ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/8/21

Εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι: Το σχέδιο Μαξίμου από φθινόπωρο προς χειμώνα

 

Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

EKABNews


Εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι: Το σχέδιο Μαξίμου από φθινόπωρο προς χειμώνα

newmoney.gr

01/08/2021, 09:18


Φώφη Γιωτάκη

Η κυβέρνηση εξετάζει συγκρότηση πλάνου με αρκετά «φρένα» στην καθημερινότητα, όχι μόνο όλων όσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι – Όλο το ρεπορτάζ

«Γραμμή» για την πλήρη «επιστροφή» των εμβολιασμένων σε συνθήκες κανονικότητας και την επιβολή «φίλτρων» στους ανεμβολίαστους για τις κοινωνικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες -ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία και οι μεταλλάξεις- υιοθετεί -ως φαίνεται- το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο την εφαρμογή της από τις αρχές του φθινοπώρου.

Αντί το Μέγαρο Μαξίμου να επεκτείνει σε αυτήν τη φάση τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, όπως ανέμεναν πολλοί, επιλέγει το… πλάνο που ακολουθούν και άλλες χώρες της Ευρώπης και που «θέλει» να «ανοίγουν τα πάντα για τους εμβολιασμένους», αλλά να διατηρείται ο έλεγχος για τους ανεμβολίαστους με συγκεκριμένες… δικλείδες ασφαλείας.

Δηλαδή, το Μέγαρο Μαξίμου δίνει χρόνο στον χρόνο, προκειμένου να τεστάρει τους εμβολιαστικούς ρυθμούς εντός του Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα εξετάζει τη συγκρότηση ενός πλάνου με αρκετά «φρένα» στην καθημερινότητα και όχι μόνο όλων όσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, παρά τη δυνατότητα που υπάρχει πλέον και για τις μικρότερες ηλικίες.

Έγκυρες πληροφορίες, για παράδειγμα, αναφέρουν ότι ωριμάζει η σκέψη κυβερνητικών παραγόντων για την επιβολή εργαστηριακού ή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να μπουν σε εσωτερικούς χώρους σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Η «τάση» αυτή συνοδεύεται και από την πρόβλεψη ότι το κόστος των τεστ θα αφορά στην τσέπη των ανεμβολίαστων, που έχουν σε κάθε περίπτωση τη δυνατότητα να εμβολιαστούν εδώ και μήνες.

Είναι πασιφανής η αλλαγή της οπτικής γωνίας μέσω της οποίας η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη σύνθετη κατάσταση. Κυβερνητικό στέλεχος υποστηρίζει ότι το σύνολο των αποφάσεων θα ληφθεί εντός του Αυγούστου κι ότι θα προηγηθεί η μελέτη των προτάσεων που θα καταθέσει η Επιτροπή των ειδικών.

Το σίγουρο είναι ότι οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής και ως εκ τούτου και οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν στέκονται πλέον ιδιαίτερα μόνο στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα». Εξετάζουν αναλυτικά όλα τα άλλα δεδομένα και βέβαια την επιβάρυνση που δέχεται κάθε «στιγμή» το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Τα στοιχεία που καταγράφονται από τη μελέτη αυτή δείχνουν ότι είναι διαφορετικού τύπου πλέον -παρά την αύξηση των κρουσμάτων- η επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας. Ωστόσο, εξακολουθούν να ανησυχούν, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες, λόγω της υπερμεταδοτικότητας του στελέχους «Δέλτα» και της πρόβλεψης ότι θα «χτυπήσει» κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Ενθαρρυντικό σήμα χαρακτηρίζουν οι κυβερνητικοί το ότι μέσα στην περασμένη εβδομάδα οι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια, ενώ καταγράφηκαν 10 εκατομμύρια εμβολιασμών. Με τα διάφορα μέτρα και «φρένα» στους ανεμβολίαστους θα ασκηθεί πίεση ώστε να προσέλθουν ακόμη και εντός του Αυγούστου στα εμβολιαστικά κέντρα ανά την Ελλάδα

Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, που συνεχίζει να επενδύει στην επιχείρηση της πειθούς, ώστε να εμβολιαστούν μέχρι το φθινόπωρο πολίτες όλων των ηλικιακών κατηγοριών που μέχρι τώρα διατηρούσαν επιφυλάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνητικό επιτελείο έχει συγκροτήσει διάφορα εναλλακτικά σενάρια για την αντιμετώπιση της κατάστασης προς τον φετινό χειμώνα, ειδικά μετά την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά στο λεκανοπέδιο, τη Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ σε γενική καραντίνα», εξηγούν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλοντας πακέτο νέων κανόνων για τη διαχείριση της πανδημίας από το φθινόπωρο προς τον χειμώνα.

Πηγή: newmoney.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Όλα έρχονται και κουμπώνουν υπέροχα.
  Τα "διαβατήρια ελευθερίας", τα "πράσινα πιστοποιητικά" πολιτικού και κοινωνικού φρονήματος, το qr code ανά χείρας, η "πράσινη ανάπτυξη", οι αναστολές εργασίας, το να αρχίσει να συνηθίζει η κοινωνία τους φασιστικούς διαχωρισμούς στο όνομα της "ασφάλειας" και της "υγείας".
  Στην κάρτα, στο έγγραφο, στο κινητό, στο smart watch, στο χέρι, σε αυτά χάνεται το παιχνίδι όσο πέφτουν τα "αντισώματα" αντίστασης, λόγω του φόβου, της συνήθειας και της εξάρτησης στα υλικά αγαθά.
  Το μικρό "τέρας" της γραφειοκρατίας, αντικαθίσταται από το Θηρίο του Τεχνοφασισμού. Αλυσοδένει με αριθμούς, για όσο θα πουλά κανονικότητα.
  Αυτό είναι το μεγάλο παγκόσμιο στοίχημα της "επανεκκίνησης".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews