ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/8/21

Το είναι και το φαίνεσθαι…

 

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021

EKABNews

 

Γράφει η Ιωάννα Νίτσιου

 

Το είναι και το φαίνεσθαι…

24/08/2021

Στην εποχή μας, υπάρχει μια εμμονή. Η εμμονή της εικόνας. Του φαίνεσθαι.

Κι όμως, η εικόνα είναι αυτή, που δε μας επιτρέπει να πλησιάσουμε την αλήθεια. Μας ενθουσιάζει, δεν χρειάζεται σκέψη, αναζήτηση και κριτική ικανότητα για να κατακτηθεί.

Η εμμονή όμως αυτή στο φαινομενικό, το εικονικό, μας απομακρύνει από την πραγματικότητα, η οποία, αν και σκληρή, τις περισσότερες φορές, μας απομακρύνει από την παγίδα της κατάρρευσης, αφού δεν μας αιφνιδιάζει.

Το φαινομενικό, ίσως είναι ανώδυνο, πιο εύκολο, περισσότερο ουτοπικό , πιο συναρπαστικό ίσως, κι η μεταφορά στο ανύπαρκτο, μας ελαφρύνει το είναι, που το έχουμε επιμελώς αποκρύψει πίσω από τη βελούδινη κουρτίνα του φαίνεσθαι…

Δυστυχώς, στις μέρες μας, η εικόνα μας έχει μεγαλύτερη αξία από τις γνώσεις, τις ικανότητες, ακόμη κι από τις δεξιότητες μας…

Υπάρχουν αμέτρητες εμμονές… Η πιο συχνή είναι κι εκείνη της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Συμφέροντος, που φοριέται σαν ρούχο καθαρό, πάνω από λερωμένες συνειδήσεις.

Ωστόσο, η εικόνα ενός Διασώστη του ΕΚΑΒ, δεν αφορά το φαίνεσθαι, δεν αφορά το προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , για να αποσπάσει αμέτρητα like αγκαλιά με τον ήλιο η τη θάλασσα σε κάποια ονειρεμένη παραλία…

Αφορά την εικόνα του γίγνεσθαι.  Του είναι. Του χτες, του σήμερα και της επόμενης μέρας.

Οι Διασώστες του ΕΚΑΒ, το αποτύπωμα τους το αφήνουν στους δρόμους, στον αέρα, κι όπου το καθήκον τους επιτάσσει. Αμερόληπτα και με καθρέφτη την συνείδηση τους. Το χαρακτήρα και την προσωπικότητα τους. Την ψυχή τους. Το είναι τους.

Απογοητευμένοι από τα λόγια, το εικονικό, το άσχετο, το απολίτιστο, περιμένουν σήμερα, την τιμωρία, για την απείθαρχη στάση τους, απέναντι στην  συντεταγμένα οργανωμένο Κράτος Δικαίου.

Η διαταγή είναι ρητή : Αναστολή εργασίας.

De facto  και χωρίς αναστολές

Εγκύκλιος για τρίμηνες προσλήψεις

Πιστοποιητικά  μετανοίας για τους αντιφρονούντες. Για όσους εναντιώνονται στο Δημόσιο Συμφέρον. Στη ΕΙΚΟΝΑ. Ένας απολίτιστος πολιτισμός αιώνων, που το νόμισμα έχει κι από τις δυο όψεις κορώνα, αλλά ποτέ γράμματα…

Υπέρ η κατά; Δεν μπαίνουμε σε αντιπαράθεση. Αυτό επιθυμούν. Αυτό επιδιώκουν. Εντός η εκτός; Μαζί η χωριστά; Το αποτέλεσμα ίδιο. Νοθεία. Στα λόγια , στις πράξεις , στο είναι.

Ναι η όχι; Μια πραγματικότητα σε δίλημμα. Ένας κόσμος καχύποπτος. Τα αφεντικά με τα χέρια στις τσέπες… κι ο Διασώστης του ΕΚΑΒ, ένα πιόνι στην σκακιέρα του πολιτικού ομοϊδεάτη. Της Πολιτικής αναλγησίας. Όχι ίσος προς ίσο. Μια ζυγαριά, μονίμως γερμένη σε μια μεριά…χωρίς αντίπαλο. Έτσι για τον καθρέφτη.

Σήμερα, ο monsieur Ministe de la Sante, δήλωνε με σκυμμένο το κεφάλι και κρυμμένος πίσω από την μάσκα της απειλής, την αναστολή των υγειονομικών από 1η Σεπτέμβρη.

Μάλλον δε γνωρίζει τη λευκή απεργία.  Δεν συμμετείχε ποτέ. Δεν ήταν υπόλογος κάπου.

Οι Διασώστες του ΕΚΑΒ είναι εργαζόμενοι. Το ξέρουν καλά το σχέδιο. Αλλάζει χρώμα, αλλά το χαρτί παραμένει το ίδιο. Έχουν μάθει πια να αναγνωρίζουν  τον αντίπαλο, κι είναι έτοιμοι να δώσουν κι αυτή τη μάχη.

Το Δημόσιο Συμφέρον που επικαλούνται οι γραμματιζούμενοι συμπολίτες μας πολιτικοί, αφορά όχι μόνο τους απείθαρχους υγειονομικούς, αλλά και η Πολιτεία.

Γιατί, δεν τους κράτησε ποτέ ασφαλείς


Τους έστειλε στον πόλεμο της πανδημίας χωρίς όπλα. Πολλοί από αυτούς έχασαν τη ζωή τους, την οικογένεια τους, τον εαυτό τους, την ψυχολογία τους.

Με ασθενοφόρα που έκαιγαν την άσφαλτο, χωρίς ανάσα

Δεν έκανε ελέγχους στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Δεν φρόντισε για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Πίστεψε πως το σύστημα υγείας θα σωνόταν από την ανθρωπιά των εθελοντών

Δεν έκανε άμεσα προσλήψεις υγειονομικών

Άνθρωποι κυριολεκτικά πετάχτηκαν στα σκουπίδια, χωρίς αποχαιρετισμό

Γέμισε ο τόπος ξένους, με ανύπαρκτα test. Με το μηδέν της ανυπαρξίας και της αμφισβήτησης.

Κι εκεί που ασφυκτιούσε ο τουρισμός και οι γενοκτονίες, που φτάσαμε στο σημείο τους δολοφόνους να τους αποκαλούμε με τα μικρά τους ονόματα, εκεί, η μεγαλοπρέπεια του ΕΙΝΑΙ, εμφανίζεται απρόσμενα και ψάχνει απεγνωσμένα το θύμα του.

Τους βρίσκει στα ασθενοφόρα, στις μηχανές, στα ελικόπτερα, στις φωτιές, στις πλημμύρες…Και αυτήν τη φορά, δεν τους χειροκροτάει. Δεν τους υπόσχεται. Δεν τους λέει Ήρωες, δεν βγάζει μαζί τους φωτογραφία.

Αυτή τη φορά, βγάζει λόγους, πίσω από το αλεξίσφαιρο τζαμί της αλήθειας. Δείχνει θυμό. Οργή. Ψάχνει για την Αχίλλειο πτέρνα.

Η Πολιτεία ήρθε μαυρισμένη. Ήταν σε διακοπές. Για φόντο το απέραντο γαλάζιο. Με μουσική υπόκρουση «Μες του Αιγαίου τα νησιά, βαρκούλες αρμενίζουν»

Τα δόντια είναι ακονισμένα . Ήρθε πεινασμένη….

Βγάζει επιτέλους το μανδύα του Ζορρό και φαίνεται ξαφνικά, ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός. Κι ας λέει ο Μικρός Πρίγκιπας, ότι την αλήθεια την συναντάς στην καρδιά….

Οι Διασώστες του ΕΚΑΒ είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ. ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ, αλλά όχι ΜΟΝΟΙ.

Η κοινωνία, έχει αρχίσει να αμφιβάλλει για όλους εσάς, που δεν σταθήκατε ειλικρινείς απέναντι στα γεγονότα. …

Κι ενώ στην αρχή , οι κανόνες τηρήθηκαν, στην πορεία, με τις συνεχείς αναιρέσεις και την έλλειψη κινήτρων και πειθούς, θερίσατε, ο,τι , εσείς οι ίδιοι σπείρατε….

Προβάλλοντας εμμονικά σχεδόν την εικόνα σας για το φαίνεσθαι, ξεχάσατε την ΕΛΕΝΗ του Ευριπίδη, που δεν ήταν στην Τροία ,όταν γινόταν ο Τρωϊκός Πόλεμος, αλλά στην Αίγυπτο….
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews