ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/8/21

Κικίλιας: Εκτός ΕΟΔΥ για τεστ οι ανεμβολίαστοι-10 ευρώ το υποχρεωτικό rapid- Η μάσκα και όλα τα νέα μέτρα (ΠΙΝΑΚΕΣ)


Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021

EKABNews


Κικίλιας: Εκτός ΕΟΔΥ για τεστ οι ανεμβολίαστοι-10 ευρώ το υποχρεωτικό rapid- Η μάσκα και όλα τα νέα μέτρα (ΠΙΝΑΚΕΣ)

skai.gr

24/08/2021, 12:28


«Μιλάμε για μία πανδημία των ανεμβολίων» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνοντας τη δέσμη μέτρων κατά του κορωνοϊού που θα ισχύσει από το φθινόπωρο.

«Τα στοιχεία του ΕΣΥ είναι συντριπτικά, πάνω από το 90% σε ΜΕΘ είναι COVID, αρκετά πάνω, είναι ανεμβολίαστοι» σημείωσε. 

«Χρειαζόμαστε ακόμη ένα εκατ. εμβολιασμούς για να φτάσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία »ανέφερε ο υπουργός Υγείας. 

Το δίλημμα επέστρεψε στον υπουργό, είναι στο τείχος ανόσιας ή μένει έξω απ 'αυτό, διαλέγουμε να βρεθούμε σε COVID κρεβάτια νοσοκομείου ή ΜΕΘ, παίζουμε ρώσικη ρουλέτα με τον κορωνοϊό.

Χάρη στο εμβόλιο δεν θα μετατρέψουμε τη νοσοκομεία κατά προτεραιότητα για COVID περιστατικά, αλλά για όλα τα περιστατικά, όλα τα περιστατικά θα εξυπηρετήσουν το αντίθετο, θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους »εξήγησε υπουργό. 

«Επιλογή έχουμε. 6 εκατ. συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση ή πλήρως, και το νέο αυτό θα αυξηθεί είμαι βέβαιος. Για να προσεγγίσουμε το 80% πρέπει να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς ».  

Το «εμείς», συνέχισε ο υπουργός, θα επικρατήσει του «εγώ». Δε θα ανασταλεί η οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, 1ον για να σταματήσουμε όσο η μετάδοση του ιού, και 2ον για να θωρακίσουμε το ΕΣΥ. 

Από τις 13 Σεπτεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2022

-Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα κάνουν ένα εργαστηριακό ταχείας δοκιμής την εβδομάδα με κόστος 10 ΕΥΡΩ

-Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί ΚΑΙ Εργαζόμενοι ΣΕ τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, ΚΑΙ Θεατρικές κινηματογραφικές παραγωγές ΘΑ κάνουν ΔΥΟ τεστ ΤΗΝ εβδομάδα

-Οι ανεμβολίαστοι Μαθητές ΘΑ κάνουν δύο δωρεάν self test την εβδομάδα.

-Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δαπάνη του φοιτητή (10 ευρώ).

-Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες άνω των 12 ετών θα κάνουν ένα εργαστηριακό γρήγορο τεστ 48 ώρες πριν από το ταξίδι, ενώ οι άνω των πέντε ετών θα κάνουν self test.

-Από 13 Σεπτεμβρίου θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν συμπτώματα.

-Στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσηση.

-Τα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

-Θέατρα, κινηματογράφοι, μουσική: Θα μπορώ να εισέρχομαι και ανεμβολιάστοι με ταχεία δοκιμή 48 ωρών. Οι παρόντες θα μπορούν να επιλέξουν αν θα είναι άμιγοι (με 100% χωρητικότητα) ή μειωμένες.

-Κλειστά γυμναστήρια: Λειτουργία για εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολιασμούς με αρνητικό γρήγορο τεστ 48 ωρών

-Σε κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης διατηρεί βάσει νόμου το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι.

-Χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ανοιχτούς όπου υπάρχουν συναθροίσεις.

Αναλυτικά τα μέτρα έχουν ως εξής:

Λειτουργία δημόσιων χώρων συνάθροισης από 13 Σεπτεμβρίου έως και 31 Μαρτίου 2022  


ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΕΔΩ


Πηγή : skai.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews