ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/8/21

ΠΟΕΔΗΝ: 10.000 οι υγειονομικοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν στην Ελλάδα, Βίντεο

 

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

voria.gr

Νέα κινητοποίηση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη από τους υγειονομικούς - Προειδοποίηση για προβλήματα στα νοσοκομεία από Σεπτέμβριο

Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης έστειλε τελεσίγραφο στους υγειονομικούς για να εμβολιαστούν, αλλιώς θα τεθούν σε αναστολές εργασίες, οι υγειονομικοί της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζουν να αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητά των εμβολιασμών.

Μάλιστα, σήμερα, πραγματοποίησαν νέα κινητοποίηση μπροστά στο Διοικητήριο, στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

Οι υγειονομικοί υποστήριξαν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διχάσει τους εργαζόμενους, ενώ τόνισαν ότι η εφαρμογή του μέτρου από την 1η Σεπτεμβρίου θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς πολλοί ανεμβολίαστοι είναι αμετάπειστοι.

Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Voria gr

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος καταλόγισε προχειρότητα στην κυβέρνηση, αφού, όπως είπε, δεν έχει ακόμα εκδώσει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, ενώ δεν έχει κάνει καμία προκήρυξη προσωπικού για να αντικαταστήσει όσους τεθούν σε αναστολή καθηκόντων. «Ακόμη δεν έχει γίνει καν η καταγραφή των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων. Εάν ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να εκφοβίσει τους μη εμβολιασμένους, απέτυχε. Πάνω από 10.000 συνάδελφοι στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ δεν πρόκειται να εμβολιαστούν και 300 από την πρόνοια είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της απόφασής τους. Τώρα η μπάλα είναι στην πλευρά της κυβέρνησης. Θα πρέπει να αποφασίσει αν από την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουμε νοσοκομεία, θα έχουμε ΕΚΑΒ, θα έχουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος επισημαίνοντας ότι ζωτικές μονάδες των νοσοκομείων θα αναστείλουν εκ των πραγμάτων τη λειτουργία τους.

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι οι υγειονομικοί, εμβολιασμένοι ή μη, τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, ενώ σε ποσοστό πάνω από 90%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι εμβολιασμένοι ή διαθέτουν πιστοποιητικό φυσικής ανοσίας, άρα δεν κινδυνεύει κανένας ασθενής.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πέρσι στις 11 Αυγούστου είχαμε 196 κρούσματα, έναν θάνατο και 26 διασωληνωμένους, ενώ χθες είχαμε πάνω από 3.500 κρούσματα, 226 διασωληνωμένους και 19 νεκρούς με πάνω από 5 εκ. εμβολιασμούς. «Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται καλά στο επίπεδο της πρόληψης της χώρας", είπε και πρόσθεσε ότι έχει περάσει η λάθος αντίληψη ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να κάνουν τα πάντα, ενώ και αυτοί μεταδίδουν τον ιό».

Δήλωση Γιαννάκου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Voria gr

«Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τον εμβολιασμό ή μη, για να κρύψει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία. Είμαι ο πρώτος που εμβολίστηκε στο νοσοκομείο, είμαι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά θα είμαστε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν ή δε μπορούν να εμβολιαστούν. Η κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει τους εργαζόμενους», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος.

«Οι ήρωες που τους χειροκροτούσανε όλοι, σήμερα δίνονται στην πυρά. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια έφεση στην υποχρεωτικότητα. Δεν θα του επιτρέψουμε να γίνει ο Ερντογάν της Ελλάδας», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Γ. Γεννηματάς», Πέτρος Κετικίδης.

Πηγή: voria.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews