ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/8/21

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

19.08.2021

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε λίγες μέρες λήγει η προβλεπόμενη (άρθρο 206 παρ. 2 του ν. 4820/2021) προθεσμία υποχρέωσης εμβολιασμού των υγειονομικών και από 1η Σεπτεμβρίου η Κυβέρνηση, εάν δεν δοθεί κάποια μικρή παράταση, θα προχωρήσει σε αναστολή καθηκόντων δηλαδή στέρηση μισθού και διαθεσιμότητα των ανεμβολίαστων συναδέλφων μας με ότι αυτό συνεπάγεται στην εργασιακή σχέση τους. Ήδη για τον ιδιωτικό τομέα κυβερνητικά στελέχη μιλάνε για απολύσεις. Δεν θα εκπλαγούμε ακόμη και αν αμφισβητηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων με αφορμή την «ανυπακοή» που θα επιδείξουμε στις αποφάσεις της Κυβέρνησης με πρόσχημα την Δημόσια υγεία.

Στοχοποείται ένας ολόκληρος κλάδος (των υγειονομικών) απέναντι στους πολίτες που από την αρχή της πανδημίας, με άμεσο κίνδυνο ζωής, βρέθηκε δίπλα στους ασθενείς, μολύνθηκε και θυσίασε στελέχη του για να κρύψει η Κυβέρνηση τις ευθύνες της για την συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση.

Δεν δίνεται καμία σοβαρή απάντηση για την αναπλήρωση των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Οι προσλήψεις με τρίμηνη σύμβαση που ανακοινώθηκαν δεν θα καλύψουν τα ήδη κενά που υπάρχουν σε πολλούς τομείς του ΕΚΑΒ. Εξάλλου από την αρχή της κρίσης δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον (για διετείς συμβάσεις) στην Αττική και στα νησιά. Μήπως ανοίγει έτσι ο δρόμος για την εισχώρηση των ιδιωτών στο ΕΚΑΒ με τις ευλογίες της Κυβέρνησης;

Το ΔΣ του ΕΚΑΒ (ΣΥΝ. 45/13-08-2021 EKTAKTH) εισηγήθηκε την πρόσληψη 1245 Πληρωμάτων και 184 Διοικητικό-Οικονομικό προσωπικό με τρίμηνη σύμβαση. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων (1 στους 8 που απαρτίζουν το ΔΣ του ΕΚΑΒ), αν και διαχώρισε την θέση του και δεν ψήφισε την εισήγηση έπρεπε να ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ του σωματείου ώστε να παραστούμε στο συμβούλιο και να εκφράσουμε την αντίθεση μας.

Στην κατά εκτίμηση προαναφερόμενη εισήγηση το τεχνικό προσωπικό απουσιάζει. Την στιγμή που υπάρχει ήδη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στο συνεργείο. Γιατί; Μήπως είναι το πρώτο τμήμα του ΕΚΑΒ που θα ιδιωτικοποιηθεί; Απουσιάζει επίσης και το νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν χρειάζεται οι νοσηλευτές στο ΕΚΑΒ; Ποιος το αποφάσισε αυτό;

Στο αυριανό ΔΣ του σωματείου (20/8), το οποίο καθυστέρησε να γίνει 20 ημέρες, θα καταθέσουμε ως παράταξη, πρόταση για κοινή δράση όλων των συνδικαλιστικών φορέων του ΕΚΑΒ. Δεν εισακουστήκαμε όταν πρώτοι απ΄όλους με ανακοίνωση (24/07/2021 Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ) προτείναμε μια σειρά ενεργειών για την έγκαιρη αντιμετώπιση της απειλής της διαθεσιμότητας στο ΕΚΑΒ. Συμφωνούμε και υπογράψαμε το κείμενο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες για Ανοιχτή Γενική Συνέλευση με θέμα «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ». Δεν θα καταθέσουμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ακολουθώντας την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ. Παροτρύνουμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε κάθε κινητοποίηση που θα ανακοινωθεί. Καλούμε τα υπηρεσιακά στελέχη να σεβαστούν την ΑΠΕΡΓΙΑ μας και να σταματήσουν αμέσως κάθε πίεση.

Στηρίζουμε ΟΛΟΙ τους συναδέλφους μας, είτε με την μη κατάθεση των πιστοποιητικών τα οποία είναι προσωπικά δεδομένα, είτε με την συμμετοχή μας στις οποίες κινητοποιήσεις αποφασισθούν τελικά καθώς οι συσχετισμοί στο σωματείο δεν μας ευνοούν (αυτοδυναμία (Δ)ΑΚΕ), έτσι ώστε κανείς να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση της ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Επιτέλους το προεδρείο του Σωματείου πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα και να δράσει ενωτικά με αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει την κύρια ευθύνη για ότι συμβεί στα μέλη του και στο ΕΚΑΒ.

Πηγή: Facebook ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews