ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/8/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ-2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΕΥΤΕΡΑ 23/8/2021 στις 09:00 Συγκέντρωση στο Υπ. Μακεδονίας Θράκης

 

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021

EKABNews

Είναι δεδομένο ότι η πανδημία του κορονοϊού ήλθε να αλληλεπιδράσει πάνω σε μια ανασφάλεια και αβεβαιότητα δυσφορία που χαρακτηρίζει την εποχή μας

Η αβεβαιότητα λοιπόν αυτή δημιουργεί και τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα 

 • Το Φθινόπωρο του 2019  όταν ξέσπασε η πανδημία οι Ανεμβολίαστοι «Ηρωες» της πρώτης γραμμής ήταν εκεί ΠΡΏΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΆΧΗ?
 • Το Φθινόπωρο του 2020  που δεν υπήρχαν τα εμβόλια  οι Ανεμβολίαστοι «Ηρωες» της πρώτης Γραμμής ήταν εκεί ΠΡΏΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΆΧΗ  ?
 • Σήμερα τι έγινε και θέλουμε τους ίδιους αυτούς  ανθρώπους που για διάφορους λόγους δεν αποδέχονται τον Εμβολιασμό να τους αποβάλουμε από την εργασία τους ?

Η νομοθετική ρύθμιση που έχει εισάγει η κυβέρνηση  ΚΑΙ  έθεσε σε εφαρμογή, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού και την  αναστολή καθηκόντων από την 1η Σεπτέμβρη των Ανεμβολίαστων Συναδέλφων μας: 

 • Όχι μόνο ΔΕΝ λύνει κανένα πρόβλημα,
 • ΟΧΙ μόνο δεν εξασφαλίζει παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και ασφαλούς διακομιδής ασθενών,
 • Αντίθετα η τυχόν εφαρμογή της ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, κυρίως δε ανθρώπων των απομακρυσμένων περιοχών της επαρχίας, αντιμετωπίζοντας τους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας!!

Ξεκάθαρα λοιπόν και επίσημα σε ότι αφορά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, πιστεύουμε ότι :

Οχι μόνο προστατεύει εμάς , αλλά και αυτόν που είναι κοντά μας, και είναι σημαντικός για όλους μας. Ο εμβολιασμός όχι μόνο προστατεύει από σοβαρές ασθένειες, αλλά και από τους αγχωτικούς περιορισμούς της καθημερινότητας.

Παρόλα αυτά η επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών είναι  μια «ισχυρή επέμβαση σε θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα και είμαστε αντίθετοι σε τέτοιου είδους πρακτικές.

Επομένως Στα αυστηρά πλαίσια της Ατομικής Ευθύνης  Προτείνουμε :

 • Εμείς ως εργαζόμενοι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε  να συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες υγιεινής ακόμη κι αν αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού
 • Να επαναλαμβάνουμε στα πλαίσια της Ατομικής μας Ευθύνης τα  test  Covid  τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα

Τέλος η υπηρεσία μας πρέπει άμεσα να φροντίσει  να πληρούνται όλοι κανόνες Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους Εργασίας του ΕΚΑΒ Πανελλαδικά. Είναι οξύμωρο σήμερα να συζητάμε για ατομική ευθύνη των εργαζομένων όταν υπάρχουν χώροι εργασίας του ΕΚΑΒ σε πανελλαδικό επίπεδο που δεν πληρούν τους κανόνες για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

 • Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ
 • ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ
 • ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΌ
 • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ο                                                       Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΒΕΛΟΓΛΟΥ ΜΑΚΗΣ                                    ΒΕΝΤΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Πηγή: popekab.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews