ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/8/21

«Μαγειρεύεται» ο … κανονικός ανασχηματισμός και στην Υγεία – Όλο το παρασκήνιο

 

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

«Μαγειρεύεται» ο … κανονικός ανασχηματισμός και στην Υγεία – Όλο το παρασκήνιο

healthreport.gr

16/08/2021

Τι σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Μετά τον mini ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο κανονικός ανασχηματισμός με αλλαγές προσώπων, απομακρύνσεις αλλά και τοποθέτηση νέων προσώπων, δεν είναι μακριά.

Άλλωστε ήταν η δεύτερη φορά που ο πρωθυπουργός περιορίστηκε σε πολύ μικρές αλλαγές και κυρίως εσωτερικού τύπου.

Οι μεγάλες αλλαγές

Γι αυτό και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr ότι οι μεγάλες αλλαγές δεν είναι μακριά και πιθανώς να γίνουν αρχές Σεπτεμβρίου λίγο μετά την έκθεση της Θεσσαλονίκης, αν όχι λίγο πριν.

 

Στον ανασχηματισμό αυτό οι καλά γνωρίζοντες αναμένουν δομικές αλλαγές, με δημοφιλή πρόσωπα να αποχωρούν από τις θέσεις τους κυρίως εξαιτίας της μη απόδοσης.

Το υπουργείο Υγείας

Σε έναν τέτοιο ανασχηματισμό αλλαγές έχουν σχεδιαστεί και στο υπουργείο Υγείας, μεταφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr.

Μάλιστα οι πηγές επιμένουν ότι οι αλλαγές των προσώπων στο συγκεκριμένο κρίσιμο υπουργείο και λόγω πανδημίας, είναι οι ίδιες με αυτές που έχουν σχεδιαστεί εδώ και καιρό από το Μέγαρο Μαξίμου.

Κρίνεται εξάλλου σκόπιμο οι μεταρρυθμίσεις που θα ξεκινήσουν από τον Φθινόπωρο στον τομέα της Υγείας και με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, να γίνουν από άλλη βάση.

Ταυτόχρονα η διαχείριση του νέου κύματος της πανδημίας αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή ή ανανέωση των προσώπων στην οδό Αριστοτέλους.

 

Στη διαδικασία αυτή πάντως θεωρείται σχεδόν βέβαιη η παραμονή του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη αλλά και η αναβάθμιση του σημερινού Γενικού Γραμματέα της ΠΦΥ Μάριου Θεμιστοκλέους στη θέση του υφυπουργού.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews