ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/8/21

Ανεμβολίαστοι 1 στους 3 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας-Δηλώσεις Χ. Αγγελίδη και Π. Δεβελόγμου, Βίντεο

 

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

voria.gr

23/08/2021

Οι συνδικαλιστές - εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ παραδέχονται ότι τα ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι υψηλό, ωστόσο αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα

Ένα ποσοστό 33-35% είναι οι ανεμβολιαστοι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, που αντιστοιχεί σε περίπου 170 εργαζόμενους σε Πελλα, Κιλκίς, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, σε σύνολο 592 ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη οι ανεμβολιαστοι είναι 120 εργαζόμενοι σε σύνολο 440 ατόμων. Στην επικράτεια δεν έχουν εμβολιαστεί 1.245 άτομα σε σύνολο 4.000, περίπου το 1/3, σύμφωνα με τα στοιχεία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χρήστου Αγγελίδη, ο οποίος έχει ζητήσει την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. 

 

Τόσο ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Πρόδρομος Δεβέλογλου όσο και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων ΕΚΑΒ, παραδέχονται ότι τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι υψηλά, ωστόσο αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, κάνουν λόγο για εκβιαστικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές και ζητούν την άμεση απόσυρση της απόφασης και την έναρξη διαλόγου.

Ο κ. Δεβέλογλου σε δήλωση του, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο ΥΜΑΘ δήλωσε ότι ο νόμος για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς είναι λάθος.

«Έχει αναλογιστεί κανένας τι θα γίνει από 1η Σεπτεμβρίου 120 εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, τεθούν εκτός εργασίας» διερωτήθηκε και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα καθώς επισημαίνει ότι από τα κενά θα υπάρξει κίνδυνος για την κάλυψη περιστατικών.

«Όλα αυτά το υπουργείο έπρεπε να τα σκεφτεί πρώτου βγάλει αυτό το νόμο μέσα στο καλοκαίρι στα κλέφτικα, την ίδια ώρα που κάνεις εργαζόμενος δεν έχει πάρει άδεια και είναι οι ίδιοι που έβαλαν πλάτη 1,5 χρόνο, με αρκετούς να έχουν νοσήσει», αναφέρει ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κ. Δεβέλογλου, οι εργαζόμενοι ζητούν διάλογο για την εξεύρεση λύσης. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων ΕΚΑΒ Χρήστος Αγγελίδης, τόνισε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι αρκετά μεγάλο, κάνοντας λόγο για 1245 άτομα τα οποία από 1 Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Τόνισε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η αυτοδιάθεση του καθενός για να αποφασίζει ο καθένας τι θέλει για τον εαυτό του. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης.

Δεβελογλου Πρόεδρος Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας

Voria gr

Χρήστος Αγγελίδης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων ΕΚΑΒ

Voria gr

Πηγή: voria.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews