Κορoνοϊός:  Τι εδειξαν οι έρευνες

Όπως διαπίστωσαν, ο καφές και τα λαχανικά παρείχαν προστασία έναντι του νέου κορονοϊού. Αντιθέτως, τα επεξεργασμένα κρεατικά καθιστούσαν τους εθελοντές πιο ευάλωτους στην μόλυνση από αυτόν. Άλλα τρόφιμα (π.χ., φρούτα, τσάι, κόκκινο κρέας) δεν φάνηκε να επηρεάζουν τον κίνδυνο.

Ειδικότερα, η κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών καφέ την ημέρα συσχετίσθηκε με μείωση κατά 10% του κινδύνου να μας μολύνει ο κορονοϊός. Η κατανάλωση μιας μερίδας λαχανικών (βραστών ή ωμών, εκτός από πατάτες) μείωνε τον κίνδυνο κατά 12%.

Προστατευτική δράση φάνηκε να ασκεί και η διατροφή με μητρικό γάλα κατά τους πρώτους μήνες της ζωής.

Ωστόσο, η καθημερινή κατανάλωση έστω και μισής μερίδας επεξεργασμένων κρεατικών (π.χ. χοτ ντογκ, αλλαντικών) συσχετίστηκε με αύξηση του κινδύνου κατά 14%.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews