ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/8/21

Η Τ.Α.Σ.ΕΚΑΒ για τον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό (18/08/2021)

 

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021

EKABNews


Τ.Α.Σ. -Ε.Κ.Α.Β.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ

Στην εφαρμογή του νόμου 4820/2021 για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών προχωρά ακάθεκτη η κυβέρνηση, μαζί με τις διοικήσεις ΥΠΕ, νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.

Μάλιστα η Υπουργική Απόφαση, που εκδόθηκε 13/8/2021 και καθορίζει τα νοσήματα εξαίρεσης από αυτόν, όριζε το χρονικό περιθώριο μόλις 3 εργάσιμων ημερών(!) για τη συγκέντρωση και κατάθεση των αιτήσεων εξαίρεσης για τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραστατικά. Έτσι, ακόμα και οι συνάδελφοι που εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες είναι αμφίβολο αν θα εξαιρεθούν τελικά από την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

Με αυτόν τον τρόπο, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί πανελλαδικά και εκατοντάδες συνάδελφοι και στο ΕΚΑΒ, ενώ βασικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ είναι ήδη υποστελεχωμένες.

Την ώρα που το 4ο κύμα της πανδημίας συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών καλούν με έγγραφά τους τις Διοικήσεις των μονάδων υγείας να καταρτίσουν επιχειρησιακά σχέδια λειτουργίας χωρίς τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους, με συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων, περικοπές τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων!

Αξιοποιούν ακόμα και το ‘’όπλο’’ του εμβολίου για να προχωρήσουν τα κυβερνητικά σχέδια για το «νέο ΕΣΥ», για «εξορθολογισμό του νοσοκομειακού χάρτη» με κλείσιμο νοσοκομείων, τμημάτων, απολύσεις εργαζομένων, εργολαβίες προς τον ιδιωτικό τομέα, ΣΔΙΤ.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ 4ου ΚΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ- ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε:

  • Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για να σχεδιάσουμε τη δράση μας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.
  • Συμμετοχή στην απεργία- αποχή από την κατάθεση- επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και από τη συλλογή αυτών ή στοιχείων που αφορούν τον εμβολιασμό του προσωπικού, για τους προϊσταμένους των υπηρεσιών.
  • Καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας 26/8, με σχεδιασμό για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Διεκδικούμε:

  • Κανένας συνάδελφος να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας, κανένας να μην απολυθεί!
  • Ενίσχυση του ΕΚΑΒ και των δημόσιων μονάδων υγείας, πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα.
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων
  • Στοχευμένη και εξαντλητική προσωποποιημένη ενημέρωση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό, με απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων επιστημονικών δεδομένων.
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews