ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/7/21

Πάρος: Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο PHTLS για την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων τραυματιών, Βίντεο

 

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

EKABNews


Πάρος: Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο PHTLS για την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων τραυματιών (Βίντεο)

parianostypos.gr

19/07/2021 15:06

 

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο PHTLS (Prehospital Trauma Life Support) που σκοπό έχει την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας που υποστηρίζουν προνοσοκομειακά τον βαρέως πάσχοντα τραυματία, διεξήχθη στην Πάρο το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουλίου στην αίθουσα του ΕΠΑΛ στην Παροικία με την υποστήριξη του ΕΚΑΒ, της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και του Δήμου Πάρου.

Στο σεμινάριο εκπαιδεύτηκαν 26 επαγγελματίες υγείας από τις Κυκλάδες - διασώστες, πλήρωμα ΕΚΑΒ, νοσηλευτές και γιατροί - που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ ή στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου. Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ήταν επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις στο ΕΚΑΒ οι οποίοι καθημερινά ασχολούνται και υποστηρίζουν βαρέως πάσχοντες τραυματίες. Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας) αποτελεί πιστοποιημένο από την Αμερικανική Ένωση Τεχνικών Επείγουσας Ιατρικής (ΝΑΕΜΤ) κέντρο εκπαίδευσης του PHTLS στην Ελλάδα και το υποστηρίζει αφιλοκερδώς.

psts.gr: Πάρος: Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο PHTLS για την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση τραυματία

Psts.gr / ΜΜΕ

19 Ιουλ 2021

Τι είναι το PHTLS (Prehospital Trauma Life Support).

Το PHTLS είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο αντιμετώπισης τραύματος προνοσοκομειακά. Σκοπός του είναι η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας που δραστηριοποιούνται στον προνοσοκομειακό χώρο και υποστηρίζουν τον βαρέως πάσχοντα τραυματία από τη στιγμή του τραυματισμού με την αντιμετώπιση στο σημείο του συμβάντος, τη διαχείριση κατά τη διακομιδή, έως και την παράδοση σε νοσοκομειακή δομή υγείας. Στόχος του PHTLS αποτελεί η μείωση των θανάτων και αναπηριών από τραύμα καθώς η προνοσοκομειακή αντιμετώπιση αποτελεί τον πρώτο και ίσως τον σημαντικότερο κρίκο στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία.

Ο χρόνος από τη στιγμή του ατυχήματος μέχρι την άφιξη του ασθενή στο νοσοκομείο είναι κρίσιμος και η επιβίωση ή η ακεραιότητα εξαρτώνται από τις πρώτες βοήθειες που θα παρασχεθούν στο τόπο ατυχήματος ή στη διάρκεια διακομιδής του. Η προνοσοκομειακή φάση στοχεύει στην όσο το δυνατόν έγκαιρη άφιξη του τραυματία στο νοσοκομείο, χωρίς επιδείνωση των ήδη υπαρχουσών κακώσεων ή την πρόκληση νέων βλαβών.

Το PHTLS εφοδιάζοντας του μάχιμους προνοσοκομειακούς διασώστες αλλά και όσους εμπλέκονται στην προνοσοκομειακή διαχείριση του τραύματος με τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες, αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα μείωσης της σχετιζόμενης με το τραύμα νοσηρότητας και θνητότητας.

Το σεμινάριο PHTLS έχει παρουσία σε 69 χώρες αριθμώντας περί τους 11.000 πιστοποιημένους εκπαιδευτές και περί τους 700.000 πιστοποιημένους εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας παγκοσμίως. Πιστοποιείται από το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών (ΑCS) και την Αμερικανική Ένωση Τεχνικών Επείγουσας Ιατρικής (ΝΑΕΜΤ) και αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο ως το κορυφαίο πρόγραμμα συνεχούς εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας για την πρόληψη θανάτων και αναπηριών από τραύμα.Πηγή: parianostypos.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews