ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/8/21

Κορονοϊός – εμβόλιο: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τρίτη δόση μετά τους 8 μήνες – Τι εξετάζεται

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός – εμβόλιο: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τρίτη δόση μετά τους 8 μήνες – Τι εξετάζεται

healthreport.gr

 

Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων αναμένει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών πριν αποφανθεί

Τρίτη δόση και μάλιστα άμεσα είναι πιθανό να χρειασθεί να κάνουν όσοι είχαν εμβολιασθεί πρώτοι, καθώς με βάση τις διεθνείς μελέτες, 8 μήνες μετά τον εμβολιασμό είναι πιθανό να χρειασθεί κι άλλη δόση η οποία σε αυτήν την περίπτωση θα λειτουργήσει υπενθυμιστικά, αφού η δράση του εμβολίου ασθενεί.

Ειδικότερα όσοι είχαν μπει πρώτοι στην λίστα των εμβολιασμών τόσο για λόγους ουσίας όσο και για να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες, είχαν κάνει την πρώτη δόση στα τέλη Δεκεμβρίου και τον Ιανουάριο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει συμβολικά πρώτος το εμβόλιο, μετά την πρώτη νοσηλεύτρια, στις 27 Δεκεμβρίου. ΔιαβάστεΕΔΩ αναλυτικά: “Εμβόλιο – Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός ΚυριάκοςΜητσοτάκης στο Αττικόν (φωτό)”

 

Ο πρωθυπουργός στο Αττικόν την ώρα του εμβολιασμού του

Γεγονός που σημαίνει ότι στα τέλη Αυγούστου συμπληρώνονται 8 μήνες για τον πρωθυπουργό. Αντίστοιχα και για τους υπουργούς αλλά και για άλλους αξιωματούχους. Στο ίδιο πλαίσιο είναι πιθανό να χρειασθεί να εμβολιαστούν ξανά το Φθινόπωρο και οι υγειονομικοί οι οποίοι επίσης είχαν εμβολιαστεί πρώτοι.

Η απόφαση

Η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών αναμένει τη σχετική εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) περί τα τέλη Αυγούστου πριν αποφανθεί για το τι πρέπει να γίνει και στη χώρα μας.


Ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Προς ώρας τρίτη δόση έχει ορισθεί επίσημα ότι θα κάνουν μόνο οι ανοσοκατεσταλμένοι, όπως επισημαίνει στο HealthReport.gr ο Γενικός Γραμματέας της ΠΦΥ του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τις επόμενες ημέρες θα είναι γνωστό τι θα γίνει με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που εμβολιάστηκαν από την αρχή.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews