ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/8/21

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για το τραγικό περιστατικό με τον 80χρονο στο Χόρτο


Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για το τραγικό περιστατικό με τον 80χρονο στο Χόρτο

e-thessalia.gr

2/8/2021

Να στελεχώσει το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής Μαγνησίας με το απαραίτητο προσωπικό ασθενοφόρων ΕΚΑΒ, ώστε να υπάρχει 24ωρη κάλυψη της περιοχής και να μην δημιουργούνται κενά στις βάρδιες εξαιτίας αδειών και ρεπό του προσωπικού, αλλά και να ενισχύσει επαρκώς τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας για να καλύπτουν αποτελεσματικά τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της περιοχής, ζήτησε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, τις προηγούμενες μέρες ένας 80χρονος στο Χόρτο Μαγνησίας κατέληξε περιμένοντας επί μία ώρα το ασθενοφόρο ΕΚΑΒ. Αρχικά, κλήθηκε ασθενοφόρο από το τοπικό Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπως όμως διαπιστώθηκε, δεν υπήρχε οδηγός- διασώστης προκειμένου να εξυπηρετήσει το περιστατικό. Εξαιτίας της έλλειψης οδηγού, κινητοποιήθηκε ασθενοφόρο από τον Βόλο, το οποίο έφτασε τελικά μετά από μία ώρα, παρέλαβε τον ηλικιωμένο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε ότι σύμφωνα και με το Σύλλογο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, το υπάρχον προσωπικό οδηγών ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής δεν επαρκεί για να καλύψει και τις πέντε βάρδιες που απαιτούνται. Υπάρχει έλλειψη ενός οδηγού με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτες 15 βάρδιες, καθώς το υπάρχον προσωπικό πρέπει να λαμβάνει τα νόμιμα ρεπό και τις άδειές του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ώρες της ημέρας όπου δεν υπάρχει κάλυψη ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας.

«Σε προηγούμενη ερώτησή μου, είχα αναφέρει ότι σχεδιάζεται η δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στα Καλά Νερά Μαγνησίας, για τη στελέχωσή του ωστόσο δεν δημιουργούνται νέες οργανικές θέσεις, αλλά καταργούνται υπάρχουσες θέσεις από το ΚΥ Αργαλαστής και μεταξύ αυτών και μία θέση οδηγού ασθενοφόρου», σημείωσε ο Βουλευτής και ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η πρόσληψη ενός τουλάχιστον ακόμα οδηγού ασθενοφόρου, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη 24ωρη κάλυψη και να μην δημιουργούνται κενά που διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: e-thessalia.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews