ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/7/21

VORIA: SOS από δημάρχους Σιθωνίας και Κασσάνδρας για την επάνδρωση του ΕΚΑΒ

 

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

EKABNews

 

 

Οι δήμαρχοι των δύο τουριστικών περιοχών της Χαλκιδικής εξέφρασαν ανησυχίες και παράπονα για το χρονίζον πρόβλημα επάνδρωσης του ΕΚΑΒ.

Σε «μπαλάκι ευθυνών» έχει εξελιχθεί το χρονίζον ζήτημα επάνδρωσης του ΕΚΑΒ εν μέσω θέρους στους δύο διαχρονικούς τουριστικούς πόλους, Κασσάνδρα και Σιθωνία, στη Χαλκιδική.

Σειρά παραπόνων εξέφρασαν στο Radio North 98 οι δύο δήμαρχοι, Σιθωνίας Κυπαρρίσης Ντέμπλας και Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

«Το πρόγραμμα περίθαλψης δεν μπορεί να είναι καλά, επιβαρύνεται. Συκιά και Σάρτη είναι απομακρυσμένες από τα Κέντρα Υγείας. Ο Μαρμαράς δεν έχει γιατρό», περιγράφει χαρακτηριστικά ο κ. Ντέμπλας.

Για τους τουρίστες και τους μονίμους κατοίκους που επισκέπτονται τα εξοχικά τους υπάρχει διαθέσιμο «μόνο ένα ασθενοφόρο που βρίσκεται στη Σάρτη και ένα ακόμη στο Κέντρο Υγείας, τα οποία λειτουργούν με μόνο δύο βάρδιες», ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

«Το ΕΚΑΒ», όπως λέει, «αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, αλλά  φορείς όπως το επιμελητήριο, οι ξενοδόχοι, ο τουριστικός οργανισμός αναλαμβάνουν το βάρος», πληρώνοντας τη διαμονή των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ «με ίδια μέσα, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία σε έντονο ύφος έκανε λόγο για ανικανότητα επάνδρωσης του ΕΚΑΒ καθώς δεν βρέθηκαν τα καταλύματα διαμονής του προσωπικού αυτού, στη Χαλκιδική, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάλιστα όπως είπε, ένα ασθενοφόρο εξυπηρετεί 600-700.000 ανθρώπους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο , ενώ οι ανάγκες καλύπτονται από Μουδανιά και Πολύγυρο.

Η κ. Χαλκιά, επιρρίπτει ευθύνες στη διεύθυνση του ΕΚΑΒ, εκφράζοντας την πρόθεση να προχωρήσει σε έγγραφο διάβημα προς τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

Πηγή: voria.gr 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Λίγο αργά δεν το σκέφτηκε για να φωνάξετε?Η πρόληψη,ο σχεδιασμός,και οι "φωνές" από πριν!Τώρα χαιρετίσματα.Κοντευει να τελειώσει το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews