ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/8/21

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αδειάζουν σε 5 ημέρες τα νοσοκομεία – Στα 5.000 τα κενά στην Αθήνα


Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αδειάζουν σε 5 ημέρες τα νοσοκομεία – Στα 5.000 τα κενά στην Αθήνα

healthreport.gr

26/08/2021


Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δημιουργεί σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία. 

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα αδειάσει όπως φαίνεται τα νοσοκομεία της Αθήνας λόγω των αναστολών. Γι αυτό και το υπουργείο Υγείας είναι υπ’ ατμόν για να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν.

Σήμερα μάλιστα το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για να εκτιμηθεί η κατάσταση σε όλες τις μονάδες υγείας της χώρας.

Τα στοιχεία από την άλλη δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιασθεί και αναμένεται να μπουν σε αναστολή σε 5 μέρες από σήμερα.


Τα κενά

Ειδικότερα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, τα κενά στους εργαζόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας (1η ΥΠΕ) ανέρχονται σε 4900.

Συγκεκριμένα το σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία και τις δομές Υγείας της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας είναι 25.747. Από αυτούς οι 4900 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και αναμένεται να δουν το δρόμο εξόδου από το ΕΣΥ την 1η Σεπτεμβρίου .

Βάση των ίδιων στοιχείων πρόκειται κυρίως για νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Όπως τραυματιοφορείς, τραπεζοκόμοι, διοικητικοί, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στη φύλαξη κ.λ.π.

Οι εμβολιασμένοι

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 1η ΥΠΕ οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί και εργαζόμενοι έχουν ως εξής:

-Ιατρικό προσωπικό: 91% +

-Νοσηλευτικό προσωπικό: 77%

Λοιπό προσωπικό: 75-76%

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας που αποκάλυψε το HealthReport.gr, προβλέπονται για την κάλυψη των κενών:

μετακινήσεις προσωπικού και κυρίως νοσηλευτών από το ένα τμήμα στο άλλο, από τον έναν τομέα σε άλλο, αλλά και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις που θα προκύψουν.

-Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει επίσης τη συγχώνευση κλινικών όπου αυτό είναι εφικτό ώστε να χρειάζεται λιγότερο προσωπικό.

-Σε ότι αφορά στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη όπου χρειάζεται αναμένεται να γίνει διαγωνισμός με εξπρές διαδικασίες ώστε να γίνουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews