ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/8/21

Κοντοζαμάνης: Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα

 

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

Κοντοζαμάνης: Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα

efsyn.gr

26.08.2021, 19:25

 

Να επιστρέψουν ουσιαστικά πίσω χρήματα από τον μισθό τους θα κληθούν υγειονομικοί που δεν θα εμβολιαστούν άμεσα και από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος σε σε σχετική ερώτηση είπε ότι για κάποιους υγειονομικούς, ανάλογα με το διάστημα που θα τεθούν σε αργία, θα αναζητηθούν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Αυτό, όπως εξήγησε, επειδή οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα προπληρώνονται.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών είπε ότι αυξάνεται στις τάξεις των υγειονομικών, ενώ υπενθύμισε πως σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι ιδιώτες γιατροί και φαρμακοποιοί, προειδοποιώντας για κυρώσεις.

Σχετικά με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία από την επόμενη εβδομάδα του ΕΣΥ, είπε ότι είναι έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια και έχει αποτυπωθεί η κατάσταση. Υπάρχει, είπε, και η πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού, συγκεκριμένου χρόνου και με συγκεκριμένες συμβάσεις. Προσέθεσε ότι θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές και για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Επίσης έχει σχεδιαστεί ο τρόπος ανακατανομής του προσωπικού μέσα στα νοσοκομεία, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά. Τόνισε ακόμη ότι θα παραταθούν διατάξεις που ισχύουν λόγω πανδημίας που θα δίνουν δυνατότητα στους φορείς να μετακινούν προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκε πως ανακαλούνται οι άδειες των εργαζομένων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: efsyn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Έχει δίκιο ο αρχηγός μια και μας έδωσε δώρα τα Χριστούγεννα αέρα κοπανιστός χρήματα επιπλέον για τα μαχιμα πληρώματα που είχαν πει το μεγαλο χιλιάρικο που έταξαν σε συνέντευξης ο μεγάλος υπουργός υγείας ε τώρα μετά τα τοσα που μας κάνανε καλά ήρθε η ώρα να μας τα πάρουν πίσω και να μας διώξουν αλλά τα σωματεία μας ρίχνουν το ύπνο του δικαίου λες και τα παιδιά δεν είναι συνάδελφοι αλλά είναι η υπουργη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews